Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΗΠΑ: Η Μασσαχουσέτη εγκατέστησε σε όλα τα 'smartphones' μία εφαρμογή 'covid', ΧΩΡΙΣ την α π α ρ α ί τ η τ η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ των πολιτών!

 

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ, η απόφαση να εγκατασταθεί σε όλα τα 'smartphones' της περιοχής μία εφαρμογή, η οποία εντοπίζει «θετικά κρούσματα» covid και ενημερώνει το χρήστη της συσκευής μέσω τεχνολογίας bluetooth.

Σπρόκειται για την εφαρμογή «MassNotify», η οποία συστήνεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Εκατοντάδες Αμερικανοί στην Μασσαχουσέτη, ανακάλυψαν ότι η εφαρμογή αυτή είχε εγκατασταθεί στο κινητό τους και στο κινητό των παιδιών τους, χωρίς κανείς να ζητήσει την απαραίτητη συναίνεση γι’ αυτό! 

Σαφώς εκνευρισμένοι, σχολίασαν σχετικά στην εφαρμογή:
Η χρήστης Callie M, σχολιάζει:

«Η εφαρμογή εγκαταστάθηκε αυτόματα, χωρίς συναίνεση. Παραδόξως, δεν υπάρχει εικονίδιο και δεν μπορώ να βρω τρόπο να την ανοίξω να δω εάν είναι χρήσιμη. Είναι περίεργο που η Πολιτεία έκανε κάτι τέτοιο.»

Η χρήστης Lex Neva σχολιάζει:

«Αυτό εγκαταστάθηκε σιωπηλά στο τηλέφωνο της κόρης μου, χωρίς συναίνεση ή ειδοποίηση. Δε θα μπορούσε να την έχει εγκαταστήσει από μόνη της, καθώς χρησιμοποιούμε το Family Link…»

Ένας εξαγριωμένος χρήστης, ο Darryl Hall Jr, είναι πιο επιθετικός στο σχόλιό του:

«Αυτή η εφαρμογή εγκαταστάθηκε στο τηλέφωνό μου χωρίς τη συναίνεσή μου. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ασφαλείας και ιδιωτικότητας!…»

Η σχετική ιστοσελίδα που αφορά την εφαρμογή MassNotify, λέει για τη χρησιμότητά της, ότι πρόκειται για «μια νέα υπηρεσία που αναπτύχθηκε με την αυτόματη τεχνολογία ειδοποιήσεων έκθεσης της Google και της Apple για να επιβραδύνει την εξάπλωση του COVID-19.»

https://youtu.be/1Cz2Xzm6knM

Και συνεχίζει:

«Όταν δύο άτομα που χρησιμοποιούν το MassNotify βρίσκονται κοντά στο άλλο, τα τηλέφωνά τους ανταλλάσσουν τυχαίους κωδικούς χρησιμοποιώντας Bluetooth. Αυτοί οι τυχαίοι κωδικοί είναι εντελώς ανώνυμοι, χωρίς παρακολούθηση τοποθεσίας ή ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών. Όταν ένα άτομο στη Μασαχουσέτη θετικές τεστ για τον COVID-19, θα λάβει ένα μήνυμα κειμένου (εάν παρείχε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου κατά τη στιγμή του τεστ του) με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ανώνυμης κοινοποίησης του αποτελέσματος της δοκιμής του με άλλους χρήστες μέσω του MassNotify. Οι χρήστες MassNotify που βρίσκονταν κοντά στο άτομο που είχαν θετική δοκιμή ενδέχεται να λάβουν μια ανώνυμη ειδοποίηση στο τηλέφωνό τους σχετικά με την πιθανή έκθεσή τους στο COVID-19. Η ειδοποίηση θα έχει έναν σύνδεσμο για πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους άλλους.»

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι: πώς είναι δυνατόν να λέει ότι δε συλλέγει πληροφορίες για την τοποθεσία και δεν κάνει ανταλλαγή πληροφοριών, από τη στιγμή που το ένα κινητό ενημερώνει το άλλο όταν έρθουν κοντά (κι αυτό δε γίνεται χωρίς παρακολούθηση τοποθεσίας) για το ότι βρίσκονται σε επαφή με θετικό κρούσμα (παραβίαση ιατρικού απορρήτου και ιατρικών προσωπικών δεδομένων). Συνεπώς, παρακολουθούν τους πάντες…

Στο θέμα της Μασαχουσέτης, η ιστοσελίδα δεν κάνει καμία αναφορά για το γεγονός της εγκατάστασης της εφαρμογής από την Πολιτεία χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων της. Αντίθετα αναφέρει:

«Πήρα ένα κείμενο από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης. Γιατί;»

«Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αποστέλλει μηνύματα σε όλους όσους πρόσφατα εξέφρασαν θετικά αποτελέσματα για το COVID-19, ώστε οι χρήστες του MassNotify να μπορούν να ειδοποιούν γρήγορα και ανώνυμα άλλους χρήστες για την πιθανή έκθεσή τους. Ακολουθώντας τον σύνδεσμο στο κείμενο, τα άτομα που έχουν θετική δοκιμή μπορούν να μοιραστούν γρήγορα και ανώνυμα το αποτέλεσμα της δοκιμής τους με άλλους χρήστες μέσω του MassNotify. Οι χρήστες MassNotify που βρίσκονταν κοντά στο άτομο που είχε θετική δοκιμή ενδέχεται να λάβουν ανώνυμη ειδοποίηση σχετικά με την πιθανή έκθεσή τους στο COVID-19 Εάν λάβετε ένα κείμενο από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, αλλά δεν είστε χρήστης του MassNotify, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο επαλήθευσης. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο επαλήθευσης για να σας βοηθήσουμε να ενεργοποιήσετε το MassNotify στο τηλέφωνό σας για μελλοντική χρήση.»

Με άλλα λόγια… ν’ αγαπιόμαστε! Στο καίριο ερώτημα εγκατάστασης της εφαρμογής χωρίς συναίνεση ή ειδοποίηση… τσιμουδιά!

Η ιστοσελίδα, παρακάτω αναφέρει:

«Οι ειδοποιήσεις έκθεσης MassNotify αποστέλλονται σε χρήστες που πέρασαν χρόνο σε στενή επαφή με έναν άλλο χρήστη MassNotify ο οποίος αργότερα θετικά και μοιράστηκε τη διάγνωσή του στο MassNotify.»

Όποιος έχει ελάχιστο εγκέφαλο, καταλαβαίνει αμέσως ότι φυσικά και παρακολουθείται η κάθε κίνηση των πολιτών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Ουσιαστικά, υπάρχει παραβίαση Ελευθερίας, ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων!Κι αυτό μας φέρνει σε ένα άλλο ερώτημα:

Πριν λίγες ημέρες, εντοπίσαμε στα κινητά μας κάτι «περίεργες» συσκευές Bluetooth να εμφανίζονται στη λίστα ενεργών συσκευών Bluetooth των κινητών μας. Γεγονός που μας προκάλεσε εντύπωση. (στη φωτό: screenshot από λίστα ενεργών συσκευών Bluetooth από συσκευή φιλικού μου προσώπου)

Και ερωτώ λοιπόν:

Μήπως η Κουλοκυβέρνηση έχει εγκαταστήσει παράνομα, χωρίς καμία συναίνεση από τους πολίτες, κάποια παρόμοια εφαρμογή;

Ήρεμα ρωτάω… (προς το παρόν τουλάχιστον)

Πηγή:

 https://kanenazori.com/2021/06/21/masaxouseti_efarmogi_xwris_synainesi/

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/06/smartphones-covid.html


1 σχόλιο:

 1. follow the money...

  Dispatches from the War: the pharmaceutical/medical troops occupy planet Earth
  How many drug scripts do doctors write per year?

  by Jon Rappoport

  https://blog.nomorefakenews.com/2021/06/23/the-pharmaceutical-medical-troops-occupy-planet-earth/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!