Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Η 'Porsche' δέχεται πυρά, γιά τήν "επεξεργασία" (...) αγάλματος ορόσημο Του Ιησού, σέ διαφήμιση αυτοκινήτου! [ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ]


Η Porsche έχει δεχθεί πυρά μετά την κυκλοφορία μιας διαφήμισης για το δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο Porsche 911 που γυρίστηκε στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας και επεξεργάστηκε (ΕΣΒΗΣΕ) ένα διάσημο τοπικό άγαλμα ορόσημο του Ιησού Χριστού.




Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια την περασμένη εβδομάδα για να τιμήσει τα 60 χρόνια της Porsche 911 και να πουλήσει το νέο μοντέλλο Porsche 290 S / T, αξίας 000.911 δολλαρίων (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12379069/Porsche-apologises-mistake-amid-fury-airbrushing-famous-Cristo-Rei-statue-Jesus-911-promo-advert-celebrating-60-years-iconic-car.html). 

Περιελάμβανε μια διαφήμιση βίντεο που έδειχνε την εξέλιξη του δημοφιλούς αυτοκινήτου. Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Porsche, απεικονίζει μια γυναίκα να οδηγεί το όχημα στη γέφυρα 25 de Abril της Λισσαβώνας.



Καθώς το αυτοκίνητο διασχίζει τη γέφυρα γύρω από το σημάδι των 44 δευτερολέπτων, μπορεί να δει κανείς το τσιμεντένιο βάθρο 289 ποδιών στο οποίο βρίσκεται το εμβληματικό άγαλμα του Cristo Rei, αλλά ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ - ένα επιβλητικό άγαλμα 92 ποδιών ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που στέκεται με τα χέρια του τεντωμένα ευλογώντας την πόλη - ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ.

Το άγαλμα ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1950 ως έκφραση ευγνωμοσύνης που ο λαός της Πορτογαλίας επέζησε του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της ουδετερότητας της χώρας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. 


Εμπνευσμένο από το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, διαθέτει μια πλατφόρμα προβολής που προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη. Έχει θέα στον ποταμό Τάγο, ο οποίος χωρίζει την πόλη της Λισσαβώνας από την Almada.

Ένας χρήστης του X, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter, επέστησε για πρώτη φορά την προσοχή στο θέμα, γράφοντας: «Γεια σου, @Porsche, ΓΙΑΤΙ ΕΣΒΗΣΕΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΥ που γυρίστηκε στη Λισσαβώνα;».

Πολλοί χρήστες με τοπική γνώση επεσήμαναν ότι δεν υπήρχε ανάγκη για την εταιρεία να κινηματογραφήσει το διαφημιστικό από την οπτική γωνία που έκαναν, αν ήθελαν να αποφύγουν την απεικόνιση του Ιησού, κάνοντας την επιλογή να το κινηματογραφήσουν εκεί και στη συνέχεια να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ να φαίνεται ακόμη πιο σκόπιμη και μπερδεμένη



Γιατί να συμπεριλάβουν την πλατφόρμα και να επεξεργαστούν το άγαλμα όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν πιθανό να παρατηρήσουν την απουσία του και να τους επικρίνουν; Πολλοί άνθρωποι κατήγγειλαν την εταιρεία ότι έχει γίνει 'woke' και κάλεσαν σε μποϊκοτάζ. Κάποιοι επέμειναν ότι δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ να αγοράσουν αυτοκίνητο από τη μάρκα μετά το φιάσκο.

Μετά από μια σειρά διαδικτυακών επικρίσεων, η Porsche άλλαξε πορεία και ανέβασε μια νέα έκδοση που περιλαμβάνει το άγαλμα του Ιησού. Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της: «Σε μια πρώιμη έκδοση μιας ταινίας που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, το άγαλμα του Cristo Rei δεν εμφανίζεται. Λυπούμαστε πραγματικά και μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως τον πόνο που έχει προκαλέσει. Αυτή η ταινία έχει αφαιρεθεί».

Η Porsche δεν έδωσε ποτέ μια εξήγηση για το γιατί το προηγούμενο βίντεο είχε επεξεργαστεί για να βγάλει το άγαλμα. Ωστόσο, καρφίτσωσαν μια σημείωση πάνω από το νέο βίντεο στο YouTube εξηγώντας ότι "σε μια προηγουμένως μεταφορτωμένη έκδοση της ταινίας εκτόξευσης 911 S / T, ένα ορόσημο αφαιρέθηκε. Αυτό ήταν λάθος και ζητούμε συγγνώμη για κάθε προσβολή που προκλήθηκε. Τα σχόλιά σας σε αυτό το βίντεο εκτιμήθηκαν."

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl επεξεργάστηκε σταυρούς ελληνικών εκκλησιών σε συσκευασίες τροφίμων

Η Porsche δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης για την επεξεργασία αναφορών στον Χριστιανισμό τα τελευταία χρόνια. Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, η οποία είναι δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και έχει καταστήματα στις ΗΠΑ, δέχθηκε πυρά το 2017 όταν έσβησαν τους Σταυρούς από την κορυφή του τρούλου της εκκλησίας της Αναστάσεως στη Σαντορίνη, στην Ελλάδα, στη συσκευασία της ελληνικής σειράς τροφίμων τους.

Η Lidl δήλωσε ότι η κίνηση δεν προοριζόταν ως δήλωση, λέγοντας στα μέσα ενημέρωσης ότι αποφεύγουν τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων από την επιθυμία να «διατηρήσουν ουδετερότητα σε όλες τις θρησκείες».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την αφαίρεση του Σταυρού μετά την οργή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας: «Λυπούμαστε για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από το έργο τέχνης στη σειρά Ηριδανός. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα αναθεωρήσουμε το σχέδιο το συντομότερο δυνατό».

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

DailyMail.co.uk

FoxBusiness.com

ΠΗΓΗ: https://www.newstarget.com/2023-08-09-porsche-editing-out-landmark-statue-jesus-ad.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Δέν γνωρίζουμε πόσο ΠΟΛΥ θά προσεχθεί αυτή η αληθινά ξεχωριστή σέ νόημα ανάρτηση.
    Ελπίζουμε νά προσεχθεί....
    Όμως είναι δηλωτική μέ τό παραπάνω, του πώς ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ακόμα καί οι διαφημίσεις, που μπορεί νά δείχνουν συχνά αθώες, ή τό θέμα τους νά μήν σέ βάζει σέ υποψίες, όπως λ.χ. εδώ ένα νέο εντυπωσιακό αυτοκίνητο.
    Όταν ΣΚΟΠΙΜΩΣ, όταν ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΑ, όταν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, αποφασίζουν νά Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Ο Υ Ν τόν ίδιο Τόν Χριστό καί ένα εμβληματικότατο άγαλμά του, μάλιστα τεραστίων διαστάσεων στήν Πορτογαλία, αυτό λέει πάρα πάρα πολλά γιά τήν νεοταξική ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ατζέντα!
    ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΜΩΣ έπιασαν τόπο!
    (Όπως καί εδώ στήν Ελλάδα μέ τό διαβόητο "γερμανικό" πολυκατάστημα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά-σιγά οι τράπεζες περιορίζουν τα μετρητά! «Βόμβα» μεγατόνων από την Αυστραλία
    https://rumble.com/v36ydcz-193079843.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!