Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Δ ι ε σ τ ρ α μ μ έ ν α σχέδια : Κέντρα ημερήσιας φροντίδος, γιά "σεξουαλικά παιχνίδια" γιά ...παιδιά!!!!! Εικονογράμματα μέ στόμια σώματος.... [ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! ]

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για μένα να μιλήσω στους φίλους μου στην Ανατολική Ευρώπη για τα νέα στη Γερμανία – επειδή γίνεται όλο και πιο δύσκολο για αυτούς να πιστέψουν αυτά που τους λέω. Κατά την άποψή τους, πολλά από αυτά ακούγονται σαν σάτιρα. 

Ή υπερβολή της αντιδυτικής προπαγάνδας. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει – η προπαγάνδα θα δυσκολευόταν τώρα να συμβαδίσει με την πραγματικότητα.


Συγκεκριμένα, η εμμονή σε σεξουαλικά θέματα, και πάλι σε εκείνα που θα ονομάζονταν διαστροφή στο παρελθόν, είναι εντυπωσιακή. 

Ενώ η γερμανική κοινωνία μπορεί να ήταν συνετή στη δεκαετία του 1950, σήμερα είναι κάτι περισσότερο από το αντίθετο. 

Όχι μόνο υπερβολικά σεξουαλικοποιημένη, αλλά εντελώς παρεμβατική στη σεξουαλικοποίηση τομέων της ζωής που θα έπρεπε πραγματικά να διατηρούνται απαλλαγμένοι από τη σεξουαλικότητα. Όπως τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας παιδιών.

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των παραλογισμών σε αυτόν τον τομέα: «Η Ένωση Πρόνοιας των Εργαζομένων (AWO) στην περιοχή του Ανόβερου σχεδίασε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για τέτοια "ιατρικά παιχνίδια" σε τουλάχιστον ένα από τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας της, όπως γράφει η "Bild" πίσω από ένα paywall: 

"Σε δέκα κανόνες, οι εκπαιδευτικοί καθόρισαν πώς τα παιδιά μπορούν να "χαϊδέψουν και να εξετάσουν" τον εαυτό τους και άλλα παιδιά στην "αίθουσα εξερεύνησης του σώματος"». (!!!!!!!!!!!!!!)

Ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του σώματος

Σε επιστολή προς τους γονείς της μονάδας, η διεύθυνση του παιδικού σταθμού παρουσίασε τους κανόνες για το δωμάτιο, σύμφωνα με την έκθεση. 

Είναι σφραγισμένο και περιγράφεται ως εξής: "Καναπές με κουβέρτες και μαξιλάρια, σκεπαστή και επικαλυμμένη σπηλιά παιχνιδιού και πατάκια". Η επιστολή της διοίκησης του παιδικού σταθμού συνεχίζει:

«Τα παιδιά έχουν ενδιαφέρον να εξερευνήσουν το σώμα τους ή άλλα παιδιά» (!!!!!!!!!!!!!!).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά έχουν ζήσει την περιέργειά τους «στις τουαλέτες ή στους θάμνους». Τώρα θα πρέπει να έχουν το δικό τους δωμάτιο για αυτό, στο οποίο προστατεύονται από τα μάτια των "ξένων".

Το γυμνό επιτρέπεται ρητά. «Κάθε παιδί αποφασίζει μόνο του αν και με ποιον θέλει να παίξει σωματικά και σεξουαλικά παιχνίδια», λέει ένας από τους δέκα κανόνες για την αίθουσα χαλάρωσης.

Γδύσιμο μόνο υπό επίβλεψη (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Σύμφωνα με την «Bild», αναφέρει επίσης: «Τα κορίτσια και τα αγόρια χαϊδεύουν και εξετάζουν το ένα το άλλο μόνο όσο αυτό είναι άνετο για τον εαυτό τους και τα άλλα παιδιά». Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των εμπλεκόμενων παιδιών πρέπει να είναι "το πολύ 2 χρόνια". 

Μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια, οι κανόνες λένε: «Εάν δεν υπάρχουν αρκετοί παιδαγωγικοί επαγγελματίες για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες, μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στο παιχνίδι, π.χ. ότι τα παιδιά δεν επιτρέπεται να γδυθούν».

Ο πέμπτος κανόνας προκαλεί οργή: «Κανένα παιδί δεν βάζει κάτι στο άνοιγμα του σώματος ενός άλλου (γλουτούς, αιδοίο, στόμα, μύτη, αυτί) ή γλείφει το σώμα ενός άλλου παιδιού». 

Και τώρα έρχεται – γιατί για να ξέρουν τι επιτρέπεται ή ακόμα και τι επιθυμούν, οι κανόνες πρέπει να «αναρτηθούν ως εικονογράμματα για να τα βλέπουν τα παιδιά».

Συνεπώς, πρόκειται προφανώς για εικονογράμματα στα οποία κάτι εισάγεται στα ανοίγματα του σώματος. Με απαγορευτικές πινακίδες, όμως. 

Αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει τα παιδιά περίεργα και τους βάζει ιδέες.

Εξοργισμένοι γονείς

«Αυτό είναι μακράν το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχω διαβάσει ποτέ», γράφει ένας γονέας, σύμφωνα με την «Bild» σε μια ομάδα συνομιλίας. Ένας άλλος γονέας γράφει εκεί ότι θέλει να δώσει το συμβόλαιο παιδικής μέριμνας στην κόρη του.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους πατέρες, ο Bernhard C., δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Bild»: «Νομίζω ότι είναι πολύ κακό. Η κόρη μου είναι πέντε ετών. Δεν θέλω να τη θωπεύουν αγόρια. Έχω άλλο ένα παιδί σε άλλο παιδικό σταθμό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

Ένας άλλος πατέρας είπε: 

«Είμαι συντετριμμένος. 

Μας είπαν ότι αυτό είχε καθοριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Ως γονείς, ήμασταν εκφοβισμένοι. Τι άλλες επιλογές έχετε αν δεν θέλετε;"

 

Αλλά υπήρχαν και μητέρες που εξέφρασαν κατανόηση: «Κατάλαβα ότι αυτό σημαίνει ότι αυτό είναι ένα δωμάτιο όπου τα παιδιά επιτρέπεται να παίζουν χωρίς επίβλεψη. 

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κακό. (!!!!!!!!!!!!) Ο γιος μου είναι πέντε. 

Δεν κάνει ανοησίες».

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Κάτω Σαξονίας κάλεσε τώρα την κρατική υπηρεσία πρόνοιας νέων, η οποία είναι η αρμόδια εποπτική αρχή, όπως αναφέρει η εφημερίδα. 

Απαντώντας στο αίτημά της, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε: «Στα τέλη Μαΐου, το κρατικό γραφείο πρόνοιας νέων ανέφερε τελικά στο Υπουργείο Παιδείας ότι η παιδαγωγική έννοια των δωματίων εξερεύνησης σώματος στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας AWO δεν μπορεί να επιβιώσει και ότι η ευημερία του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ιδιαίτερα πικάντικο: Σε μία από τις επιστολές της προς τους γονείς, η Ένωση Πρόνοιας Εργαζομένων του Ανόβερου επισημαίνει ότι υποχρεώνει το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας να υποβάλει μια «ιδέα προστασίας των παιδιών» μέχρι τις 31 Ιουλίου: 

«Η φάση κατά την οποία τα παιδιά ενδιαφέρονται για το σώμα τους και τα σώματα άλλων παιδιών είναι μόνο ένα μικρό μέρος της έννοιας της προστασίας των παιδιών».

Αντίσταση από πάνω

Το υπουργείο το βλέπει διαφορετικά: «Το κρατικό γραφείο πρόνοιας νέων έχει θέσει ως προϋπόθεση για την περαιτέρω λειτουργία της εγκατάστασης ότι η παιδαγωγική έννοια των κέντρων ημερήσιας φροντίδας AWO στο Ανόβερο καθώς και η έννοια της προστασίας των παιδιών με εξωτερικές συμβουλές πρέπει να αναθεωρηθούν αμέσως».

Οι ειδικοί είναι επίσης τρομοκρατημένοι. Ο παιδοψυχίατρος Δρ Filip Caby δήλωσε στην «Bild»: «Το να το πουλάς αυτό ως μέτρο προστασίας των παιδιών, νομίζω ότι είναι κοροϊδία. Πρώτα απ' όλα, αναρωτιέμαι, πόσο εθελοντικό είναι αυτό για τα παιδιά; Πώς είναι όταν κάποιος δεν τολμά ή δεν θέλει, αλλά πολλοί άλλοι συμμετέχουν. 

Όσον αφορά τη δυναμική της ομάδας, αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τους διαφορετικούς πολιτισμούς σε μια ομάδα νηπιαγωγείου. Εάν οι γονείς δεν συμμετέχουν από την αρχή, αυτό δεν αποτελεί παιδαγωγική προσέγγιση. 

Και τι κάνει αυτό στους εργαζόμενους; Ενόψει ορισμένων περιστατικών, ειδικά στον χώρο του νηπιαγωγείου, θα ήμουν πολύ, πολύ προσεκτικός στο να επιτραπεί η λήψη τέτοιων μέτρων απροστάτευτα. Από παιδαγωγική άποψη, αυτή είναι εντελώς λανθασμένη προσέγγιση».

«Μη διακινδύνευση της ευημερίας του παιδιού»

Ο Dirk von der Osten, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AWO Region Hannover, το βλέπει διαφορετικά. Αν και απορρίπτει την ευθύνη για την ιδέα και τη μετατοπίζει στη διεύθυνση του παιδικού σταθμού, την υπερασπίζεται. 

«Η εξερεύνηση του ίδιου του σώματος είναι ένα συστατικό της ανάπτυξης του παιδιού, στο οποίο μαθαίνουν επίσης να αναγνωρίζουν τα όριά τους, να τα εκφράζουν ξεκάθαρα, να αναπτύσσουν ντροπή», εξηγεί ο von der Osten, σύμφωνα με την έκθεση: 

«Τα παιδιά παίζουν επίσης παιχνίδια ρόλων στα δωμάτια της ομάδας τους. Δεν το βλέπουμε αυτό ως απειλή για την ευημερία του παιδιού». Ωστόσο, τα καθορισμένα δωμάτια δεν σχεδιάζονται ούτε απαιτούνται για αυτό.

Πώς γίνεται να μην είχαν προγραμματιστεί, αλλά μια διεύθυνση παιδικού σταθμού ενημέρωσε τους γονείς για τον προγραμματισμό σε περισσότερες από μία επιστολές; Ερωτήσεις επί ερωτήσεων.

Και απίστευτο κούνημα του κεφαλιού από τους φίλους μου από την Ανατολική Ευρώπη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/perverse-plaene-kita-raum-fuer-sexuelle-spiele-fuer-kinder/


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδιος, ιεραπόστολος στην Αφρική:

    Τρεις Πάπες και τρία βασίλεια.

    https://www.youtube.com/watch?v=HAAfqJ6pDwM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!