Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΤΙΘΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ

Φωτογράφος απαθανατίζει επικά κύματα καταιγίδας με ένα από αυτά να θυμίζει τον Ποσειδώνα να φοράει το στέμμα του

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Από την Louise Chambers

8 Σεπτεμβρίου 2023


Ένας Γάλλος φωτογράφος με αγάπη για τον ωκεανό έχει τραβήξει μια εκπληκτική φωτογραφία των κυμάτων καταιγίδας όπου φαίνεται να απεικονίζεται το πρόσωπο του Ποσειδώνα, φορώντας το στέμμα του, να παραμονεύει μέσα από τα βάθη.

Ο πρώην μηχανικός Mathieu Rivrin (https://www.mathieurivrin.com/), 34 ετών, είναι φωτογράφος πλήρους απασχόλησης που ζει στην κοινότητα Landerneau, στο διαμέρισμα Finistère της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία. Τον Ιανουάριο, το Finistère τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού λόγω μιας καταιγίδας που διήρκεσε ημέρες. Ο φωτογράφος περίμενε την στιγμή και στη συνέχεια βγήκε έξω για να τραβήξει φωτογραφίες του ωκεανού.

Κατέληξε να αιχμαλωτίσει τον θεό της θάλασσας σε μια εκπληκτική σύγκρουση κυμάτων.

«Έφτασα εκεί γύρω στις 12 μ.μ., ήταν άμπωτη, και πράγματι τα κύματα ήταν μεγάλα, αλλά το φούσκωμα θα εντεινόταν το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Rivrin στους Epoch Times. «Γύρω στις 6 μ.μ., η νύχτα ήταν έτοιμη να πέσει και τα κύματα ήταν εντυπωσιακά. Υπήρξε μια ολόκληρη σειρά κυμάτων για 10 έως 15 λεπτά που πήραν συγκεκριμένα σχήματα. Ήταν τεράστια».

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Καθώς τα κύματα έπεφταν πάνω στον λιμενοβραχίονα του Lesconil, έναν λιμενοβραχίονα που προστατεύει το λιμάνι και τις βάρκες του, ένα κύμα, μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, ξεχώριζε.

«Μόνο όταν γύρισα σπίτι ανακάλυψα αυτή την εικόνα και αυτό το πρόσωπο στο κύμα», δήλωσε ο κ. Rivrin, ο οποίος συνήθως ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ. «ΣΤΟΧΟΣ μου είναι οι άνθρωποι να καταλάβουν την εικόνα, ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ».

Ωστόσο, μόλις είδαν την φωτογραφία, υπήρχαν άνθρωποι που επέμεναν έντονα να την αποκαλούν «Ποσειδώνα».

«Δεν ξέρω αν θα την αποκαλούσα "Ποσειδώνα", αλλά από τη στιγμή που το κοινό το έχει οικειοποιηθεί, έγινε φυσικό να δώσω αυτό το όνομα», είπε.

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Το ταξείδι του κ. Rivrin από το επάγγελμα του μηχανικού στην φωτογραφία ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, αφού τράβηξε μια φωτογραφία ενός εντόμου με μια συμπαγή φωτογραφική μηχανή στον κήπο των παππούδων του στη Βρετάνη. Εντυπωσιάστηκε από την «πτυχή της σύλληψης μιας εφήμερης στιγμής» και, ζώντας στη Γκρενόμπλ εκείνη την εποχή, ένοιωθε υποχρεωμένος να φωτογραφίζει τη φυσική γενναιοδωρία της Βρετάνης κάθε φορά που επέστρεφε στην περιοχή.

Σήμερα, χωρίζει τη φωτογραφία τοπίων του σε τρία κύρια θέματα: χειμώνας, κύματα και καταιγίδες. Ο κ. Rivrin κάνει συχνά διάκριση μεταξύ καταιγίδων και κυμάτων, επειδή υπάρχουν καταιγίδες χωρίς κύματα και αντίστροφα.

«Ακούγεται αρκετά παράδοξο», είπε, αλλά, λόγω της διόγκωσης του Ατλαντικού, μια θυελλώδης καταιγίδα δεν σημαίνει πάντα μεγάλα κύματα, οπότε του αρέσει να ξεχωρίζω αυτά τα δύο.

«Μια καταιγίδα χαρίζει πραγματικά ιδιαίτερες αισθήσεις», είπε. 

"Υπάρχει η ΤΡΑΧΙΑ ΟΨΗ, με τις βροχοπτώσεις χαλαζιού, την όψη του ανέμου, την ΚΡΥΑ ΠΤΥΧΗ, δεδομένου ότι είναι χειμώνας, και ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ που προσκρούουν σε βράχους ή αναχώματα.

«Όλα αυτά είναι πραγματικά κάτι που μου αρέσει, η πλευρά της περιπέτειας στην καταιγίδα, πέρα από τη φωτογραφική πτυχή και το θέμα των κυμάτων».

Αναλογιζόμενος την επιθυμία του να αιχμαλωτίσει τα κύματα στη Βρετάνη, ο κ. Rivrin είπε ότι η θάλασσα ανέκαθεν τον προσέλκυε.

«Μεγάλωσα με τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ναυτικός... με μια φωτογραφία ενός φάρου εν μέσω μιας μαινόμενης καταιγίδας να κρέμεται επάνω από το κρεββάτι μου», είπε. «Μια μέρα, ήθελα να το δω με τα μάτια μου πηγαίνοντας εκεί για να τραβήξω φωτογραφίες με άλλους φωτογράφους.

«Το Off Finistère είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ... Κάθε φάρος έχει μια ιστορία, που συνδέεται με έναν ή περισσότερους φαροφύλακες. Αυτές είναι ιστορίες που διάβαζα όταν ήμουν μικρός».

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Το 2016, ο κ. Rivrin τράβηξε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Ruzica στους φάρους Jument και Tévennec από ένα ελικόπτερο.

«Προσαρμόζομαι στις καιρικές συνθήκες», είπε. "Δεν σχεδιάζω ένα συγκεκριμένο μέρος. Είναι το χαρακτηριστικό της καταιγίδας που καθορίζει πού θα πάω».


(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)


(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Κατά τη διάρκεια αυτών των φωτογραφήσεων, ο κ. Rivirin προσπαθεί να παραμείνει ασφαλής, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει τη λήψη εικόνων από την άκρη του νερού, καθώς του επιτρέπει να δείξει το πλήρες ύψος του κύματος.

«Με καλή γνώση του εδάφους, καταφέρνω να πάω σε μέρη όπου θα ήταν αδύνατο να πάω διαφορετικά», είπε. «Έτυχε να βραχώ από τα κύματα, αλλά ποτέ δεν παρασύρθηκα».

Καθώς μοιράζεται περισσότερα για τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, ο κ. Rivrin εξηγεί ότι χρησιμοποιεί φωτογραφικές μηχανές Sony πλήρους κάδρου χωρίς καθρέπτη, με εστιακές αποστάσεις που κυμαίνονται από 16 έως 100mm για να καλύψουν κάθε τύπο εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της ευρυγώνιας γωνίας και του κοντινού πλάνου. Μερικές φορές τα θέματά του είναι πάνω από 2 χιλιόμετρα (περίπου 1,2 μίλια) υπεράκτια. Αν χρονομετρήσει σωστά και κάνει μια καλή σύνθεση, ισχυρίζεται ότι σπάνια υπάρχει ανάγκη για ρετουσάρισμα.

"Ποτέ δεν χρησιμοποιώ φλας. Μόλις πέσει το γκρίζο, δεν ενδιαφέρομαι», είπε. «Αλλά η εικόνα του Ποσειδώνα με έκανε να αλλάξω λίγο γνώμη γιατί μπορείς ακόμα να τραβήξεις όμορφες εικόνες χωρίς φως».

Γοητευμένος από τα χρώματα της Βρετάνης, ιδιαίτερα τις αποχρώσεις της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος και τα γαλαζοπράσινα νερά, ο κ. Rivrin είχε την τύχη να απαθανατίσει το βόρειο σέλας στο Mont Saint-Michel. Έχει ταξειδέψει και παραδώσει μαθήματα φωτογραφίας με το γαλλικό πρακτορείο Photographes du Monde, ενώ οι φωτογραφίες του από την παλίρροια στο Saint-Malo τον Μάρτιο του 2022, τραβηγμένες με drone εκεί που η θάλασσα συναντά την πόλη, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Paris Match.


(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)

Ο εναγκαλισμός της φωτογραφίας των ωκεανών από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έχει αλλάξει το παιχνίδι για τον κ. Rivrin και τους συνομηλίκους του.

«Πριν από μερικά χρόνια, στην ακτή, ήμασταν δύο έως τρεις φωτογράφοι, το πολύ, που τραβούσαμε φωτογραφίες καταιγίδων και κυμάτων», δήλωσε στους Epoch Times. «Τώρα, έχει βρει μεγάλη απήχηση σε τεράστιο βαθμό. Το βρίσκω υπέροχο να βλέπω ανθρώπους που, αντί να μένουν στο σπίτι όταν υπάρχει καταιγίδα και άνεμοι, βγαίνουν έξω για να δουν το θέαμα στην ακτή.

«Το να μοιράζομαι τις εικόνες μου και να κάνω τους ανθρώπους να θέλουν να έρθουν και να δουν αυτά τα τοπία, είτε πρόκειται για την καταιγίδα είτε για τα γαλαζοπράσινα νερά, με κάνει περήφανο».

(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)


(Ευγενική προσφορά του Mathieu Rivrin μέσω Mathieu Rivrin Photographies)


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter




Η Louise Chambers είναι συγγραφέας, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, Αγγλία. Καλύπτει ειδήσεις γεμάτες έμπνευση και ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος.




ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/photographer-captures-epic-storm-waves-with-one-of-them-in-the-shape-of-poseidon-wearing-his-crown-5466376?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-09-09&src_cmp=mb-2023-09-09&utm_medium=email&est=DMqG6KroLcWmQMtL4F59aUyQmiXDmWtadkCvP0lvAnk4m%2BPMs6hbVKCOdLA%3D


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!