Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ο Άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης καί η ευλάβειά του στά Άγια λείψανα!


Μεγάλη ήταν η ευλάβεια του Αγίου Πατρός στα άγια λείψανα των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας! 

Στην οικία του υπήρχαν αρκετές τέτοιες ευλογίες αγίων, τις οποίες του τις δώρισαν ιερείς και ευλαβείς Χριστιανοί! 

Ο νυν επίσκοπος Αργολίδος Νεκτάριος του είχε χαρίσει τεμάχιο αγίου λειψάνου του αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. 

Η ηγουμένη της Ι. Μονής του αγίου Ραφαήλ, η Ευγενία Κλειδαρά, του είχε στείλει μικρά τεμάχια των τριών Αγίων και με την προσευχή του Αγίου Πατρός οι τρεις νεοφανείς Άγιοι έκαναν αμέτρητα θαύματα! 

Η ευωδία που εξέπεμπαν τα λείψανά τους ήταν άρρητη!

Ενθυμούμαι ότι τα πρώτα χρόνια που τον γνωρίσαμε, είχε ένα μικρό τεμάχιο λειψάνου του αγίου Νεκταρίου, το οποίο ευωδίαζε συνεχώς! 

Η μεγάλη ευωδία που υπήρχε στα άγια λείψανα αυτών των Αγίων μαρτυρούσε ότι αυτοί οι Άγιοι ευαρεστούνταν να βρίσκονται στην οικία του! 

Άλλωστε είχε πλέον μεταβληθεί, στα τελευταία χρόνια της ζωής του και ο ίδιος σε "άγιο λείψανο" του οποίου βιώσαμε πολλές φορές την μεγάλη ευωδία! 

Τέλος, δεν θα ξεχάσω σε μία επίσκεψή μου στην οικία του, όταν του έφεραν να προσκυνήσει το άγιο λείψανο του αγίου Χρυσοστόμου, την ημέρα της εορτής του, με πόση ευλάβεια το καταφιλούσε, δεκάδες φορές και για αρκετή ώρα!

Η αγία ευχή του, καθώς και αγία ευχή των αγίων που τόσο είχε σε ευλάβεια,
να βοηθούν όλους τους Χριστιανούς!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός

https://proskynitis.blogspot.com/2021/06/blog-post_388.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!