Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

(Μία επιτυχημένη δράση!) Αυτοκόλλητα Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ κατά της πολιτικής Ε.Ε. - Ουκρανίας, εμφανίσθηκαν στήν Βιέννη!

 



από Thomas Oysmüller

4 Ιουλίου 2023

Μια καλλιτεχνική δράση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της Ουκρανίας προκαλεί σάλο.... 

Ακτιβιστές έχουν χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητα σε κεντρικά σημεία της Βιέννης....



Τη Δευτέρα το βράδυ, άγνωστοι ακτιβιστές τοποθέτησαν αυτοκόλλητα μοτίβα σε κεντρικά σημεία της πόλης της Βιέννης. Τα μοτίβα, τα οποία θυμίζουν τον καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, πρέπει πιθανώς να εκληφθούν ως σαφής κριτική της πολιτικής της ΕΕ και της Αυστρίας στην Ουκρανία

Στο Twitter, συζητούνται αμφιλεγόμενα. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι η δράση είναι φανταστική, άλλοι διαμαρτύρονται για τη «ρωσική προπαγάνδα».

Ξεκάθαρη τοποθεσία

Τα αυτοκόλλητα φέρουν το μήνυμα: «Έχουμε μπουχτήσει». 

Για το σκοπό αυτό, οι άνθρωποι εμφανίζονται να κάνουν εμετό ουκρανικές σημαίες με τη μορφή τραπεζογραμματίων



Δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τη δράση.

Ένα αυτοκόλλητο εμφανίστηκε στο σταθμό του τραμ δίπλα στο Μνημείο Σοβιετικής Απελευθέρωσης κοντά στην πλατεία Schwarzenbergplatz. 

Από τον Μάρτιο του 2022, μια τεράστια ουκρανική σημαία έχει εγκατασταθεί ακριβώς πίσω από το μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών κατά την απελευθέρωση της Βιέννης. 

Το μοτίβο που επικρίνει την Ουκρανία τοποθετήθηκε λίγο πολύ ακριβώς δίπλα της, κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι σύμπτωση.

Άλλα μοτίβα έχουν εμφανιστεί, για παράδειγμα, στην πλατεία του Αγίου Στεφάνου ή στο Hofburg.

(tweet: εντός του συνδέσμου: "Στην Βιέννη είναι περιττά τα λόγια")

Υπήρξαν εικασίες - για παράδειγμα στη "Weltwoche" (https://weltwoche.de/daily/wir-haben-es-satt-mysterioese-protest-kleber-zum-ukraine-krieg-sorgen-in-wien-fuer-verwirrung/), η οποία ανέφερε τη δράση - εάν θα μπορούσε να είναι μια ενέργεια του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Banksy. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβαίνει. Αντίθετα, οι ακτιβιστές της τέχνης μόλις αντέγραψαν κάτι από αυτόν.

Οι εικόνες διαδόθηκαν αρχικά από το φιλορωσικό κανάλι Telegram "Ukraine Watch". 

Το μοτίβο, το οποίο μπορεί να γίνει κατανοητό ως καλλιτεχνική πολιτική παρέμβαση, θα μπορούσε επίσης να προέρχεται από φιλορώσους ακτιβιστές στην Αυστρία.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://tkp.at/2023/07/04/protest-kleber-gegen-eu-ukraine-politik-in-wien-aufgetaucht/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!