Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

 

Όλα κάρβουνο, αλλά τό Εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής ανέγγιχτο!!!

Ο  Χ  Ι !
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !
Α  Υ  Σ  Τ  Η  Ρ  Ω  Σ !!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ
ΚΑΝΑΛΙΑ "ΜΑΣ"

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

 


Κάτοικοι από τον Κώστο της Πάρου κάνουν λόγο για προφανές θαύμα που έλαβε χώρα την Κυριακή εν μέσω της πυρκαγιάς σε περιφερειακές εκτάσεις του χωριού. 


Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που ευρίσκεται στην περιοχή Χειρόλακας και ανάμεσα στα χωριά Κώστος και Λεύκες, έμεινε παντελώς ανέγγιχτο, καθώς οι φλόγες μαίνονταν γύρω του και τα πάντα μετατρέπονταν σε κάρβουνο. 


Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστος είναι το χωριό και τόπος γέννησης του Αγίου Αθανασίου του Παρίου και οι Λεύκες το χωριό και τόπος γέννησης του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Κατόπιν έρευνας στα κοινωνικά δίκτυα, έρχονται στη δημοσιότητα τα στιγμιότυπα – μαρτυρίες, όπως αυτά αποθανατίστηκαν απο ευλαβείς παριανούς. 

«Ζήσαμε και το θαύμα της Αγίας Παρασκευής να βλέπεις τα πάντα να καίγονται δίπλα της και εκείνη να στέκεται όρθια χωρίς ίχνος, δεν περιγράφεται με λόγια να βλέπεις όλο το σκηνικό με τα μάτια σου!! 

Την βοήθεια της για όλο το κόσμο, εορτή τις 25-26 Ιουλίου!!» αναφέρουν με αισθήματα εθνουσιασμού για το θαύμα, αλλά και λύπης για το πεδίο-στάχτη λόγω της φωτιάς.

Μιλώντας με όσους γνωρίζουν την περιοχή και είχαν πληροφορίες για τα χθεσινά γεγονότα, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ενημερώθηκε, ότι ο Κώστος της Πάρου δεν απειλήθηκε ουσιαστικά απο την φωτιά, αλλά η ανησυχία ήταν και παραμένει έντονη με τις φλόγες να κυκλώνουν περιφεριακά το χωριό.

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Photo: Fb ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 


ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. άσχετο σχόλιο, αλλά έτσι όπως αναφέρεται στο άρθρο ο τόπος γέννησης των δύο Αγίων, σκέφτεται κανείς πως δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος στην Ελλάδα που δε γέννησε Άγιο. θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένας χάρτης της Ελλάδας που να δείχνει και τους Αγίους του τόπου. αυτή είναι η Ελλάδα, η Αγία Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή σκέψη, πιθανώς νά υπάρχει, αλλά πώς νά πρωτοχωρέσουν τόσοι ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ στά άγια ελληνικά χώματα, σέ έναν χάρτη;

      Διαγραφή
    2. με εικονική περιήγηση, ίσως;

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!