Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η συγκλονιστική στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός ( Β Ι Ν Τ Ε Ο & φωτογραφίες & 3 άλλες "σχετικές" ειδήσεις.... )

 

 Σε κλίμα κατανύξεως καί

 λαμπρότητος, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της

 Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, η ιερουργία

 της Αφής του Αγίου Φωτός.


Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.


Στόν Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί...

Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. 

«Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης.

    

https://www.vimaorthodoxias.gr/diethni-2/ierosolyma-i-sygklonistiki-stigmi-tis-afis-toy-agioy-fotos-vinteo/

&

Ιεροσόλυμα: Μόνο ...εμβολιασμένοι στον Ναό της Αναστάσεως για το Άγιο Φως!!!

https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ierosolyma-mono-emvoliasmenoi-ston-nao-tis-anastaseos-gia-to-agio-fos/

&

Το Άγιο Φώς θα έρθει με την προσήκουσα (; ; ;) ταπεινότητα (;) και όχι με τιμές αρχηγού κράτους...


https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/to-agio-fos-tha-erthei-me-tin-prosikoysa-tapeinotita-kai-ochi-me-times-archigoy-kratoys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!