Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μελέτη: Το ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σύστημα των ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑΞΕ μακροπρόθεσμα μετά τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ κατά του κορωνοϊού

Οι ερευνητές διερεύνησαν την επίδραση των εμβολιασμών COVID-19 με βάση το mRNA στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.


Από την        12 Σεπτεμβρίου 2023


Αυστραλοί ερευνητές εξέτασαν για πρώτη φορά τις επιπτώσεις των εμβολιασμών COVID-19 της Pfizer στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στα τέλη Αυγούστου. Αποδείχθηκε ότι ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα - όπως αναμενόταν - αντέδρασε πιο έντονα έναντι του SARS-CoV-2, η απόκριση έναντι άλλων παθογόνων ήταν εξασθενημένη.

Η χαμηλότερη ανοσολογική απόκριση παρατηρήθηκε ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, αλλά η εξασθένηση εξακολουθούσε να είναι μετρήσιμη μετά από έξι μήνες, στο τέλος της μελέτης. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα πέρα από αυτό είναι επομένως ακόμα άγνωστο.

Η μειωμένη ανοσολογική απόκριση από τις κυτοκίνες ήταν πιο έντονη σε ιογενείς ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β παρά σε βακτηριακά παθογόνα και μυκητιακές ασθένειες όπως το E. coli ή το Candida albicans.


Η ανοσολογική απόκριση σε διάφορα παθογόνα και φάρμακα μειώθηκε

Στη μελέτη (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2023.1242380/full) που δημοσιεύθηκε στο "Frontiers", οι ερευνητές αξιολόγησαν δείγματα αίματος από 29 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών. Δείγματα αίματος ελήφθησαν από τα παιδιά αμέσως πριν από την πρώτη δόση και 28 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του φαρμάκου COVID-19 της Pfizer (BNT162b2). Οκτώ παιδιά έλαβαν ξανά δείγματα αίματος έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι ο εμβολιασμός mRNA κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να μεταβάλει την ανοσολογική απόκριση σε άλλα παθογόνα που προκαλούν τόσο ασθένειες που μπορούν να εμβολιαστούν όσο και ασθένειες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν», κατέληξε η ερευνητική ομάδα.

Αυτό το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνών Παίδων Murdoch, το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, επειδή τα παιδιά «εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό σε μικρόβια σε παιδικούς σταθμούς, σχολικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συχνά έρχονται σε επαφή με αυτά τα μικρόβια για πρώτη φορά και λαμβάνουν πολλαπλά εμβόλια ως μέρος των συνηθισμένων παιδικών εμβολιασμών».


Ένα ανοσοποιητικό σύστημα προσηλωμένο στον κορωνοϊό

Για τις έρευνές τους, οι ερευνητές συνέκριναν την ανοσολογική απόκριση "in vitro", δηλαδή σε δοκιμαστικό σωλήνα, όπου τα δείγματα αίματος ήρθαν σε επαφή με διάφορα παθογόνα και αντιγόνα.

Διαπιστώθηκε ότι η ανοσολογική απόκριση στα ακόλουθα παθογόνα μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με πριν από τον εμβολιασμό: Staphylococcus aureus, E. coli, Listeria και Haemophilus influenzae. Επιπλέον, παρατηρήθηκε εξασθενημένη ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο BCG (φυματίωση) και στο πολυ(I:C), ένα λεγόμενο ανοσοενισχυτικό που προστίθεται σε διάφορα εμβόλια και θεραπείες για τον καρκίνο (https://www.creative-biolabs.com/vaccine/poly-i-c-as-vaccine-adjuvant.htm).

Επιπλέον, το μη εγκεκριμένο φάρμακο resiquimod (R848), το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, έχει βρεθεί ότι έχει μειωμένη ανοσολογική απόκριση. Αυτό το φάρμακο προορίζεται για χρήση έναντι διαφόρων τύπων καρκίνου του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος χωρίς μελάνωμα ή του δερματικού λεμφώματος Τ-κυττάρων. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον επειδή εγείρει το ερώτημα εάν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά επίσης διαφορετικά σε άλλα φάρμακα που δεν έχουν μελετηθεί.

Οι ανοσολογικές αποκρίσεις έναντι του SARS-CoV-2, από την άλλη πλευρά, ήταν αυξημένες για τις περισσότερες κυτοκίνες και ήταν ακόμη πιο έντονες έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά του BNT162b2 από ό, τι πριν από τον εμβολιασμό.


Κυτοκίνες και οι λειτουργίες τους

Η μελέτη έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από τις κυτοκίνες ειδικότερα μεταβλήθηκε. Οι κυτοκίνες είναι πρωτεΐνες που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα ως πρώτη απόκριση – ως πρώτος ανταποκριτής, τρόπος του λέγειν – κατά των παθογόνων παραγόντων.

Ταυτόχρονα, οι κυτοκίνες δρουν ως αγγελιοφόρες ουσίες και θέτουν σε κίνηση μια σειρά σημαντικών ανοσολογικών αντιδράσεων. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών όπως ιντερφερόνες ή ιντερλευκίνες, καθώς και την υποστήριξη της επισκευής των κατεστραμμένων ιστών. Επιπλέον, οι κυτοκίνες εμπλέκονται σημαντικά στη ρύθμιση της προσαρμοστικής ανοσίας. Αυτό, με τη σειρά του, περιλαμβάνει ανοσολογική μνήμη, η οποία επιτρέπει στο σώμα να αντιδρά πιο αποτελεσματικά στην επαναλαμβανόμενη επαφή με ένα παθογόνο.

Ενώ οι κυτοκίνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα και εκτελούν πολλές λειτουργίες, μια ανισορροπία των κυτοκινών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, μια ανεξέλεγκτη υπερβολική αντίδραση των κυτοκινών – μια λεγόμενη καταιγίδα κυτοκινών – μπορεί να προκαλέσει απειλητικό για τη ζωή αναφυλακτικό σοκ. Οι δυσλειτουργίες των κυτοκινών, οι οποίες κατευθύνονται κατά των ουσιών του ίδιου του σώματος αντί των παθογόνων, είναι επίσης μία από τις αιτίες των ανοσολογικών ανεπαρκειών, συμπεριλαμβανομένου του AIDS.


Θετικές και αρνητικές ετερολογικές επιδράσεις των εμβολιασμών

Αν και αυτή ήταν η πρώτη μελέτη των λεγόμενων ετερολογικών επιδράσεων σε παιδιά σε σχέση με ένα φάρμακο COVID-19, αυτές οι μη ειδικές επιδράσεις είναι ήδη γνωστές με άλλους εμβολιασμούς. Αυτό αναφέρεται ως λεγόμενο ετερολογικό αποτέλεσμα. Εκτός από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα απροσδόκητα ή μη ειδικά αποτελέσματα.

Στο παράδειγμα των εμβολιασμών COVID-19, το αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στον SARS-CoV-2. Οι περιγραφόμενες επιδράσεις σε άλλα παθογόνα, εμβόλια ή το φάρμακο resiquimod ήταν ετερολογικές, δηλαδή απροσδόκητες, επιδράσεις.

Υπάρχουν παραδείγματα ετερολογικών επιδράσεων σε άλλα εμβόλια τόσο με θετική όσο και με αρνητική έννοια. Ένα θετικό παράδειγμα ετερολογικής επίδρασης είναι η επίδραση του εμβολιασμού κατά της ιλαράς σε αφρικανικές περιοχές όπως το Κονγκό ή η Σενεγάλη (https://www.bmj.com/content/344/bmj.e3769). Ταυτόχρονα, η βρεφική θνησιμότητα μετά από μολυσματικές ασθένειες μειώθηκε έως και 50%, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι αναμενόταν μόνο από τον εμβολιασμό.

Οι ερευνητές τεκμηρίωσαν αρνητικές ετερολογικές επιδράσεις (https://www.aerzteblatt.de/archiv/172462/Internationale-Gesundheit-Unspezifische-Effekte-von-Impfungen), για παράδειγμα, μετά τον εμβολιασμό DTP (διφθερίτιδα, τέτανος και κοκκύτης), όταν παρατηρήθηκε αυξημένη υπερβολική θνησιμότητα στα κορίτσια μετά τον εμβολιασμό.


Επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα «εκτεταμένης σημασίας»

Η αυστραλιανή μελέτη δεν είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από εμβολιασμούς COVID-19 με εμβόλια με βάση το mRNA. Ολλανδοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη το 2021 που δείχνει ότι τα εμβόλια COVID-19 της Pfizer μεταβάλλουν τόσο το έμφυτο όσο και το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.03.21256520v2).

Οι επιστήμονες στο MIT τεκμηρίωσαν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από εμβολιασμούς με εμβόλια COVID-19 με βάση το mRNA μετά από μια ολοκληρωμένη ανάλυση δεδομένων της αναφερόμενης παρενέργειας (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9012513/).

Όπως ανέφεραν οι Epoch Times (https://www.epochtimes.de/gesundheit/studie-veraenderung-der-immunantwort-nach-mrna-booster-a4185562.html), το 2023, Γερμανοί ερευνητές περιέγραψαν ότι η ανοσολογική απόκριση αλλάζει μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό και παράγονται ασθενέστερα αντισώματα.

Η αυστραλιανή ερευνητική ομάδα της τελευταίας μελέτης, η οποία εξέτασε την επίδραση του εμβολιασμού COVID-19 της Pfizer στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, καταλήγει στα ακόλουθα στη μελέτη της:

Το γεγονός ότι ο εμβολιασμός με mRNA SARS-CoV-2 στα παιδιά θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση έναντι άλλων παθογόνων υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα και την εξέταση των ετερόλογων επιδράσεων στην πολιτική εμβολιασμού, δεδομένης της εκτεταμένης σημασίας τους για τη δημόσια υγεία».

Ένα αίτημα από την Epoch Times προς την Pfizer παρέμεινε αναπάντητο μέχρι την ώρα της έκδοσης.


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/immunsystem-von-kindern-nach-corona-impfung-langfristig-veraendert-a4403340.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-13&src_cmp=nl-morning_2023-09-13&utm_medium=email&est=FE15XWWY6wgwVwM%2Bfp34HnM2Anu%2FNyWFZdkJcCxFL7nCPsVuhQYn%2FC6RKZc%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOS!!! - Μελέτη διαπίστωσε ανησυχητικά αποτελέσματα σε παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19
https://www.theepochtimes.com/epochtv/bad-news-for-children-who-got-the-covid-19-vaccine-5491115?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-16&src_cmp=gv-2023-09-16&utm_medium=email&est=DE5wwNCuOymShGT16embC6xBKOK17xLMP%2BOBCmINSLOfXhtzIR2v4ePE8uY%3D


Μελέτη: Τα ενισχυμένα άτομα μολύνονται συχνότερα από τα μη εμβολιασμένα άτομα
https://www.epochtimes.de/gesundheit/studie-geboosterte-menschen-haeufiger-infiziert-als-ungeimpfte-a4404670.html


Νέα μελέτη ανιχνεύει πρωτεΐνη ακίδα 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19
Μια μελέτη στο Proteomics Clinical Applications βρήκε πρωτεΐνη ακίδα σε άτομα έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια  mRNA του COVID-19 διαλύονται
https://www.theepochtimes.com/health/new-study-detects-spike-protein-in-vaccinated-6-months-after-covid-19-vaccination-researchers-suggest-3-possible-reasons-5488364?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-09-13&src_cmp=gv-2023-09-13&utm_medium=email&est=pikCe0vz5x%2BHksAlNEzsWEiXz8UVSsetLpUrUKKg9bdHc%2FoyqIYquUt3Z8w%3D


"Εμάς τους τραυματίες από τα εμβόλια μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια" - αναφέρει ένας κάτοικος της Ανατολικής Φριζίας
Ένα «μικρό τσίμπημα», όπως συχνά αποκαλούνταν στο πλαίσιο των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του COVID, έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή ενός Ανατολικού Φριζιανού. Από τότε, τίποτα δεν ήταν πια ίδιο.
https://www.epochtimes.de/gesellschaft/wir-impfgeschaedigte-werden-wie-dreck-behandelt-ein-ostfriese-berichtet-a4410647.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-17&src_cmp=nl-morning_2023-09-17&utm_medium=email&est=%2B0pgwCe5YFyzWVXptaxb%2F0%2BCNlArTet1xZZ%2FNiWy3q8Os%2FOk%2BibsnjprYcc%3D


Το περιοδικό απορρίπτει το αίτημα ανάκλησης μελέτης που υποδηλώνει αρνητική αποτελεσματικότητα εμβολίου COVID
Το Cureus είπε ότι «δεν υπάρχει βάση για ανάκληση».

Ένα επιστημονικό περιοδικό απορρίπτει αίτημα ανάκλησης μιας μελέτης που διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν αναμνηστική δόση COVID-19 ήταν πιο πιθανό να μολυνθούν σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.
https://www.theepochtimes.com/article/journal-rejects-request-to-retract-study-suggesting-negative-covid-vaccine-effectiveness-5491435?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-09-17&src_cmp=mb-2023-09-17&utm_medium=email&est=unovRDiER56imEF1AHyjMlpMpn5eO1Se22ZAargBtHKpGZUH5w29UGRXOeE%3D


Ισπανία: Δημοσιεύθηκαν επίσημα στοιχεία για τις παρενέργειες των «εμβολίων»
Η νομική ομάδα της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Liberum" είχε ζητήσει από την κρατική υπηρεσία φαρμάκων AEMPS να παραδώσει τα δεδομένα.
https://transition-news.org/spanien-offizielle-daten-zu-nebenwirkungen-der-impfstoffe-veroffentlicht


Το Καντόνι της Βέρνης θα πρέπει να βοηθήσει τους τραυματίες από το εμβόλιο
Το Μεγάλο Συμβούλιο αποφάσισε: Το ελβετικό καντόνι πρέπει να προσφέρει ώρες διαβούλευσης σε άτομα που έχουν υποστεί ζημιά ως αποτέλεσμα του «εμβολιασμού Covid». Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται ένα σημείο επαφής, αναφέρει το "Blick". Ένα ταμείο αποζημιώσεων, από την άλλη πλευρά, απορρίφθηκε.
https://transition-news.org/bern-muss-impfgeschadigten-helfen



Εμβολιασμός δια αστυνομικής βίας;
Σήμερα, στο καντόνι της Βασιλείας (Ελβετία), λήγει η προθεσμία που είχε οριστεί για μια μητέρα να εμβολιάσει τα δύο παιδιά της κατά της ιλαράς.
https://transition-news.org/impfung-mit-polizeigewalt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!