Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΦΟΒΕΡΟ! Τσέχοι τραυματίσθηκαν από χαλάζι σέ μέγεθος ....α υ γ ο ύ ! Ο πληθυσμός έπαθε ζ η μ ι έ ς ! . . . . ( Β Ι Ν Τ Ε Ο )

 




https://www.youtube.com/watch?v=NMI3cvDAjgM&ab_channel=OpeNYouREyeS

Χαλάζι σε μέγεθος αυγού χτύπησε την Τσεχία!
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Rostyslav Hrdlička, το δυνατό χαλάζι στο Μοραβικό Beroun στο Olomouc προκάλεσε ζημιές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων κορωνών.
Χαλάζι σε μέγεθος αυγού κάλυψε το κέντρο της πόλης, τις κατοικημένες περιοχές και τις γύρω περιοχές.

Στέγες σπιτιών και σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ως επί το πλείστον ζημιές.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο, δήλωσε η εκπρόσωπός τους Λούσι Μπαλάζοβα.
«Το Grand πέρασε από το κέντρο, από την πλατεία, μέσα από την κατοικημένη περιοχή, ήταν θέμα δέκα λεπτών», είπε ο Rostyslav Hrdlicka, αντιδήμαρχος του Moravian Beroun στο Olomouc.

«Ήταν χαλάζι στο μέγεθος ενός αυγού. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν, πολλά αυτοκίνητα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρέξει», πρόσθεσε ο Hrdlicka. Εκατοντάδες οχήματα υπέστησαν ζημιές, είπε.
«Όσο για τα σπίτια, τα έχουμε στη λίστα και δεν μπορώ καν να τα μετρήσω, ήταν πάρα πολλά.

Δεν μπορώ τώρα να εκτιμήσω τη ζημιά σε δημοτική περιουσία, αλλά η συνολική ζημιά στην ιδιωτική περιουσία σίγουρα θα φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια κορώνες», υπολόγισε.
Το χαλάζι χτύπησε επίσης αρκετούς ανθρώπους στο κεφάλι, είπε, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. «Θα χρειαστούμε μουσαμά για να καλύψουμε τις στέγες», ανέφερε.
Στους δρόμους της πόλης ακόμη διευκρινίζονται οι ζημιές. «Τώρα περνάμε και τριγυρίζουμε τα σπίτια, άλλα φρουρούνται, άλλα όχι ακόμα.

Για παράδειγμα, έχουμε ένα κτίριο όπου υπάρχει μικρο-νηπιαγωγείο, όπου η οροφή έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, πρέπει να επισκευαστεί με πολυώροφο εξοπλισμό για να μην βρέχει.

Έχουμε ένα σπίτι με αξιόπιστο φράχτη με κεραμοσκεπή, που έχει και τρύπες και θα πρέπει να το λύσουμε», είπε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος βάζει πλέον σε προτεραιότητα τι πρέπει να γίνει πρώτα.

«Εξηγούμε στους ανθρώπους ότι δεν είναι στη δύναμή μας να εξασφαλίσουμε τα πάντα, επομένως θα πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν κάποιον που θα τους βοηθήσει σε αυτό.

Οι εταιρείες στέγης από το Sternbersko έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μου, τώρα όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.
Οι πυροσβέστες στο Moravske-Beroun εργάζονταν στο σημείο μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και τώρα επιστρέφουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου τους, Λούσι Μπαλάζοβα, αντιμετώπισαν δεκάδες περιστατικά στο χωριό, κυρίως με την κατάρρευση στεγών, οι οποίες επισκευάστηκαν με τη βοήθεια πολυώροφων εξοπλισμού.

«Δουλέψαμε μέχρι νωρίς το πρωί, όλα έγιναν, εκτός από τις δέκα διευθύνσεις που θα ασχοληθούμε σήμερα, οι μονάδες επέστρεφαν ήδη στη θέση τους.

Ο κόσμος έπρεπε να αναφέρει ζημιές και πιθανή βοήθεια μέσω της αστυνομίας της πόλης, από σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.
Στο σημείο έφτασαν 12 πυροσβεστικές δυνάμεις και πυροσβέστες από τη μισή περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Přerov και Prostějov, έφτασαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Moravsky Beroun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!