Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Η "πράσινη ανάπτυξη" του (κάθε) Κούλη καί τά πράσινα ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ άλογα.... Μόλις ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΜΕ τά ΠΟΔΙΑ μας!!!!!!




Έτσι η Γερμανία επιβάλλει παντού τα οικονομικά της συμφέροντα:

Η μονάδα '4' του παλαιότερου εν ζωή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της 'ΔΕΗ' στο 'ΑΗΣ Καρδιάς' Κοζάνης, μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, έπαυσε να λειτουργεί

Aν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων (η ΔΕΗ δηλώνει απόθεμα στους 3,2 δισεκατομμύρια τόννους αξιοποιήσιμους), τότε κυριολεκτικά μιλάμε για “πυροβολισμό στα πόδια”!

Με το ενεργειακό έλλειμμα της χώρας; 

Ποιος θα το καλύψει και ποιος θα το πληρώσει;

Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και την αύξηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες πηγές στο 35% έως το 2030 είχε δεσμευθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Μητσοτάκης στην ουσία διευκολύνοντας την «πράσινη ανάπτυξη» των Γερμανών με την οποία σκοπεύουν να επελάσουν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο ΑΗΣ Καρδιάς είναι το δεύτερο λιγνιτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, μετά την κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, και η λειτουργία του συνδέθηκε με την ολοκλήρωση του εξηλεκτρισμού της χώρας, την ενεργειακή αυτονομία και τη βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το αρχείο του ΑΗΣ Καρδιάς, ο ατμοηλεκτρικός σταθμός από την ημέρα της λειτουργίας της πρώτης μονάδας και για 47 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, σημείωσε ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με 293.464.797 MWh, ενώ για καύσιμο χρειάστηκαν περίπου 543.452.059 tn λιγνίτη.

Στο μέγιστο της λειτουργίας του, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 έως και το 1994, απασχολούσε 1.200 εργαζόμενους, ενώ αργότερα μόλις ...400 και περίπου 100 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, αντικαθίσταται μία σταθερή και φθηνή πηγή ενέργειας για την Ελλάδα (λιγνίτης) με αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά, τα οποία δεν καλύπτουν τις ίδιες θέσεις εργασίας αλλά ούτε έχουν και την ίδια απόδοση ενεργειακά.

Η «μετάβαση» αυτή η οποία θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια στο ελληνικό κράτος και την οποία δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα καλύψουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, θα αναλάβουν ...ξένες πολυεθνικές εταιρίες πολλές εκ των οποίων γερμανικές (όπως η RWE).

Βέβαια, όλα αυτά ξεκινούν από τα εξωφρενικά πρόστιμα που βάζει η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση στις λιγνιτικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, λόγω των προστίμων, η ΔΕΗ είχε το 2018 ζημίες 200 εκ. Euro, το 2019 300 εκ. Euro, ενώ προέβλεψε ότι το 2020 οι ζημιές θα ανέλθουν σε μεγαλύτερο ποσό.

Έκλεισαν τον ΑΗΣ Καρδιάς και θα εισάγουμε ρεύμα, αντί να παράγουμε εξαρτώμενοι από Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και στο μέλλον Τουρκία .


Με την αύξηση των ανεμογεννητριών τα αγριογούρουνα θα φτάσουν μέχρι του ...Μάξιμου, αφού ως γνωστόν οι κραδασμοί και οι υπέρηχοι τους κοντεύουν να τα τρελλάνουν. 

Για αυτό και μπήκαν μέσα στις πόλεις.


Βίντεο: Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη!


http://ixnos.blogspot.com/2021/05/blog-post_25.html

2 σχόλια:

  1. Χριστός ανέστη!
    Οι γείτονες με τι καύσιμο παράγουν ρεύμα; Δηλαδή αν το καυσαέριο μας έρχεται από βορρά και το πληρώνουμε μάλιστα στους ...παραγωγούς του σαν βόδια νιώθουμε πράσινοι; Και μην μου πει κανένας παπάρας το παράγουν με πυρηνική τεχνολογία; Δηλαδή να φάμε το κεφάλι μας με Φουκουσίμες και Τσερνόμπηλ είναι προτιμότερα από τον λιγνίτη; Ή αυτά τα ατυχήματα γίνονται σπάνια κάθε πενήντα χρόνια ένα. Η ραδιενέργεια πόσο κρατά και έως πού εξαπλώνεται; Καλά για τους τριοκέρατους που στήσαν στα βουνά και πόσο μπορείς να βασιστείς σε αυτούς για ενέργεια καλλίτερα να κρατηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά τό Τσέρνομπιλ δέν είμαστε τόσο σίγουροι, αλλά η Φουκουσίμα μόνο ΤΥΧΑΙΑ δέν συνέβη....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!