Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Επιστήμονες δημιούργησαν 'τσιπ' που ε ι σ ά γ ε τ α ι στό σώμα, μέσω ...ΕΝΕΣΕΩΣ ! - Ορατό ΜΟΝΟ μέ μικροσκόπιο.................
Η επικοινωνία με αυτό, καθώς και η τροφοδοσία του με ενέργεια, γίνεται μέσω μικροκυμάτων - Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science Advances.Ερευνητές στο 'Columbia Engineering' αναφέρουν πως δημιούργησαν αυτό που, όπως λένε, είναι το μικρότερο σύστημα μεμονωμένου τσιπ (single-chip system), όγκου κάτω του 0,1 κυβικού χιλιοστού - μικρό σαν κόκκο σκόνης και ορατό μόνο με μικροσκόπιο.


Η επικοινωνία με αυτό, καθώς και η τροφοδοσία του με ενέργεια, γίνεται μέσω μικροκυμάτων.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο https://www.epilekta.com/2021/05/blog-post_47.html

«Θέλαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούσαμε να πάμε τα όρια ως προς το πόσο μικρό θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα λειτουργικό 'τσιπ'» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Ken Shepard.

«Είναι μια νέα ιδέα “τσιπ ως σύστημα”- ένα τσιπ που, μόνο του, χωρίς τίποτα άλλο, αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό σύστημα.

Αυτό θα ήταν επαναστατικό για την ανάπτυξη ασύρματων, μικροσκοπικών ιατρικών συσκευών που μπορούν να αντιλαμβάνονται διαφορετικά πράγματα, να χρησιμοποιούνται σε κλινικές εφαρμογές και να εγκριθούν για ανθρώπινη χρήση».

Πλήρως εμφυτεύσιμο

Στην ομάδα συμμετείχε και η Ελίζα Κονοφάγου, διακεκριμένη επιστήμονας- καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανολογίας και καθηγήτρια ακτινολογίας, καθώς και ο Steven Lee, διδακτορικός στο εργαστήριο της κ. Κονοφάγου.

Ο σχεδιασμός έγινε από τον διδακτορικό Chen Si.

Το τσιπ, που είναι πλήρως εμφυτεύσιμο, κατασκευάστηκε στην 'Taiwan Semiconductor Manufacturing Company' με επιπλέον τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις του Columbia και το City University of New York Advanced Science Research Center (ASRC) Nanofabrication Facility.

Όπως είπε ο Shepard, «είναι ένα καλό παράδειγμα τεχνολογίας “πέρα από τον Μουρ”- παρουσιάσαμε νέα υλικά σε στάνταρ συμπληρωματικό μεταλλικό οξείδιο- ημιαγωγό για να παρέχουμε νέες λειτουργίες».

Όπως είπε η κ. Κονοφάγου, «οι υπέρηχοι συνεχίζουν να αναπτύσσονται ως προς την κλινική τους σημασία, καθώς καθίστανται διαθέσιμα νέα εργαλεία και τεχνικές. Αυτή η δουλειά συνεχίζει αυτή την τάση».

Οι στόχοι

Στόχος της ομάδος είναι η ανάπτυξη 'τσιπ', που μπορούν να εισαχθούν στο σώμα με υποδερμική βελόνα και να επικοινωνούν μέσω υπερήχων, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με κάτι που μετρούν τοπικά.

Υπάρχουσες συσκευές μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος, ωστόσο η ομάδα δουλεύει πάνω σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Σημειώνεται πως εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως για την παρακολούθηση και καταγραφή βιολογικών σημάτων/ ενδείξεων και την αντιμετώπιση ασθενειών.

Το ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό ασύρματων, μικρών και εμφυτεύσιμων ιατρικών συσκευών είναι μεγάλο, καθώς θα επέτρεπαν λεπτομερή παρατήρηση ζωτικών ενδείξεων για ιατρικούς σκοπούς- από τη θερμοκρασία μέχρι τα επίπεδα γλυκόζης, ή εφίδρωσης.

www.bankingnews.gr 

https://www.epilekta.com/2021/05/blog-post_47.html

1 σχόλιο:

 1. Ο Δρ Fauci ετοιμάζεται να την “κοπανησει” από τη χώρα ..
  https://www.youtube.com/watch?v=Ltv0wrF2UfA
  .
  https://realrawnews.com/2021/05/dr-fauci-prepping-to-flee-country/
  .
  Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο στρατός των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχία για τις πρόσφατες εξαγορές ακινήτων του Δρ Anthony Fauci στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή και τον Παναμά, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι ο γιατρός του Deep State ενδέχεται να εγκαταλείψει τη χώρα πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα διαπράχθηκε εναντίον της Αμερικής και του λαού της.

  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Fauci, σίγουρα όχι φτωχός, έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 9.000.000 δολάρια από τις πωλήσεις εμβολιασμού Covid-19 και ένα σημαντικό μέρος αυτού του παράνομα κερδισμένου εισοδήματος προοριζόταν για την αγορά ακινήτων στο εξωτερικό.
  Και οι τρεις αγοράστηκαν στο όνομα της συζύγου του – Christine Grady – μέσω του
  Sotheby’s International Realty Agency,
  το οποίο μεσιτώνει διηπειρωτικές προσφορές για τους πλούσιους και ισχυρούς. Περιέργως, και τα τρία αγροτεμάχια αγοράστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, αφού άρχισαν να κυκλοφορούν νέα για το κατηγορητήριο του μεταξύ εναλλακτικών ειδησεογραφικών καταστημάτων.

  ——————
  Sotheby’s International Realty Agency
  EXOYME ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ…..
  .
  https://sothebysrealty.gr/
  .
  https://sothebysrealty.gr/properties/ivy/


  .
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!