Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Α ν α σ τ ή λ ω σ η Οθωμανικών «μνημείων»: Πολιτιστικό στοιχείο, ή ε κ φ υ λ ι σ τ ι κ ό φαινόμενο;

 

 OTHOMANIKA LOYTRA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 28η Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ «ΜΝΗΜΕΙΩΝ»: ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ή ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;

Ένα από τα σύγχρονα και πλέον εκφυλιστικά φαινόμενα του ιδιωτικού και δημοσίου βίου μας είναι η εθελοδουλία, ο ραγιαδισμός και ο ψοφοϊδεατισμός, φαινόμενα σπάνια σε παλιότερες εποχές, όπου κυριαρχούσε στο λαό μας ο ηρωισμός, η φιλοπατρία, η αξιοπρέπεια και τα υψηλά ιδανικά, δομικά στοιχεία του ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού. 

Μεταξύ των άλλων, πάμπολλων πολιτισμικών στοιχείων, τα οποία καλλιέργησε και μετάγγισε σε όλα τα έθνη της γης το Γένος μας είναι και η αγάπη προς την ελευθερία. Ο εθνικός μας ύμνος του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ύμνος προς την ελευθερία. 


Αν επέζησε το έθνος μας στην μακρόχρονη ιστορική του πορεία, αυτό οφείλεται στην πίστη του προς τον Χριστό και στην αγάπη του για την ελευθερία και την πατρίδα. 

Οι πρόγονοί μας, από το απώτερο προχριστιανικό παρελθόν έως τους νεώτερους χρόνους, έδωσαν τιτάνιους αγώνες και έχυσαν ποταμούς αιμάτων, για να υπερασπίσουν την εθνική μας ακεραιότητα και την ελευθερία, γνωρίζοντας ότι τα δύο αυτά στοιχεία είναι βασικοί πυλώνες για την προσωπική και συλλογική ευημερία του κάθε λαού της γης.       

Τρανό παράδειγμα, ο οκταετής, (1821-1829), απελευθερωτικός αγώνας μας κατά της οθωμανικής δουλείας, της πιο απάνθρωπης δουλείας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. 

Οι βάρβαροι, ασιάτες κατακτητές μας, αφού μας υποδούλωσαν, μας μετέτρεψαν επί τέσσερις αιώνες σε ανδράποδα. Επιδόθηκαν σε κάθε είδους θηριωδία και μανία καταστροφής, σε απίστευτες και φρικώδεις σφαγές και λεηλασίες, εφαρμόζοντας τις επιταγές του Κορανίου και του Ισλαμικού Νόμου, (Σαρίας), σύμφωνα με τις οποίες άνθρωπος θεωρείται μόνον ο μουσουλμάνος, σε αντίθεση με τους μη μουσουλμάνους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «γκιαούρηδες», δηλαδή ως άπιστοι, «ειδωλολάτρες». 

Αυτοί είναι οι μισητοί του Αλλάχ και ως εκ τούτου πρέπει να τους μεταχειρίζονται ως κτήνη, προσφέροντας έτσι ευχαρίστηση και ευαρέσκεια στο «θεό» τους!

Μελετώντας τα «Μαρτυρολόγια» των χιλιάδων Νεομαρτύρων της τραγικής αυτής περιόδου, μπορούμε αβίαστα να κατανοήσουμε το μέγεθος της φρίκης που βίωνε το Γένος μας, αλλά και την ανεκτίμητη υπηρεσία που προσέφερε η Εκκλησία μας σ’ αυτό. Η πρωταρχική κινητήρια δύναμη του γενικού ξεσηκωμού και η κύρια πηγή εμπνεύσεως, θάρρους και ηρωισμού των αγωνιστών ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Αυτή ήταν πάντοτε ο μπροστάρης στον αγώνα. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. Δεκάδες ήταν οι επίσκοποι και πολλές εκατοντάδες οι λοιποί κληρικοί και οι μοναχοί που έχυσαν το αίμα τους στα πεδία των μαχών, ή κατακρεουργήθηκαν από τους Τούρκους. Τα μοναστήρια είχαν μεταβληθεί σε προπύργια του αγώνος, σε αποθήκες πυρομαχικών και σε καταφύγια των αγωνιστών. 

Ο αγίος Κοσμάς ο Αιτωλός, με την κηρυκτική και ιεραποστολική του δράση, την ίδρυση σχολείων, κ.λ.π. τόνωσε την Ορθόδοξη πίστη, αφύπνισε πνευματικά το υπόδουλο γένος και καλλιέργησε τον πόθο της λευτεριάς. Όργωσε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα, και όχι μόνον, κηρύττοντας Χριστό και Ελλάδα. Ο Κολοκοτρώνης στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι, γονατιστός παρακαλούσε την Παναγία και με κραυγή γεμάτη πίστη έλεγε: «Ψύχωσε, Παναγία μου, αυτό το λαό να βρει τη λευτεριά του». Αργότερα στην περίφημη ομιλία του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου 1838, διεκήρυσσε: «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος…». 

Είναι συγκλονιστική η προσευχή του Στρατηγού Μακρυγιάννη προς τη Θεοτόκο για την ελευθερία της σκλαβωμένης πατρίδας: «Θεοτόκο, μητέρα του παντός, το καύχημα της παρθενίας, το καύχημα της αρετής και τα πάντα της αγαθότης, προστρέχομεν οι αμαρτωλοί, οι αδύνατοι εις την ευσπλαχνίαν της αγαθότης σου να λυπηθείς… εκείνους όπου ‘χυσαν το αίμα τους, κατά τον όρκο τους, ν’ αναστηθεί δια της δυνάμεως του παντοκράτορα η σκλαβωμένη τους πατρίδα και να λαμπρυνθεί  ο σταυρός της Ορθοδοξίας…».

Τον επόμενο χρόνο, το 2021, θα εορτάσουμε και θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία. Δεν τρέφουμε την ψευδαίσθηση ότι στους εορτασμούς που πρόκειται να διοργανωθούν, θα αποδώσουμε την δέουσα τιμή τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία».

 Και τούτο διότι τα περισσότερα από τα μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021», που διόρισε η κυβέρνηση για τις προγραμματισμένες διοργανώσεις, δεν εμπνέονται δυστυχώς από τις αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. 

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών εμπνέονται από την ιδεολογία της Νέας Εποχής, του εθνομηδενισμού και του «Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού». Θεωρούν την ελληνική επανάσταση ως μια «ταξική επανάσταση» της εποχής εκείνης και «δαιμονίζονται» όταν διαπιστώνουν από την μελέτη των ιστορικών πηγών τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στην απελευθέρωση του Γένους μας. 

Γι’ αυτό και πασχίζουν με κάθε τρόπο να θάψουν τον αγώνα και τον ρόλο  της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη δήλωση μέλους της «Επιτροπής», του κ. Χατζή, ο οποίος «ξαναδολοφόνησε» τον πρώτο, (μήπως άραγε και τελευταίο;), αληθινό και γνήσιο έλληνα πολιτικό, νοσταλγό της Ρωμιοσύνης και πιστό μέλος της Εκκλησίας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, με τις ανιστόρητες αναφορές του, που ξεστόμισε για την μεγάλη αυτή προσωπικότητα.  

Όμως το κακό δεν σταματάει μέχρις εδώ. Οι κάθε λογίς νεοταξίτες και εθνομηδενιστές που έχουν κατακλείσει την ελληνική μας κοινωνία, φτάνουν στο σημείο να «βλέπουν» τα απομεινάρια της Οθωμανικής δουλείας στο μαρτυρικό μας τόπο, ως «πολιτισμικά μνημεία», τα οποία οφείλουμε να συντηρήσουμε και αναδείξουμε από τον κρατικό μας προϋπολογισμό. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις για να επιτύχουν ανακαινίσεις διαφόρων ερειπωμένων, οθωμανικών κτηρίων ανά την Επικράτεια, τζαμιών, χαρεμιών, λουτρών, (χαμάμ), κλπ., τα οποία θεωρούν ως μια «λαμπρή» πολιτιστική κληρονομιά μας.

Στα θλιβερά αυτά συμπεράσματα καταλήξαμε όταν πληροφορηθήκαμε πρόσφατη ανακοίνωση, ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει, με το ποσό των 2.500.000 ευρώ, την αναστήλωση και ανακαίνιση του Οθωμανικού Λουτρού στο κάστρο των Ιωαννίνων. Παραθέτουμε την είδηση: «Η “αποκατάσταση και ανάδειξη του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο Ιωαννίνων σε επισκέψιμο μνημείο”, με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020 και αναμένεται να αλλάξει τη συνολική εικόνα του Κάστρου.… 

Τα Λουτρά είναι από τα πρωιμότερα οθωμανικά μνημεία που έχουν διασωθεί μέσα στο Φρούριο των Ιωαννίνων και συνδέεται άμεσα με την περιοχή της ΒΑ Ακρόπολης. Το κτίριο του Οθωμανικού Λουτρού, μετά την αποκατάσταση θα είναι εμβαδού 290 τ.μ. στερεωμένο, αναστηλωμένο, επισκέψιμο και λειτουργικό μαζί με τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του διαμορφωμένο με πλακόστρωση… 

Ο δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος” του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης των Οθωμανικών Λουτρών…. 

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που συνεργάστηκαν για την υποβολή της πρότασης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο θα ξεκινήσει σύντομα…» (Ιστ. https://www.cnn.gr /style/politismos/story/234341/ioannina-se-parko-politismoy-anadeiknyetai-to-kastro-meta-tin-apokatastasi-ton-othomanikon-loytron).

Λύπη και απογοήτευση προκαλούν στις ψυχές μας τόσον η ικανοποίηση του Δήμου Ιωαννιτών για την ανακαίνιση του οθωμανικού αυτού «μνημείου», όσον επίσης η ενθουσιαστική δήλωση του εβραϊκής καταγωγής Δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, ότι τόσο το κάστρο, όσο και το λουτρό, αποτελούν «ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού των Ιωαννίνων». 

Ναι, αποτελούν όντως ζωντανό κομμάτι ιστορίας, όμως  ιστορίας φρίκης και εγκλημάτων!  Διότι το εν λόγω κάστρο, για τέσσερις αιώνες ήταν ο τόπος εγκλεισμού, απάνθρωπου βασανισμού και εκτελέσεως μυριάδων υπόδουλων Ελλήνων. 

Σ’ αυτό το «ζωντανό κομμάτι ιστορίας και πολιτισμού» έγδαραν ζωντανό τον μαρτυρικό Ιεράρχη Τρίκκης Διονύσιο τον Φιλόσοφο (1611). Εκεί συνέτριψαν τα κόκκαλα του  φλογερού αγωνιστή Παπα-Βλαχάβα το 1809, όπως και του θρυλικού Κατσαντώνη την ίδια χρονιά! Εκεί βασάνιζαν και θανάτωναν με τον πλέον κτηνώδη και μαρτυρικό τρόπο τους ηρωικούς Σουλιώτες, οι οποίοι αγωνίζονταν για την ελευθερία τους κι όσους αντιστέκονταν στην κτηνώδη τουρκική εξουσία.

 Όσον αφορά το χαμάμ, (λουτρό), εκεί, όπως είναι γνωστό, πήγαιναν οι τούρκοι αξιωματούχοι, και οι προύχοντες, για να πάρουν το μπάνιο τους και να επιδοθούν στα γνωστά όργια, τα οποία λάβαιναν χώρα σ’ αυτούς τους χώρους! Αυτός είναι ο «πολιτισμός», που έχουν να επιδείξουν οι Οθωμανοί κατακτητές μας. «Πολιτισμός» βασανισμών, απάνθρωπων εκτελέσεων, φρικτών εγκλημάτων και σεξουαλικών οργίων!!!

 Αυτού του είδους τον «πολιτισμό» θέλουν δυστυχώς να αναδείξουν οι αρμόδιοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, θλιβερά θύματα της «Νέας τάξεως πραγμάτων» και της «Νέας Εποχής». Εύλογα γεννάται το ερώτημα: Μα είναι ανάγκη να αναδείξουμε εμείς οι νεοέλληνες έναν τέτοιου είδους βάρβαρο και απάνθρωπο «πολιτισμό»; 

Ίσως ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους Οθωμανούς κατακτητές και τυράννους μας για όσες θηριωδίες διέπραξαν προς τους προγόνους μας; Αλλοίμονο, κρίμα στο κατάντημά μας! Θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων της πίστεως και της πατρίδος μας!    

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος αυτής της φρενοβλαβούς χρηματοδότησης. Όλες αυτές οι ανακαινίσεις έχουν προγραμματιστεί καθ’ όν χρόνον η πατρίδα μας βρίσκεται στην παρούσα χρονική συγκυρία σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορικής της πορείας. Ο Πρόεδρος της γείτονος χώρας κ. Ταγίπ Ερντογάν, φανατικός ισλαμιστής και ένθερμος προωθητής του Νεοοθωμανισμού, ονειρεύεται να αναστήσει την πάλαι ποτέ κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Δεν παύει κάθε μέρα να προκαλεί και να υβρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι τον τελευταίο έλληνα πολίτη. Παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το δίκαιο της θάλασσας, εφαρμόζοντας το δίκαιο του ισχυροτέρου. Έφθασε στο σημείο να μας απειλεί φανερά, ακόμη και με πόλεμο, προκειμένου να αρπάξει διά της βίας όχι μόνον τις θαλάσσιες ζώνες που μας ανήκουν, αλλά και αυτά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.     

  Εκείνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι το γεγονός ότι, τόσον ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, φαίνεται να ζουν εκτός πραγματικότητας και βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ίσως ξυπνήσουν κάποια μέρα, όταν θα διαπιστώσουν, ότι κάποια από τα ελληνικά νησιά της πατρίδος μας δεν ανήκουν πλέον στους Έλληνες, αλλά στη γείτονα χώρα Τουρκία. 

Τότε θα καταλάβουν, (όταν θα είναι πολύ αργά), ότι τα χρήματα που τώρα ζητούν για ανακαινίσεις, θα έπρεπε να δοθούν για την αμυντική θωράκιση της πατρίδος μας, η οποία απειλείται απροκάλυπτα. 

Ή, έστω, να διατεθούν, για την ενίσχυση τη δοκιμαζόμενης οικονομίας της χώρας μας, για την ενίσχυση της εργασίας, της  επιχειρηματικότητας και του συστήματος υγείας, το οποίο δοκιμάζεται εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.     

Φαίνεται ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Ιωαννίνων δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Ερντογάν, δεν ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους πολιτιστικές «ευγένειες». 

Ο οποίος όχι μόνον δεν χρηματοδοτεί παρόμοιες αναστηλώσεις των μυριάδων αληθινών πολιτισμικών μνημείων μας σε όλη την τουρκική Επικράτεια, αλλά απεναντίας, τα βεβηλώνει και τα γκρεμίζει, ή χυδαία τα ιδιοποιείται! Μετέβαλε τον πανίερο Ναό της του Θεού Σοφίας, σε τζαμί, για να λατρεύεται ο Εωσφόρος, όπως απέδειξε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας. Τα ίδιο έκαμε και με τον επίσης περικαλλή Ναό της Μονής της Χώρας, όπως και με το  ιστορικό Ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας! 

Σε άλλες περιπτώσεις έχει εγκαταλείψει ιστορικούς και λαμπρούς Ναούς και Μονές στη φθορά του χρόνου και την κακοποίηση των κατοίκων μουσουλμάνων των γύρω περιοχών. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα πρόσφατα κατεδαφίστηκε.

Υπάρχει επίσης και μια άλλη εξ’ ίσου θλιβερή παράμετρος του όλου θέματος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποφάσισαν να ανεγείρουν στην Αθήνα μουσουλμανικό τέμενος ως «κρατικό ίδρυμα», με χρήματα από τον κρατικό κορβανά, το οποίο θα κοστίσει πάνω από 1.500.000 €, (το ακριβές ποσό ποτέ δεν έγινε γνωστό), τη στιγμή που σε πολλές ισλαμικές χώρες είναι αδιανόητη η ανέγερση, όχι με κρατική δαπάνη, αλλά ούτε καν με ιδιωτική, Ορθοδόξων Ναών! 

Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση του Τούρκου Προέδρου να μεταβάλλει την Αγία Σοφία σε τζαμί, δεν υπήρξε ουδεμία σοβαρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε κανένα σοβαρό αντίμετρο. 

Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάμει ήταν, να αναστείλει τις εργασίες λειτουργίας του τεμένους. Να καλέσει τον τούρκο πρέσβη, όπως και τους πρέσβεις των άλλων ισλαμικών χωρών και να τους καταστήσει σαφές, ότι το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας δεν πρόκειται να λειτουργήσει, (με την απόλυτη ευθύνη της Τουρκίας), εφ’ όσον τελικά υλοποιήσει την απόφασή της να μεταβάλει την αγία Σοφία σε Τζαμί.

Κλείνουμε, με την πικρή και ανησυχητική αίσθηση της εθνικής και κοινωνικής μας παρακμής. 

Φοβούμεθα, ότι με τέτοια φαινόμενα εθνικής και κοινωνικής παραφροσύνης το μέλλον του Γένους μας προμηνύεται ζοφερό! Καλούμε την τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Ιωαννίνων, να εγερθούν από το πνευματικό λήθαργο, στο οποίο βρίσκονται, και να κατανοήσουν επί τέλους τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου και η οικονομία μας δοκιμάζεται σκληρά, αλλά και ο κίνδυνος ενός ελληνοτουρκικού πολέμου καθίσταται ορατός, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να δαπανούμε χρήματα για αναστηλώσεις Οθωμανικών Μνημείων, τα οποία, το μόνο που μπορούν να μας προσφέρουν είναι η φρικώδης ανάμνηση της πιο κτηνώδους δουλείας, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. 

Η μόνη μας ελπίδα για να γλυτώσουμε από αυτό τον θλιβερό κατήφορο, που πήραμε ως Έθνος είναι ο Λυτρωτής μας Χριστός, προς τον οποίο καλούμαστε να στραφούμε και πάλι κλήρος και λαός, αν θέλουμε η πατρίδα μας να ξαναγράψει καινούργιες σελίδες δόξης και νίκης.

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Δείτε σχετικά και:

-Τα Γιάννενα… αναδεικνύουν το Οθωμανικό παρελθόν! Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.250.000 ευρώ.

-Τo υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια για ανέγερση νέου τζαμιού στη Θράκη

-Τα τζαμιά της Θράκης ανακαινίζονται

-Τζαμί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο. «Έξυπνος πατριωτισμός» λέει το Υπουργείο Παιδείας

-Το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τη Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών με 987.400€

Ἡ Ἑλλάς «χρίζει» τήν Τουρκία ἀφεντικό τοῦ Ἰσλάμ στόν κόσμο!

-Μιναρέ στην Αθήνα θέλει ο Ερντογάν

-Ευδοξία Αυγουστίνου, Τεμενάδες καί Τεμένη

-Ο Ερντογάν θέλει να επισκεφθεί το «Τζαμί της νίκης» που έχτισε ο Μωάμεθ σαν μνημείο υπενθύμισης της Αλωσης

-Το τζαμί της κατάκτησης των Αθηνών από τον Μωάμεθ, δίνουν δώρο στον Ταγίπ Ερντογάν!

-Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του τζαμιού στο Βοτανικό. Έρχεται ο Εφέντης Ερντογάν

-Πέντε δώρα Αθήνας στον Ερντογάν

-Λεφτά υπάρχουν. Το Τέμενος στην Αθήνα θα ανεγερθεί με δαπάνη του ελληνικού Δημοσίου

-Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Επιταχύνεται η ανέγερση Τζαμιού

-Βρήκαν την ευκαιρία. Αποφάσισαν για Τέμενος, μουσουλμανικό κοιμητήριο και για καύση νεκρών

-Έχει σχέση με την απόφαση για το τζαμί στην Αθήνα; Συνεργασία Ελλάδας και Αμπού Ντάμπι για το ελληνικό μετοχικό κεφάλαιο

-Αποφάσισαν για τζαμί στην Αθήνα σε εκτάσεις του Πολεμικού Ναυτικού

-Ερντογάν: "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα;"

-Δεκαεννέα οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ζητούν οι Τούρκοι

-Οθωμανικός αέρας 1 εκ. Ευρώ στα Τρίκαλα

-To Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αναδεικνύει την Οθωμανική κληρονομιά στα Τρίκαλα

-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 190 ΤΖΑΜΙΑ.Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ.

-«Το Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. αναδεικνύει και προωθεί την Οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας »

-Δεκαεννέα οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ζητούν οι Τούρκοι

-Οι βάσεις και οι υποδομές του Ισλάμ στην Ελλάδα

-Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας ζητήσουν οθωμανικά μνημεία!

-Μελετητές προτείνουν την αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων ..

- Νεο-Οθωμανική Ελλάδα: Μύθος ή Πραγματικότητα;

-Για το Τέμενος της Ρόδου «λεφτά υπάρχουν», για χειροτονίες κληρικών όχι

 - 1.000.000 € για να αποκατασταθεί το τέμενος Ρετζέπ Πασά στη Ρόδο

-Τουρκία -Βάζει σε εφαρμογή τα νεοοθωμανικά οράματα

-Οι δούρειοι ίπποι του νεο-οθωμανισμού δρουν ανενόχλητοι (ντοκουμέντα)

Την επαναλειτουργία του «Κουρσούμ» τζαμί των Τρικάλων μαζί με άλλα 18 τζαμιά σε όλη την Ελλάδα απαιτούν οι Τούρκοι…

-Ο πολιτιστικός επεκτατισμός της νεο-οθωμανικής Τουρκίας

http://aktines.blogspot.com/2020/09/blog-post_866.html#more

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"


2 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχουν μπουλντοζες
    γιατι τις εχετε
    ισοπεδωση ολων των οθωμανικων μνημιων,
    οπως ο φακιρης Εντορκαν ισοπεδωσε την Αγια Σοφια και εβγαλε τζαμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισοπεδωστε ολα τα μουσουλμανικα τεμενοι στην Ελλαδα
    και μην φοβαστε
    παρτε το καλο παραδειγμα απο τα λαθρομουσλιμια
    που γκρεμιζουν σταυρους ,μετατρεπουν Εκκλησιες σε σταυλους διποδων ζωων
    καινε τους καταβλησμους τους
    και ο Μητσοτακης τους καμαρωνει και τους στεινει σε μια βδομαδα πολιτελεις καταβλησμους
    δεν διωκει κανενεν.
    Ετσι δεν θα διωξει και εμας που θα ισοπεδωσουμε ολα τα μουσουλμανικα μνημια και τζαμια στην Ελλαδα.
    Θα προβαλουμε σαν καλο παραδειγμα υτους λαθροειβολειθς.
    Οποιος θελει τζαμια και τεμενοι να φυγει απ την Ελλαδα ,να πα να τα βρει απο κει που ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!