Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σεούλ θα πληρώσει έως και 30 εκατομμύρια W για θανάτους ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ για COVID


Μία ιατρική εργαζόμενη συλλέγει δείγμα από μια γυναίκα σε ένα προσωρινό κέντρο δοκιμών COVID-19 στο Daegu στις 30 Αυγούστου. (Yonhap)

Από τον Son Ji-hyoung

Δημοσιεύθηκε: 6 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:33

Οι νομοθέτες και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν την Τετάρτη να αυξήσουν το ποσό των αποζημιώσεων στις οικογένειες όσων πέθαναν μετά από εμβολιασμούς COVID-19, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος ο εμβολιασμός επιβεβαιώθηκε ότι είναι η αιτία θανάτου.

Από τον Σεπτέμβριο, οι οικογένειες θα μπορούν να λάβουν έως και 30 εκατομμύρια γουόν (22.500 δολλάρια) σε αποζημιώσεις εάν ένα μέλος της οικογένειας πεθάνει εντός 90 ημερών από τη λήψη του εμβολίου COVID-19, ακόμη και αν η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε αυτοψία. Από τον Ιούλιο του 2022, είχαν δοθεί 10 εκατομμύρια γουόν εάν ο θάνατος επήλθε εντός 42 ημερών από τη λήψη του εμβολίου.

Οι οικογένειες μπορούν τώρα να πάρουν έως και 20 εκατομμύρια γουόν ακόμη και αν δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες.

Ξεχωριστά, οι οικογένειες εκείνων που πέθαναν εντός τριών ημερών από τον εμβολιασμό, αλλά δεν ήταν επιλέξιμοι για οποιαδήποτε κυβερνητική βοήθεια προηγουμένως, μπορούν τώρα να λάβουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια γουόν, ενώ το ποσό θα μπορούσε να φτάσει τα 30 εκατομμύρια γουόν ανάλογα με τη σοβαρότητα των παρενεργειών.

Τα μέτρα αυτά ΙΣΧΥΟΥΝ επίσης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας.

"Η Κορέα μπόρεσε να επιτύχει υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο επειδή οι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν το κράτος και πήγαν να εμβολιαστούν", δήλωσε ο βουλευτής Park Dae-chul του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης στην Εθνοσυνέλευση.

«Από αυτή την άποψη, είναι ευθύνη του κράτους να αντιμετωπίσει το τυφλό σημείο βοηθώντας όσους έπεσαν θύματα της πολιτικής εμβολιασμού».

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις για διεύρυνση του πεδίου επιλεξιμότητας για όσους λαμβάνουν είτε χρήματα ανακούφισης - οπότε η κυβέρνηση δεν παραδέχεται απαραίτητα την ευθύνη - είτε αποζημίωση ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης της ευθύνης της κυβέρνησης.

Η KDCA δέχθηκε πυρά σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην Εθνοσυνέλευση στις 25 Αυγούστου για την πρόσφατη απόφασή της να ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που αναγνώρισε την ευθύνη του κράτους να αποζημιώσει για τραυματισμούς μετά τον εμβολιασμό.

Τον Ιούλιο, το Διοικητικό Δικαστήριο της Σεούλ διέταξε την KDCA να μην αρνηθεί την αποζημίωση στην οικογένεια ενός άνδρα που υπέστη θανατηφόρες εγκεφαλικές βλάβες έξι ημέρες μετά τον εμβολιασμό τον Οκτώβριο του 2021, όταν ήταν 34 ετών.

Η απόφαση του δικαστηρίου έδειξε ότι, καθώς τα εμβόλια COVID-19 κέρδισαν την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης αντί για πλήρη έγκριση, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια επιδημιολογική αιτιότητα μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου του.

Ο επικεφαλής της KDCA Jee Young-me υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου παραμελεί τη σύσταση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση και ότι θα ασκήσουν έφεση. Το σχόλιο προκάλεσε σωρεία επικρίσεων από νομοθέτες που δήλωσαν ότι η απόφαση θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας Park Dae-chul (αριστερά) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας Jee Young-me (δεύτερος από αριστερά) συμμετέχουν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη για να συζητήσουν μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής στήριξης στα μέλη των οικογενειών εκείνων που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό. (Yonhap)

Μέχρι στιγμής, η Κορέα έχει αναγνωρίσει 11 τύπους παρενεργειών που προκλήθηκαν από εμβολιασμούς COVID, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας, της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, και όσοι πέθαναν από τέτοια συμπτώματα ή υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς ήταν επιλέξιμοι για 480 δισεκατομμύρια γουόν σε χρηματική αποζημίωση συν τα έξοδα κηδείας. Όσοι υποφέρουν από λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς θα μπορούσαν να λάβουν το 55% της αποζημίωσης.

Η Κορέα απαριθμεί επίσης 15 άλλα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της μη φυσιολογικής αιμορραγίας της μήτρας, της εγκάρσιας μυελίτιδας και της παράλυσης του Bell, ως πιθανές παρενέργειες μετά το εμβόλιο. Αλλά εκείνοι που υπέφεραν από οποιονδήποτε από τα 15 συμπτώματα δεν ήταν επιλέξιμοι για αποζημίωση. Αντ' αυτού, τους δόθηκαν μόνο συλλυπητήρια χρήματα έως και 100 εκατομμύρια γουόν σε περίπτωση θανάτου.

Η Κορέα τον Ιούλιο του 2022 άρχισε να μοιράζει συλλυπητήρια χρήματα σε όσους πέθαναν μετά τον εμβολιασμό των οποίων η αιτία θανάτου δεν ήταν αναγνωρίσιμη, σύμφωνα με μια προεκλογική δέσμευση του προέδρου Yoon Suk Yeol, ο οποίος ορκίστηκε τον Μάϊο του 2022.

Σχεδόν το 30% των περίπου 96.000 καταγγελιών σχετικά με τους ισχυρισμούς παρενεργειών του εμβολίου έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση από τον Αύγουστο. Μεταξύ αυτών ήταν πενθούντες οικογένειες 83 ανθρώπων που πέθαναν μετά τον εμβολιασμό μετά την κυβερνητική εντολή. Δεκαοκτώ από τους 83 ήταν επιλέξιμοι για αποζημίωση για το θάνατό τους, ενώ οι οικογένειες των υπόλοιπων 65 έλαβαν συλλυπητήρια χρήματα.

Περίπου 45 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κορέα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού τον Φεβρουάριο του 2021.

Η Κορέα διπλασίασε τον προϋπολογισμό για αποζημίωση και οικονομική στήριξη για όσους έχουν αξιώσεις παρενεργειών εμβολίων σε 62,5 δισεκατομμύρια γουόν το 2023.



ΠΗΓΗ: https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20230906000655


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κορέα θα υποβαθμίσει τον COVID-19 σε επίπεδο γρίπης
Όλες οι επιδοτήσεις θα ανασταλούν, εκτός από τον εμβολιασμό, τα φάρμακα για τους ηλικιωμένους
https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20230823000554

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!