Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ομαδικός βιασμός στη Μαγιόρκα – άνδρες ή Γερμανοί; Ένα παιχνίδι κάλυψης των πολυμέσων

 



Όπως και στην εποχή της ΛΔΓ, πολλοί άνθρωποι έχουν πλέον συνηθίσει να διαβάζουν ξανά ανάμεσα στις γραμμές. Εάν, στην περίπτωση εγκλημάτων, ο ύποπτος αναφέρεται ως «άνδρας» και οποιαδήποτε αναφορά στην ιθαγένειά του λείπει ή υποβιβάζεται στα ψιλά γράμματα, είναι συνήθως μετανάστες. Οι ενδείξεις ιθαγένειας εμφανίζονται συνήθως μεγάλες μόνο όταν πρόκειται για Γερμανούς υπηκόους. Το ερώτημα αν έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο ή όχι συνήθως αποδοκιμάζεται. Όποιος τολμά να τους ρωτήσει, μπαίνει γρήγορα στη γωνία ως ναζιστής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ιστορίες επιτυχίας τόσο συχνά και με χαρά τονίζουν ότι κάποιος έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σχιζοφρένειας των μέσων ενημέρωσης είναι ο ομαδικός βιασμός στη Μαγιόρκα, ο οποίος κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα. Όσο και αν συνήθως αποφεύγονται οι αναφορές στην εθνικότητα των υπόπτων, αυτή τη φορά επισημαίνεται σε μαζική κλίμακα ότι είναι «Γερμανοί» – ακόμη και στους τίτλους, αυτό ακτινοβολεί προς εσάς με μεγάλα γράμματα. Για παράδειγμα, στο ZDF: "Ισχυρισμός βιασμού: Γερμανοί συνελήφθησαν στη Μαγιόρκα".

Αν συγκρίνετε τους τίτλους, ως προσεκτικός αναγνώστης παρατηρείτε αμέσως ότι πρόκειται για έναν χορό αυγών - και για την βλακεία των αναγνωστών. «Η αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Γερμανούς στο Ballermann», τιτλοφορείται το «Focus». Σαν να μην υπήρξε ποτέ ο Adam Riese, το «Spiegel» έρχεται με τον τίτλο του σε έναν εντελώς διαφορετικό αριθμό υπόπτων: «Επίθεση σε ξενοδοχείο: Έξι παραθεριστές από τη Μαγιόρκα από τη Γερμανία συνελήφθησαν ως ύποπτοι βιασμού».

Μπορείτε ήδη να μαντέψετε πώς προκύπτει η διαφορά; Τι έκανε τους συναδέλφους σας να αλλάξουν;

Ακριβώς – πέντε από τους υπόπτους έχουν γερμανικό διαβατήριο – αλλά υπάρχουν έξι συνολικά. Ο έκτος είναι Τούρκος υπήκοος.

Το γεγονός ότι οι άλλοι πέντε έχουν επίσης τουρκικές ρίζες μπορεί να μαθευτεί μόνο από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Γιατί;

Ποιος είναι ο λόγος που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν ενημερώνουν πλήρως τους αναγνώστες τους εδώ;

Όλοι γνωρίζετε τον λόγο. Δεν χρειάζεται να το κάνω καθόλου.

Θα μπορούσατε να πείτε - δεν έχει σημασία, ένας Γερμανός πολίτης είναι Γερμανός πολίτης.

Ναι.

Αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο "αλλά".

Εάν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη καταστήσει την εθνικότητα των υπόπτων το κεντρικό σημείο των ρεπορτάζ τους, εάν ακόμη και οι τίτλοι μιλούν για μια «γερμανική αγέλη», τότε θα πρέπει επίσης να ρίξουν φως στις πτυχές.

Είτε - είτε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του γεγονότος ότι οι πολιτογραφήσεις σήμερα πραγματοποιούνται συχνά χωρίς καμμία σημαντική προσπάθεια ένταξης. Ή, όπως το έθεσε ο Hubert Aiwanger με τον Markus Lanz: Η Ampelkoalition κυριολεκτικά κυνηγά τους μετανάστες να τους δώσει διαβατήριο.

Με την παρενέργεια ότι αυτό μειώνει το επίσημο έγκλημα των αλλοδαπών.

Αλλά πηγαίνει ακόμα παραπέρα: Η αρχική πηγή για τον ομαδικό βιασμό είναι η "Última Hora" στα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη παράγραφος αναφέρει ότι και οι έξι συλληφθέντες είναι τουρκικής καταγωγής.

Αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί στα γερμανικά εκδοτικά γραφεία, τα οποία μας διέδωσαν την είδηση.

Επομένως, αποκρύφτηκε σκοπίμως.

Και αντί να απαλλαγούν εντελώς από μια αναφορά στην εθνικότητα των νεαρών ανδρών που υποπτεύονταν, επέλεξαν την πτυχή που ταιριάζει στην ιδεολογία τους.

Είναι ένα παιχνίδι απόκρυψης.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/gruppenvergewaltigung-auf-mallorca-maenner-oder-deutsche/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!