Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Η βρετανική αστυνομία συλλαμβάνει τώρα πολιτικούς που επικρίνουν την επιβολή του νόμου, με την κατηγορία του «εγκλήματος μίσους»



Ένας συντηρητικός δημοτικός σύμβουλος στη Μεγάλη Βρετανία συνελήφθη για «έγκλημα μίσους» την περασμένη εβδομάδα (https://12ft.io/proxy?q=https%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fnews%2F2023%2F08%2F27%2Ftory-councillor-arrested-racial-hate-crime-anthony-stevens%2F). Η παραβατική συμπεριφορά του; Έκανε retweet ένα βίντεο που επικρίνει την επιβολή του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κακομεταχείριση ενός χριστιανού ιεροκήρυκα που κήρυττε στον δρόμο.

Ο Cllr Anthony Stevens, 50 ετών, από το Wellinborough του Northamptonshire, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η βρετανική αστυνομία ήρθε στο σπίτι του και τον συνόδευσε σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση σχετικά με τα retweets, τα οποία συνέβησαν στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter (τώρα γνωστό ως "X") με 76 οπαδούς.

Το περιστατικό με τον χριστιανό ιεροκήρυκα Oluwole Ilisanmi συνέβη στο Southgate του Λονδίνου το 2019. Οι αστυνομικοί άρπαξαν τη Βίβλο του Ilisanmi αφού τον κατηγόρησαν ότι εμπλέκεται σε ισλαμοφοβία - το Ισλάμ δεν αναγνωρίζει τον Ιησού Χριστό ως τον Μεσσία και αντ' αυτού βάζει τον «προφήτη» Μωάμεθ σε ένα βάθρο.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος θεωρήθηκε ότι έκανε λάθος και ο Ilisanmi αργότερα έλαβε £ 2.500 (περίπου $ 3.200) για την παράνομη σύλληψή του.


(Σχετικά: Γνωρίζατε ότι οι Βρετανοί που συλλαμβάνονται να διαπράττουν «εγκλήματα μίσους» μπορούν να χάσουν την πρόσβαση στο κυβερνητικό Εθνικό Σύστημα Υγείας [NHS]; https://www.naturalnews.com/2019-11-11-uk-will-deny-health-care-to-people-hate-speech.html)


Το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπει στους μουσουλμάνους να κηρύττουν στους δρόμους του, αλλά όχι στους χριστιανούς

Στο βίντεο που μοιράστηκε ο Cllr Stevens και συνελήφθη, ένας Βρετανός αστυνομικός φαίνεται να δηλώνει ότι οι μουσουλμάνοι ιεροκήρυκες επιτρέπεται να κηρύττουν στο δρόμο, αλλά όχι οι χριστιανοί ιεροκήρυκες επειδή οι τελευταίοι κηρύττουν «μίσος».

Ο Cllr Stevens, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Wellingborough, λέει ότι ενημερώθηκε από Βρετανούς αστυνομικούς ότι το βίντεο που μοιράστηκε μέσω ενός retweet δημοσιεύτηκε αρχικά από ένα μέλος του Britain First, ενός ακροδεξιού πολιτικού κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Cllr Stevens απάντησε δηλώνοντας ότι δεν είχε ιδέα ποιος μοιράστηκε αρχικά το βίντεο, ούτε γνώριζε καν τι είναι το Britain First. Ο μόνος λόγος που δημοσίευσε το βίντεο, είπε τότε ο Cllr Stevens, είναι επειδή δείχνει «ανησυχητικά στοιχεία θρησκευτικών διακρίσεων στην επιβολή του νόμου».

Η βρετανική αστυνομία καταδίωξε περαιτέρω τον Cllr Stevens γιατί τουίταρε υποστήριξη στον Cllr King Lawal, έναν συνάδελφο σύμβουλο στο Northamptonshire, ο οποίος ομοίως «ακυρώθηκε» επειδή εξέφρασε τις χριστιανικές του πεποιθήσεις σε σχέση με θέματα LGBT.

Ο Cllr Lawal, 31 ετών, είναι ο μόνος μαύρος σύμβουλος στο Northamptonshire. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την τοπική ομάδα των Συντηρητικών τον Ιούλιο, αφού απάντησε σε διάφορες εικόνες της παρέλασης 'Pride' με την ακόλουθη δήλωση:

«Από πότε το 'Pride' έγινε κάτι για να το γιορτάσουμε. Λόγω υπερηφάνειας, ο Σατανάς έπεσε ως αρχάγγελος. Η υπερηφάνεια δεν είναι αρετή αλλά αμαρτία. Εκείνοι που έχουν υπερηφάνεια πρέπει να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους και να επιστρέψουν στον Ιησού Χριστό. Εκείνος μπορεί να σε σώσει».

Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Cllr Stevens έκανε retweet μια αναφορά ζητώντας την αποκατάσταση των θέσεων του Cllr Lawal εντός του Συντηρητικού κόμματος, γράφοντας:

«Αν εκτιμάτε την ελευθερία του λόγου, παρακαλώ υπογράψτε και μοιραστείτε».

Λόγω αυτού του συγκεκριμένου retweet, οι αρχές επιβολής του νόμου ανέκριναν ακόμη περισσότερο τον Cllr Stevens, στον οποίο τους είπε ότι είναι «απόλυτος υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου». Ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με την ομιλία κάποιου, ο Cllr Stevens εξακολουθεί να την υποστηρίζει.

Σε αυτό, η βρετανική αστυνομία ανέκρινε περαιτέρω τον Cllr Stevens ρωτώντας τον αν υποστηρίζει την ιδέα ότι η υπερηφάνεια είναι αμαρτία, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων LGBT, στις οποίες ο Cllr Stevens υποστήριξε τη θέση του και επανέλαβε ότι «δεν είχε σημασία αν συμφωνούσε με τον Lawal ή όχι. Πιστεύει, όμως, ότι είχε το δικαίωμα να εκφραστεί χωρίς να διαλυθεί η ζωή του».

Ο Cllrs Stevens και ο Lawal θα γίνονταν και οι δύο σπουδαίοι πολιτικοί με γνώμονα την ελευθερία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι δεν είναι; Από πολλές απόψεις, είναι πιο συνταγματικοί από τους δικούς μας πολιτικούς – και πολύ γενναίοι – και θα ήταν ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες αν μετεγκατασταθούν εδώ.


Οι νόμοι περί «ρητορικής μίσους» είναι ένας δούρειος ίππος τρόπος κλοπής της ελευθερίας του λόγου των ανθρώπων. Μάθετε περισσότερα στο FirstAmendment.news.


Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

Telegraph.co.uk

NaturalNews.com




ΠΗΓΗ: https://www.naturalnews.com/2023-08-30-british-police-arresting-politicians-criticism-hate-crime.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!