Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αναφορές καταναλωτών: Τό όριο ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ του 'FDA' στόν ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ, είναι πολύ ΥΨΗΛΟ καί μπορεί νά θέσει σέ ΚΙΝΔΥΝΟ τήν υγεία των παιδιών!

 


Ο χυμός μήλου φαίνεται σαν μια υγιεινή εναλλακτική λύση στα ζαχαρούχα ποτά, όπως η σόδα. 

Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό το ποτό μπορεί πραγματικά να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών!...



Η Consumer Reports, μια οργάνωση υπεράσπισης των καταναλωτών, επέκρινε πρόσφατα την τελική καθοδήγηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με το όριο για το ανόργανο αρσενικό στο χυμό μήλου λόγω ανησυχιών για πιθανούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών (https://www.theepochtimes.com/consumer-reports-challenges-fdas-high-arsenic-limits-in-apple-juice-citing-health-risks-to-children_5307839.html) .

Ο FDA εξέδωσε την τελική καθοδήγηση την 1η Ιουνίου, καθορίζοντας το επίπεδο δράσης για το ανόργανο αρσενικό στο χυμό μήλου στα 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb), ένα επίπεδο που προτάθηκε για πρώτη φορά το 2013. 

Οι δοκιμές του FDA αποκάλυψαν μείωση των ανόργανων επιπέδων αρσενικού, με πολλά δείγματα να δείχνουν επίπεδα κάτω από 3 ppb και 5 ppb. Ωστόσο, ορισμένα δείγματα χυμού μήλου εξακολουθούσαν να έχουν επίπεδα 10 ppb, οδηγώντας στον καθορισμό του ορίου σε αυτό το επίπεδο.



Το Consumer Reports αμφισβήτησε την πεποίθηση του FDA ότι τα 10 ppb μπορούν να θεωρηθούν ασφαλές επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί μέσω ορθών πρακτικών παρασκευής. 

Η οργάνωση προειδοποίησε ότι η σημασία των χαμηλότερων ορίων για το ανόργανο αρσενικό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά για τα τρόφιμα που καταναλώνονται από παιδιά.

Ο Brian Ronholm, διευθυντής της πολιτικής τροφίμων για το Consumer Reports, δήλωσε ότι «το επίπεδο δράσης θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από 10 ppb με βάση την τρέχουσα επιστήμη». 

Ο Ronholm εξήγησε επίσης ότι επειδή η πλειοψηφία της βιομηχανίας είχε ήδη φτάσει σε αυτό το επίπεδο, η δράση του FDA είναι «σχεδόν άσχετη».

Παρά τις ανησυχίες του, ο Ronholm πιστεύει ότι η πρόσφατη απόφαση του FDA είναι ενθαρρυντική επειδή δείχνει μια ανανεωμένη εστίαση στην επίλυση του ζητήματος των χημικών τροφίμων και των βαρέων μετάλλων. 

Ελπίζει ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να επικεντρώνεται και να παρακολουθεί αυτά τα ζητήματα, αναλαμβάνοντας δράση ανάλογα με τις ανάγκες εάν υπάρχουν «ανησυχητικά επίπεδα ανόργανου αρσενικού στο χυμό μήλου».

Το Consumer Reports πρότεινε ότι ο FDA θα πρέπει αντ 'αυτού να συστήσει χαμηλότερο επίπεδο 3 ppb. (Σχετικά: Η μάρκα χυμών της Michelle Obama αποτυγχάνει στα πρότυπα υγείας που έθεσε η διοίκηση του συζύγου της. https://www.naturalnews.com/2023-06-05-michelle-obamas-juice-fails-her-health-standards.html)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-06-29-fda-arsenic-limit-apple-juice-too-high.html


3 σχόλια:

  1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις που ΔΕΝ έχουμε! Όλες οι αλήθειες που ΔΕΝ μας λένε-Δ.Κωνσταντινίδης

    https://www.youtube.com/watch?v=-FFZIPm32q0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δώρο Μητσοτάκη στον Ερντογάν...
    https://www.youtube.com/watch?v=aahpMb33Dbw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Παρούσα” η λειψυδρία στην Κρήτη: Απαγόρευση φύτευσης κηπευτικών σε κατοικίες

    https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/parousa-i-leipsydria-stin-kriti-apagoreysi-fyteysis-kipeytikon-se-katoikies-sto-d-agiou-vasileiou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!