Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Η πρώτη περίπτωση συνδρόμου λευκής κουκκίδας εμφανίστηκε μετά το εμβόλιο COVID-19 και την επακόλουθη μόλυνση, δείχνει μελέτη

10 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία αποκάλυψαν την πρώτη περίπτωση μιας σπάνιας οφθαλμικής νόσου που συνδέεται τόσο με το εμβόλιο COVID-19 όσο και με τον ίδιο τον ιό, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Ophthalmic Inflammation and Infection.

Μια 28χρονη κατά τα άλλα υγιής ασθενής διαγνώστηκε με σύνδρομο πολλαπλής διαφυγής λευκής κουκκίδας (MEWDS) αφού παραπονέθηκε για προβλήματα όρασης μόλις δύο ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Τα συμπτώματα της γυναίκας περιελάμβαναν σκούρα τυφλά σημεία, φανταστικές λάμψεις φωτός και συνολική μειωμένη όραση - όλα ειδικά για το δεξί της μάτι.

Σύμφωνα με τη μελέτη (https://joii-journal.springeropen.com/articles/10.1186/s12348-023-00355-0), οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η όραση στο δεξί της μάτι πήγε από 20/20 έως 20/50, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να δει κάτι στα 20 πόδια που κάποιος με μέση όραση θα μπορούσε να δει στα 50 πόδια. Επιπλέον, ο ιστός των ματιών της ήταν σχισμένος, τα οπτικά νεύρα ήταν πρησμένα και πολλαπλές αλλοιώσεις ανοιχτού χρώματος ήταν διάσπαρτες σε όλο το πίσω μέρος του ματιού της.


Φωτογραφία βυθού χρώματος ευρέος πεδίου. Β) Βυθός υπέρυθρη εικόνα του δεξιού ματιού; Γ) Ωχρά κηλίδα OCT σε ασθενή με σύνδρομο πολλαπλής λευκής κουκκίδας που σχετίζεται με εμβολιασμό COVID-19. (Ευγενική προσφορά των Hannah W. Ng και Rachael L. Niederer; Εφημερίδα της οφθαλμικής φλεγμονής και λοίμωξης)

Μετά από τρεις μήνες και χωρίς θεραπεία, η όραση στο δεξί της μάτι επέστρεψε στο φυσιολογικό και όλα τα άλλα συμπτώματα υποχώρησαν.

Ένα χρόνο αργότερα, η γυναίκα παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα και για άλλη μια φορά διαγνώστηκε με MEWDS, μόνο αυτή τη φορά στο αριστερό μάτι. Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν επτά ημέρες αφότου βρέθηκε θετική στον COVID-19, οδηγώντας τους ερευνητές να υποψιάζονται μια σχέση μεταξύ των δύο γεγονότων.

Παρόμοια με την πρώτη περίπτωση, δεν απαιτήθηκε θεραπεία και τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από εννέα μήνες.



Φωτογραφία βυθού χρώματος ευρέος πεδίου. Β) Αυτοφθορισμός βυθού. Γ) OCT ωχράς κηλίδας του ίδιου ασθενούς ένα χρόνο αργότερα με σύνδρομο πολλαπλής φευγαλέας λευκής κουκκίδας που σχετίζεται με λοίμωξη COVID-19 στο ετερόπλευρο αριστερό μάτι. (Ευγενική προσφορά των Hannah W. Ng και Rachael L. Niederer; Εφημερίδα της οφθαλμικής φλεγμονής και λοίμωξης)


Τι είναι το MEWDS;

Σύμφωνα με τη μελέτη, το MEWDS χρονολογείται από το 1984 και θεωρείται ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εξωτερικού αμφιβληστροειδούς που εμφανίζεται αυθόρμητα και χωρίς συγκεκριμένη εξήγηση. Πιστεύεται ότι είναι μια αυτοάνοση αντίδραση.

Εμφανίζεται συχνά σε νέες, μυωπικές γυναίκες, με μέση ηλικία τα 28 έτη (https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/multiple-evanescent-white-dot-syndrome). Ωστόσο, παρατηρείται επίσης σε άτομα άνω των 65 ετών.

Οι ασθενείς με MEWDS μπορεί να έχουν πρώιμα συμπτώματα γρίπης που περιλαμβάνουν:

  • Οπτικές διαταραχές, όπως λάμψεις φωτός.
  • Ξαφνική, ανώδυνη μείωση της κεντρικής οξύτητας στο ένα μάτι.
  • Μερική αχρωματοψία.

Μπορεί να είναι διμερής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι πολλαπλές λευκές κουκίδες στον αμφιβληστροειδή συνήθως εξαφανίζονται μετά την οξεία φάση της νόσου, εξ ου και το όνομα "evanescent". Οι υποτροπές του MEWDS είναι σπάνιες.

Η θεραπεία για τη νόσο είναι συχνά περιττή και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε εβδομάδες έως μήνες.

Περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων εμφανίζονται μετά από ιογενή ασθένεια (https://webeye.ophth.uiowa.edu/eyeforum/cases/37-multipleevanescentwhitedotsyndromemewds.htm). 

Το MEWDS έχει συνδεθεί τόσο με ιογενείς λοιμώξεις όσο και με αρκετούς εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α και Β, του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), της γρίπης, της ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), της ανεμοβλογιάς, της λύσσας (https://bmcophthalmol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12886-018-0968-y), του κίτρινου πυρετού και τώρα του COVID-19.


Άλλες περιπτωσιολογικές μελέτες

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ασθενής διαγνώστηκε με MEWDS μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19. Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι μια 31χρονη γυναίκα διαγνώστηκε όταν παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna (https://www.mdpi.com/2076-393X/10/11/1776). Ένα χρόνο αργότερα, διαγνώστηκε ξανά με MEWDS αφού έλαβε μια δεύτερη αναμνηστική δόση Moderna.

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που αναφέρθηκαν μετά από ιογενή λοίμωξη. Το 2022 (https://retinatoday.com/articles/2022-may-june/a-case-of-mewds-following-covid-19-infection), ένας 28χρονος άνδρας διαγνώστηκε με MEWDS δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωση με COVID-19.

«Έχουν αναφερθεί 15 περιπτώσεις MEWDS μετά από εμβολιασμό COVID-19 και τουλάχιστον 3 μετά από λοίμωξη COVID-19», έγραψαν οι συντάκτες της μελέτης Journal of Ophthalmic Inflammation and Infection.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση επαναλαμβανόμενων MEWDS μετά από εμβολιασμό COVID-19 και επακόλουθη μόλυνση, συνέχισαν, προτρέποντας τους επαγγελματίες να είναι σε επιφυλακή για περισσότερα.

«Θα ήταν συνετό για τους κλινικούς γιατρούς να παρακολουθούν τους ευαίσθητους ασθενείς, ειδικά εκείνους που είχαν [φλεγμονή] μετά το εμβόλιο COVID-19, να παρακολουθούνται για οφθαλμική νόσο σε περίπτωση επακόλουθης λοίμωξης COVID-19», κατέληξαν.


*

Η Mary Elizabeth Gillis είναι δημοσιογράφος υγείας και καρδιοπνευμονολόγος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας. Μετά την αποφοίτησή της με το διδακτορικό της στην εφαρμοσμένη φυσιολογία, απέκτησε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/first-case-of-white-dot-syndrome-emerged-after-covid-19-vaccine-and-subsequent-infection-study-shows-5487751?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-09-11&src_cmp=mb-2023-09-11&utm_medium=email&est=AYNqo8IF2HGYQcs3mahMZ9u%2Br0UKMudD5yX4RnmSUGe%2BNNNZ1Z4qB7aP1Uo%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κυβέρνηση έδωσε εκατομμύρια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων για την προώθηση εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες
https://www.theepochtimes.com/health/government-gave-millions-to-american-college-of-obstetricians-and-gynecologists-to-promote-covid-19-vaccines-to-pregnant-women-5486432?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-10&src_cmp=gv-2023-09-10&utm_medium=email&est=rKAOiBF1JeSmb9r%2FrgiGjZ91hzDXtoXj1j1CC6BGkxWbttllKT1xoRdOnFc%3D


Πολύ αργά και καμμία συγγνώμη: Νοσοκομείο ικετεύει τους απολυμένους εργαζόμενους που αρνήθηκαν τα εμβόλια mRNA να επιστρέψουν στη δουλειά 2 χρόνια αργότερα
https://www.naturalnews.com/2023-09-08-mainegeneral-begs-fired-workers-to-come-back.html


Μαζικές επενδύσεις σε νέα εμβόλια mRNA κατά της γρίπης, του έρπητα και του καρκίνου
Η έρευνα mRNA ανθεί: εκτός από τον COVID-19, άλλα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA βρίσκονται επίσης στη φάση ανάπτυξης κατά πολλών ασθενειών. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα εμβόλια mRNA δεν είναι τόσο «αποτελεσματικά και ασφαλή» όσο αρχικά ισχυρίστηκαν αποδεικνύεται τώρα από μεγάλο αριθμό μελετών που έχουν συνοψιστεί σε πρόσφατη ανασκόπηση.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/massive-investitionen-in-neue-mrna-impfstoffe-gegen-grippe-herpes-und-krebs-a4398115.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-08&src_cmp=nl-morning_2023-09-08&utm_medium=email&est=%2BhzG86LRSg0glzXLp0L1r8FXhg31o7pNwJeBlgITUygxJrVS3wseDOfLmag%3D&utm_term=news6&utm_content=6


Η επόμενη θεωρία συνωμοσίας γίνεται πραγματικότητα
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δελεάζουν τους εμβολιαστές με πληρωμές μπόνους
https://reitschuster.de/post/usa-und-grossbritannien-koedern-impfaerzte-mit-bonuszahlungen/


Τα εμβόλια mRNA COVID-19 μειώνουν την ανοσολογική απόκριση σε άλλες λοιμώξεις, πιθανή ανησυχία ανοσολογικής ανεπάρκειας
https://www.theepochtimes.com/health/covid-19-mrna-vaccines-reduce-immune-response-to-other-infections-potential-concern-of-immune-deficiency-5486433?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-09-09&src_cmp=mb-2023-09-09&utm_medium=email&est=iodRC6lOx%2Bq7m%2BfjXL9KzzyUb962nr%2F5mYEPdtLV5fVhYtqseYk%2BkYXVCeg%3D

1 σχόλιο:

  1. "ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΑΛΟ"

    Τό σατανικό video πού κατατρόμαξε τό διαδίκτυο...!

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/gia-to-eyrytero-kalo-to-sataniko-vi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!