Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Π ρ ο κ α λ ε ί τ ε τό Ορθόδοξο φ ρ ό ν η μ α των πιστών!


21η Ιουνίου 2021 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δ.Ι.Σ. 

 Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε και  Άγιοι Αρχιερείς 

Μετά από τους πρόσφατους διωγμούς εις βάρος ιερέων σε διάφορες μητροπόλεις της Εκκλησίας μας, επειδή τέλεσαν Ορθόδοξη Ανάσταση την Τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς και καλώς έπραξαν, έκτοτε εμείς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα (το ποίμνιό σας) παρακολουθούμε με ζωντανό ενδιαφέρον και αγωνία ως ζωντανά κύτταρα του σώματος της Εκκλησίας, τις εξελίξεις σχετικά με αυτούς τους άδικους διωγμούς. 

Εν όψει λοιπόν των εν εξελίξει διωγμών, ενημερωθήκαμε μετά βαθείας λύπης μας ότι στην περίπτωση των δύο Επισκόπων Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά οι οποίοι τέλεσαν Ορθόδοξη Ανάσταση στις Μητροπόλεις και ενορίες αυτών ότι: 

‘’H ΔΙΣ αποφάσισε τον σχηματισμό φακέλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών της Εκκλησίας, σχετικά με τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες κατά την γνώμη σας οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν ‘’απειθαρχία’’ και έλλειψη ‘’σεβασμού’’ προς την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ ως προς την διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών λόγω των υγειονομικών περιορισμών της κυβέρνησης’’ 

Ενημερωθήκαμε ότι τουλάχιστον 15 μητροπολίτες στις έδρες τους, τέλεσαν την όλη ακολουθία της Αναστάσεως, Ορθοδόξως την Τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς. Μεταξύ αυτών και οι Συνοδικοί μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος και Γλυφάδας κ. Αντώνιος. 
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε και τους μητροπολίτες Μαντινείας Κ. Αλέξανδρο και Ηλείας κ. Γερμανό.

Σήμερα 21/06/21 ενημερωθήκαμε, ότι ο Σεβασμιότατος Αιτωλίας κ. Κοσμάς έχει απαλλαγεί από οποιαδήποτε κατηγορία και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες εναντίον του, ενώ για τον Σεβασμιότατο Κυθήρων κ. Σεραφείμ θα συνέλθει μεθαύριο 23/06/21 η Δ.Ι.Σ. που θα συνεδριάσει και μεταξύ άλλων, το πρώτο σας μέλημα είναι να αποφασίσετε για το ποιες κατηγορίες θα προσάψετε κατά του ομολογητού μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια να τον καλέσετε σε απολογία. 

Βεβαίως χαρήκαμε για την απαλλαγή του σεβασμιοτάτου κ. Κοσμά, αλλά ταυτοχρόνως μας γεννήθηκε το εξής ερώτημα. Η Συνοδική επιτροπή της Εκκλησίας αποφαίνεται και ενεργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Γιατί δεν απαλλάχθηκε και ο Κυθήρων; 

Μήπως επειδή σας είχε αποστείλει ταυτοχρόνως και επιστολή διαμαρτυρίας την 7η Μαΐου υπερασπιζόμενος τους αδίκως διωκόμενους ιερείς που προασπίσθηκαν τα της Εκκλησιαστικής παραδόσεως και κληρονομίας; 

Και αντί να επαινεθούν για αυτό από την μητέρα Εκκλησία αντιθέτως διώκονται. 

Επιπλέον μας κάνει αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι από τους υπολοίπους 81 μητροπολίτες, ουδείς ευρέθη να υποστηρίξει δημόσια τον Σεβασμιότατο αδελφό σας και αδελφό μας εν Χριστώ κ. Σεραφείμ. 

Αναρωτιόμαστε αν η Σύνοδος της Εκκλησίας θεωρεί Χριστιανικό και Δημοκρατικό το γεγονός όταν αφαιρεί ευκαίρως-ακαίρως τον λόγο και την αντίθετη γνώμη κάποιου συν-Επισκόπου τους. Και επειδή τόλμησε να εκφραστεί με σεβασμό πάντα προς την ΔΙΣ και κάνοντας έκκληση να πρυτανεύσει η λογική, κάποιοι ζήτησαν την ‘’κεφαλή’’ του επί πίνακι. 

Πληροφορηθήκαμε ότι η εντολή δίωξης του Σεβασμιοτάτου ήλθε από το Φανάρι! 

Aν αληθεύει τότε λυπούμεθα γιατί αυτό είναι ανάμειξη στα εσωτερικά της αυτοκεφάλου εκκλησίας μας και δεν το αποδεχόμαστε ως μέλη αυτής της Εκκλησίας. 

Σεβαστέ Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε και σεβαστοί πατέρες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, από την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου μέχρι και σήμερα ο πιστός λαός του Θεού έχει κατασκανδαλιστεί με τις λίαν επιεικώς, άτοπες και άκυρες ενέργειές σας. 

Προκαλείτε το Ορθόδοξο φρόνημα των πιστών. Ως που νομίζεται ότι μπορείτε να φτάσετε χωρίς να βρείτε καμία αντίσταση? 

Σας καλούμε να σεβαστείτε τον αγαπητό σε όλους μας μητροπολίτη Κυθήρων και τους ιερείς μας και σας κάνουμε γνωστό ότι χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την χώρα τασσόμαστε στο πλευρό του. Δεν σας επιτρέπουμε να τον αγγίξετε. 

Κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αν συνεχίσετε αυτή την τακτική των άδικων διωγμών και των αυθαιρεσιών, θα δημιουργήσετε νέο ρήγμα εντός της Εκκλησίας, έως και σχίσμα. 
Επιφυλλασόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις. 

Στώμεν καλώς 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Οι 2.500 χιλ. υπογράψαντες την επιστολή αγωνιώντες Ορθόδοξοι Χριστιανοί 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!