Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

WEF: Το ψηφιακό χρήμα θα επιβάλει την ατζέντα για το κλίμα στο κοινό

 


14 Ιουλίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης: 3,6 λεπτά


από τον
 


Τα μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) γιορτάζουν την άνοδο του «ψηφιακού εμπορίου», καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για «κοινωνίες χωρίς μετρητά». Στην εκδήλωση "Summer Davos" του WEF στην Κίνα τον περασμένο μήνα, οι συμμετέχοντες ήταν ενθουσιασμένοι με τις εξελίξεις των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDCs).

Από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, περισσότεροι από 1.500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης αντιπροσωπείας από τη Σαουδική Αραβία, συγκεντρώθηκαν για τη σύνοδο κορυφής του WEF στην Tianjin της Κίνας. Το κύριο θέμα του τριήμερου συνεδρίου, γνωστού και ως ετήσια συνάντηση των Νέων Πρωταθλητών, ήταν το ζήτημα του τρόπου επέκτασης της ατζέντας του WEF σε «κοινωνίες χωρίς μετρητά» μέσω της χρήσης CBDC.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang άνοιξε τη σύνοδο κορυφής με μια ομιλία στην οποία ζήτησε περισσότερη παγκοσμιοποίηση. Προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότερες κρίσεις δημόσιας υγείας, οι οποίες πιστεύει ότι θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες για την προώθηση της ατζέντας της παγκοσμιοποίησης.

«Ο COVID-19 δεν θα είναι η τελευταία κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Qiang. «Η παγκόσμια διακυβέρνηση της δημόσιας υγείας πρέπει να βελτιωθεί».

Άλλες αξιοσημείωτες στιγμές περιελάμβαναν μια συζήτηση πάνελ με τίτλο "Η οικονομία της Κίνας: Η μεγάλη ανάκαμψη;" στην οποία ο καθηγητής Cornell Eswar Prasad υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν το CBDC για να ελέγχουν τις αγορές των πολιτών.

Όπως ανέφερε το TKP (https://tkp.at/2023/07/08/wef-digitales-geld-soll-buerger-vom-kauf-unerwuenschter-artikel-abhalten/), ο Prasad ήταν ευχαριστημένος που ένα «ψηφιακό δολλάριο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στερήσει από τους Αμερικανούς τα δικαιώματά τους στη Δεύτερη Τροπολογία, εμποδίζοντάς τους να αγοράσουν «πυρομαχικά» και άλλα «λιγότερο επιθυμητά αντικείμενα».

Το CBDC είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται και διαχειρίζεται μια κεντρική τράπεζα. Η ΕΕ σχεδιάζει να δρομολογήσει το ψηφιακό ευρώ (https://tkp.at/2023/06/16/leak-digitaler-zentralbank-euro-soll-nun-auch-fuer-konsumenten-kommen/) τον Οκτώβριο του 2023. Θα αντικαταστήσει τα μετρητά σε όλες τις συναλλαγές και θα ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα.

Θα υποστηρίζεται από την κεντρική τράπεζα και η αξία του θα χειραγωγείται από τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της τράπεζας. Ενώ οι συναλλαγές σε μετρητά είναι ανώνυμες, οι συναλλαγές CBDC δεν είναι ανώνυμες. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι το λογισμικό χρήματος κεντρικής τράπεζας της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας περιέχει κατάλληλες προφυλάξεις για χειραγώγηση και περιορισμούς.

Το καλοκαίρι, μια άλλη εκδήλωση (https://www.weforum.org/events/annual-meeting-of-the-new-champions-2023/sessions/how-to-stay-within-planetary-resources-carrot-or-stick) με τίτλο «Πώς να μείνετε εντός των πλανητικών ορίων – καρότο ή μαστίγιο;» πραγματοποιήθηκε στο Νταβός. Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης ήταν το ερώτημα εάν πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα ή απειλές για την επίτευξη των «κλιματικών στόχων».

Την εκδήλωση συντόνισε η Nicky Dean, συντάκτρια του Nature Energy. Η Dean προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να τιμωρηθούν εάν δεν επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους της πράσινης ατζέντας του WEF.

«Συμφωνούμε - σε γενικές γραμμές - ότι πρέπει να ξεκινήσουμε την πορεία προς ένα κλιματικά ασφαλές και φιλικό προς τη φύση μέλλον, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε ο Dean.

«Πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά κάθε ατόμου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι βιομηχανίες και οι εταιρείες μας, καθώς και οι κυβερνήσεις μας εργάζονται και ενεργούν.

«Θα πρέπει να το επιτύχουμε αυτό μέσω ενός συνδυασμού καρότου και ελπίζουμε όχι τόσο πολλών μαστιγίων, και υπάρχει μια πολύ ενεργή και ζωντανή συζήτηση για το πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό.

«Αλλά πιθανότατα θα καταφεύγουμε όλο και περισσότερο σε μέτρα με το μαστίγιο στο μέλλον, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί και δεν είμαστε σε θέση να δράσουμε.

Το WEF προωθεί την αμφιλεγόμενη τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό, συχνά διαφημίζοντας το ψηφιακό χρήμα ως εργαλείο για να προωθήσει τη ριζοσπαστική ατζέντα του. Συγκεκριμένα, το WEF είναι ενθουσιασμένο με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα CBDC για την προώθηση της κλιματικής ατζέντας του οργανισμού.

Ένα σχέδιο που προωθείται από το WEF είναι η παρακολούθηση των αγορών των ατόμων για την παρακολούθηση του «αποτυπώματος άνθρακα» τους. Εκείνοι των οποίων οι δαπάνες συμβάλλουν στην «κλιματική αλλαγή», για παράδειγμα, θα τιμωρηθούν, είτε με πρόστιμα είτε με άλλους περιορισμούς που θα τους αποκλείσουν από την κανονική κοινωνία.

Όπως είπε ο Agustin Carstens, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) (https://tkp.at/2023/03/05/digitales-zentralbankgeld-und-digitale-id-werden-weltweit-vorangetrieben/), στους συναδέλφους του στο WEF πέρυσι, τα CBDC θα δώσουν στη μη εκλεγμένη παγκόσμια ελίτ εξουσίας τον «απόλυτο έλεγχο» του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: https://tkp.at/2023/07/14/wef-digitales-geld-wird-der-oeffentlichkeit-die-klima-agenda-aufzwingen/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. Ευρωβουλευτής Κριστίν Άντερσον προειδοποιεί αυστηρά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: «Θα σας ρίξουμε κάτω!»

    https://twitter.com/VigilantFox/status/1679879341784662017

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διεφθαρμένη πρώην αντιπρόεδρος των @Europarl_DE , @EvaKaili , επέστρεψε και τώρα κάνει εκστρατεία για αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας για τα ιδρύματα #EU ! Πραγματικά δεν γίνεται πιο τολμηρό! #ID #Europa #KatarGate @IDGroupEP

    https://twitter.com/AndersonAfDMdEP/status/1679873133480751106

    Απαρατήρητοι από το κοινό, μπήκαν ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αμέσως οι κύριοι ύποπτοι για το σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ «Πύλη του Κατάρ» Εύα Καϊλί και Μαρκ Ταραμπέλα ψήφισαν υπέρ των μέτρων κατά της Πολωνίας – και αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτη γκάφα της Kamala Harris, ή... αποκάλυψη; - Πρότεινε μείωση του πληθυσμού των ΗΠΑ για να σωθεί το περιβάλλον

    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/687589/apistefti-gafa-tis-kamala-harris-proteine-meiosi-tou-plithysmoy-ton-ipa-gia-na-sothei-to-perivallon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ρωσία απαγορεύει την αλλαγή φύλου και την υιοθεσία παιδιών από τρανσέξουαλ
    https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%cf%86%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!