Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ : Διεκόπη η δίκη για τον Μητροπολίτη Νεκτάριο – Απαλλαγή πρότεινε η Εισαγγελέας....[ Β Ι Ν Τ Ε Ο ]

 



MHTΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ξεκίνησε για να… διακοπεί η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου και να συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. 
Στο πλευρό του βρέθηκαν πολλοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθος κόσμου – Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μάθετε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το vimaorthodoxias.gr


΄Ώρα 14:56 – Διεκόπη η δίκη 

Το δικαστήριο διέκοψε την δίκη και αποφάσισε την συνέχιση για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 με την απόφαση να εκκρεμεί και για τις δύο κατηγορίες για τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ Νεκτάριο

Ώρα 13:02 – Απαλλαγή και έλλειψη δόλου η πρόταση της Εισαγγελέως

Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέας για την υπόθεση του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr και το enimerosi.com, για την Εισαγγελέα οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια, ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Τονισε ότι μετα από αυτή την πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίστοιχο δηλαδή πιστοί να βγαίνουν χωρίς χαρτί ή να μην τηρούν την ΚΥΑ. Εξάλλου όπως είπε η Μητρόπολη Κερκύρας είχε εκδόσει σχετικά δελτία τύπου τα οποία προσαρμόζονταν στα νεα δεδομένα.

Επιχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!