Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ


(Πηγή εικόνας: https://www.youtube.com/watch?v=vxdN9J1jl68&ab_channel=TLDRNewsEU)

Το μποϊκοτάζ από το κυβερνών κόμμα σήμαινε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν είχαν αρκετές ψήφους για να επικυρώσουν την επέκταση του στρατιωτικού μπλοκ.

Το κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας μποϊκοτάρει τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου τη Δευτέρα. Όπως αναφέρθηκε από το RT, αυτό οδήγησε στην αποτυχία μιας ψηφοφορίας για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων (https://www.rt.com/news/580608-hungarian-parliament-fails-approve-nato-sweden/).

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση ήταν υπέρ της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε το RT.

Μόνο δύο μέλη της 31μελούς συμμαχίας – Ουγγαρία και Τουρκία – δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την εθνική τους νομοθεσία σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας. Η ένταξη δεν θα είναι πλήρης έως ότου το πράξουν όλα τα έθνη.

Στην πορεία προς την ψηφοφορία, σύμφωνα με το RT, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η επικύρωση έπρεπε να περάσει, διαφορετικά η φήμη της Ουγγαρίας μεταξύ άλλων μελών του ΝΑΤΟ θα ζημιωνόταν. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε.

Σύμφωνα με τον Gergely Gulyas, ο οποίος ηγείται του γραφείου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση Orban υποστηρίζει την αίτηση του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένα μέλη του Fidesz είναι λιγότερο ενθουσιώδη γι' αυτό.

Σύμφωνα με το RT, ο Orban και το υπουργικό του συμβούλιο έχουν έρθει σε ρήξη με την επικρατούσα αφήγηση εντός της συμμαχίας. Αυτό πιέζει για συνεχή στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη έχει ζητήσει άνευ όρων ειρηνευτικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας το κόστος των εχθροπραξιών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Μεταξύ αυτών ήταν εκείνες για τα μέλη της ΕΕ που είχαν πληγεί από τις δικές τους κυρώσεις κατά της Ρωσσίας.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε την αντίθεσή του στην παράταση της σύγκρουσης ως εξής:

«Οι Αμερικανοί μπορούν να πάρουν πολλά χρήματα από κάθε είδους οικονομικούς χειρισμούς, αλλά το ευρώ είναι μια διαφορετική ιστορία, δεν είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο».

Πηγή:

RT: Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - 31 Ιουλίου 2023 (https://www.rt.com/news/580608-hungarian-parliament-fails-approve-nato-sweden/)


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/ungarisches-parlament-stimmt-dem-nato-antrag-schwedens-nicht-zu


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Βίκτωρ, ο "άπαιχτος"!
    4 φορές εξελέγη μέ υψηλότατα ποσοστά από τόν λαό του!
    Ευτυχείς οι Ούγγροι που τόν έχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!