Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Δράμα στο Μαυροβούνιο με τον ιό του Κομμουνισμού: Ο 'τριλάτεραλ' ΝΑΤΟ-κομμουνιστής Τζουκάνοβιτς επεχείρησε να ΣΥΛΛΑΒΕΙ δια της βίας (!) τον Μητρ. Αμφιλόχιο και τον επίσκοπο Ιωανίκειο στο Νίκσιτς, αλλά Χ Ι Λ Ι Α Δ Ε Σ ΠΙΣΤΟΙ, δέν τούς τό επέτρεψαν!!!



Five priests criminally charged for St. George's day procession in ...

Ο (διαφωνών) αστυνομικός διευθυντής του Νίκσιτς, έβγαλε ανακοίνωση για τήν επικείμενη σύλληψη του Μητροπολίτου Αμφιλόχιου και χιλιάδες κάτοικοι μαζεύτηκαν μπροστά από το Επισκοπείο φωνάζοντας «Ούστασα, Ούστασα» και καλούσαν τους αστυνομικούς να «Πετάξουν τις στολές»!

Bishop Joanikije and seven priests arrested and detained for up to ...
SPC clergy to be questioned in Montenegro for organising ceremony ...

Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε μετά από αίτημα των συντρόφων του αμερικανοκίνητου Τζουκάνοβιτς, που ζήτησαν από τη Κρατική Εισαγγελία, τις συλλήψεις των υπευθύνων για ην βάναυση παραβίαση των μέτρων της Επιτροπής στο προσκύνημα του Αγιου Βασιλείου. 

Bishop Joanikije and seven priests arrested and detained for up to ...
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ....

Στην συνέχεια ο Επίσκοπος Βούδας Νίκσίτς Ιωανίκειος και επτά ιερείς, πήγαν στην αστυνομία όπου συνελήφθησαν και κρατούνται με εντολή της εισαγγελίας για παραβίαση των μέτρων της εθνικής ομάδος συντονισμού κατά των λοιμωδών νοσημάτων, λόγω του συνωστισμού στον Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ.

Προτού πάει στην αστυνομία ο Επίσκοπος, ζήτησε από τις χιλιάδες των Πιστών να παραμείνουν ήσυχοι, λέγοντας ότι κανένα άρθρο του Συντάγματος του Μαυροβουνίου δεν είχε παραβιαστεί. 
Το πλήθος φώναζε, «Δεν δίνουμε τον Επίσκοπο» και «βγάλτε τις στολές».

Ο Επίσκοπος Ιωανίκειος δήλωσε, ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν ένοχοι, ότι απλά έκαναν τη δουλειά τους και ότι δεν πρέπει να κατηγορηθούν. 

«Ο εθνικός συντονιστικός φορέας για τις μολυσματικές ασθένειες του Μαυροβουνίου ζήτησε από την Κρατική Εισαγγελία να λάβει τα πιό επείγοντα νομικά μέτρα και να ασκήσει δίωξη κατά των διοργανωτών, της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης επιδημιολογικά δημοσίας συγκεντρώσεως στο Νίκσιτς». 

Pat. Irinej calls on Montenegrin authorities to end terror against ...

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος που δεν συνελήφθη τελικά, μιλώντας έξω από το Ναό του Αγίου Βασιλείου σε αρκετές χιλιάδες πιστών που έχουν βγει στους δρόμους της πόλεως, είπε ότι το προσκύνημα του Αγίου γίνεται 350 χρόνια, ενώ «οι σημερινοί πρίγκιπες που σκέφτονται ότι είναι αιώνιοι, είναι φευγαλέοι» και είπε ότι το φετινό προσκύνημα ήταν αφιερωμένο στην πάλη ενάντια στον ιό που δοκιμάζει τον κόσμο, καθώς επίσης ενάντια σε όλους τους ιούς που δηλητηριάζουν τους ανθρώπους, και και αναφέρθηκε «στον πόλεμο εναντίον του λαού και του Αγίου Βασιλείου». 

Pat. Irinej calls on Montenegrin authorities to end terror against ...

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος είπε, ότι ο Άγιος Βασίλειος αγωνίζεται ενάντια στο ιό του φασισμού και του κομμουνισμού και αναφέρθηκε ονομαστικά στους αστυνομικούς που πέταξαν τις στολές τους απόψε....

The politics of worship in Montenegro | openDemocracy


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

1 σχόλιο:

  1. Αυτο σημαινει οτι αυτο που καταπολεμουν με τα μετρα υπερπροστασιας και φυλακης κατ οικον
    δεν ειναι ο κορονοιος
    αλλα η Ορθοδοξια.
    Απο ποτε ενδιαφερεται η Αμερικη για την υγεια των ορθοδοξων σ ολο τον κοσμο
    οταν σκοτωνε τους Σερβους περιπου κατα το 1990 που ηταν το ενδιαφερον της γαι την υγεια μας.
    Αλλα η Αμερικη παντα πολεμει τους Ορθοξους η θανατωνοντας το σωμα ειτε την ψυχη απαγορευντας την πιστι
    με το κλεισιμο των ναων και της απαγορευση της θειας κοινωνιας
    η και πλαγιως με το αυτοκεφαλο στους σχισματικους της Ουκρανιας
    παντου ανακατευεται εκει που δεν την σπερνουν
    νομιζει οτι δεν εχει μονον εγκοσμια εξουσια πανω στη γη αλλα και πνευματικη εξουσια σε γη και ουρανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!