Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

11η Σεπτεμβρίου: Μετά από 22 χρόνια


Σήμερα είναι η 22η επέτειος της επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο, γνωστή ως 9/11. Μια γενιά 22χρονων έχει μεγαλώσει μετά την 11η Σεπτεμβρίου και το γεγονός πιθανότατα δεν σημαίνει τίποτα γι' αυτούς. Μαθαίνουν ότι ήταν μια επίθεση στην Αμερική όπως η ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και έτσι η 11η Σεπτεμβρίου εξαφανίζεται στην ιστορία.

Είναι απίθανο κάποιος κάτω των 40 ετών να ανησυχεί ιδιαίτερα για την 11η Σεπτεμβρίου. Ένας 40χρονος σήμερα θα ήταν 18 ετών το 2001 και πιθανότατα θα απέρριπτε τις ανησυχίες της 11ης Σεπτεμβρίου ως θεωρία συνωμοσίας. Η σημερινή νεολαία είναι πιο πιθανό να διαδηλώνει υπέρ «διαφόρων πανταχού παρόντων κοινωνικών ζητημάτων» παρά να αναρωτιέται για την πηγή και τον σκοπό της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Με τα χρόνια έχω αναφέρει τα αυξανόμενα στοιχεία που παρέχονται από επιστήμονες και από τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς του αρχιτέκτονα Richard Gage για την '9/11 Truth' έως ότου η οργάνωση που δημιούργησε τον απομάκρυνε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, καταστρέφοντας αποτελεσματικά τον οργανισμό.


Αλλά για μένα, η απόδειξη ότι η 9/11 ήταν μια εσωτερική δουλειά ήταν πάντα ότι κανείς στην κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας δεν θεωρήθηκε ποτέ υπόλογος για τη χειρότερη ταπείνωση που προκλήθηκε ποτέ σε μια υποτιθέμενη «υπερδύναμη».

Αντ' αυτού, χρειάστηκε ένας χρόνος πρoτού ο Λευκός Οίκος συμφωνήσει ακόμη και σε μια επίσημη συγκάλυψη με την Επιτροπή 9/11, μια άλλη στη μακρά σειρά επιτροπών όπως η Επιτροπή Warren που επικυρώνει την επίσημη ιστορία. Εάν μερικοί νεαροί Σαουδάραβες είχαν νικήσει πραγματικά ολόκληρο τον μηχανισμό εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Λευκός Οίκος θα ούρλιαζε και κεφάλια θα είχαν κυλήσει.

Οι νεοσυντηρητικοί είχαν μόλις ζητήσει ένα «νέο Περλ Χάρμπορ» ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τους πολέμους καταστροφής των εχθρών του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Αμέσως κατηγόρησαν τους «μουσουλμάνους τρομοκράτες» για την 9/11 και ξεκίνησαν τις εισβολές τους που σταμάτησαν μόνο όταν η Ρωσσία εμπόδισε την ανατροπή της Συρίας από τους νεοσυντηρητικούς. Έτσι, είναι αρκετά σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για την 9/11 και γιατί.

Πολλοί Αμερικανοί σήμερα καταλαβαίνουν τι πραγματικά συνέβη, αλλά η κυβέρνηση δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Χρειάζονται δεκαετίες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μέχρι τότε όλοι όσοι επηρεάζονται από το γεγονός θα είναι νεκροί και το γεγονός θα γίνει αρχαία ιστορία.

Είναι παράδοξο το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αμφισβήτησε τις εκλογές, ενώ ο Ντικ Τσένι και οι νεοσυντηρητικοί, καθώς και τα πορνικά μέσα ενημέρωσης που τους κάλυψαν, δεν αντιμετώπισαν ποτέ ούτε μία κατηγορία.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Ο Paul Craig Roberts είναι διάσημος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας. Ο Δρ Roberts ήταν προηγουμένως αναπληρωτής συντάκτης και αρθρογράφος για την The Wall Street Journal. Διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan. Είναι τακτικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Έρευνας.


ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/911-after-22-years/5832055

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!