Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Καθ΄όλη τήν διάρκεια του μαρτυρικού θανάτου του, έψελνε τον Εθνικό Ύμνο, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους κομμουνιστοσυμμορίτες δολοφόνους του....

 


Φωτογραφία του Αλέξανδρου Παπαναστασίου από την Έδεσσα, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο χωριό Σεβαστιανά από αντάρτες του αιμοσταγούς ‘’ΕΑΜ-ΕΛΑΣ’’ τον Σεπτέμβριο του 1943, με την αιτιολογία ότι ανήκε στην αντιστασιακή οργάνωση ‘’Π.Α.Ο.’’ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση).


Ο συλληφθείς αφού βασανίστηκε οδηγήθηκε στο ύψωμα Δροζήλοβο όπου κατά την διάρκεια της διαδρομής υπέστη τα πάνδεινα, όπου στο τέλος της διαδρομής του προτάθηκε να ενταχθεί στον ‘’ΕΑΜ-ΕΛΑΣ’’ και να αφεθεί ελεύθερος, αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι δήμιοι του να αποφασίσουν να βρει τραγικό θάνατο.

Έτσι τον ανάγκασαν να ανοίξει μόνος του τον λάκκο, και στην συνέχεια ενώ ήταν εν ζωή να τον ρίξουν σε αυτόν και να τον σκεπάσουν με το ίδιο χώμα έως ότου πεθάνει από ασφυξία, ο δε Παπαναστασίου καθόλη την διάρκεια του μαρτυρικού θανάτου του έψελνε τον Εθνικό Ύμνο εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους δολοφόνους του.

Η μαρτυρία είναι καταγεγραμμένη από τον Αθανάσιο Φροντιστή ιστορικό ερευνητή και Τχη του Ελληνικού Στρατού σε βιβλίο που εξέδωσε το 1977 με θέμα ‘’ΠΑΟ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΝ 1941-1945’’

6 σχόλια:

  1. Αθάνατος αυτός που πεθαίνει για την πατρίδα.
    Τέρατα κουμούνια ο μόνιμος εχθρος τις Ελλαδος εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Μόνον που εσωτερικός εχθρός είναι επίσης και οι Εβραίοι Σιωνιστες των δήθεν δημοκρατικων κομμάτων της κεντροδεξιάς! Ο Μητσοτάκογλου Μπενί Ζελόν είναι εχθρός όχι προδότης αλλά εχθρός!

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η 4η Αυγούστου 1936! Πέλεκυς εθνική συσπείρωση Φασκια· ΦΙΛΟΠΑΤΡΊΑ = ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌΣ=ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ =ΕΘΝΙΣΜΟΣ = ΥΓΙΗΣ ΙΔΈΑ ΠΟΥ ΜΌΛΥΝΣΗ ΥΠΈΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΏΝ ΚΆΠΟΤΕ Η ΟΠΟΊΑ ΈΦΤΙΑΞΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ (ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΊ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΥΕΙΝ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΧΑΣΙΔΙΣΤΑΙ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ! ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΉ ΜΑΣΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1736 ΠΟΥ ΆΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΘΘΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΑΙ ΣΙΏΝ)
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΏ ΚΑΙ Η 21ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 67 74'ΕΙΘΕ ΝΑ ΕΠΈΛΘΕΙ! ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΠΟΥΛΏΣΕΙ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΒΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΉ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΣΎΡΙΖΑ!

      Διαγραφή
    3. Αθάνατος και άγιος εθνικός!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΕ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΦΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ. ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθάνατος και μάρτυρας άγιος! Βέβαια η εκκλησία δεν αγιοποίηση κάνει για εθνικούς ήρωες με συνείδηση εθνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!