Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

(Επιχείρησις "Τυφλόμυγα") Πρόγραμμα συσκοτίσεως; ΣΒΗΝΟΥΝ τά ΦΩΤΑ στίς μικρές πόλεις! Φ α κ ό ς (!) αντί γιά λάμπες, στούς δρόμους!


Από τον Kai Rebmann

Ίσως να θεωρείτε ως δεδομένο ότι τα φώτα στους δρόμους ενός από τα (ακόμα) μεγαλύτερα βιομηχανικά έθνη στον κόσμο είναι αναμμένα τη νύχτα - και ειδικά την νύχτα; Τότε δυστυχώς κάνετε λάθος από δύο απόψεις. Πρώτον, αυτό δεν ισχύει πλέον, τουλάχιστον όχι γενικά, και δεύτερον, είναι προφανώς μια "εθελοντική προσφορά". Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου στο οποίο το δημαρχείο επισημαίνει στον πληθυσμό του Ebersbach-Neugersdorf ότι θα πρέπει να «ξεμάθουν από το συνηθισμένο» από τώρα και στο εξής.

Το δημοτικό συμβούλιο «αποφάσισε, μετά από προσεκτική μελέτη και εξέταση εναλλακτικών λύσεων, να σβήνει τον δημόσιο οδικό φωτισμό κατά τις νυχτερινές ώρες κατά την χρονική περίοδο από τις 23:00 έως τις 04:00 σε όλη την πόλη». Στο πλαίσιο αυτό, ελήφθη επίσης υπόψη ότι οι πεζοί επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό το μέτρο, «οι οποίοι είναι λιγότερο ικανοί να αναγνωρίσουν πιθανά επικίνδυνα σημεία λόγω του σκότους».

Αλλά το δημαρχείο στο Ebersbach-Neugersdorf ανταποκρίνεται στο όνομά του και δίνει στους κατοίκους καλοπροαίρετες συμβουλές. Το κοινό θα ενημερωθεί για την «προγραμματισμένη διακοπή» ώστε να μπορέσει να «προσαρμοστεί στην αλλαγή της κατάστασης μεταφέροντας μαζί τους κατάλληλες πηγές φωτός όπως φακούς» (https://reitschuster.de/post/energiekrise-zeitung-empfiehlt-tricks-um-das-kaelteempfinden-zu-veraendern/).


Τα οικονομικά βάρη αυξάνονται

Τώρα, δεν συνιστά συγκλονιστική είδηση αυτή καθαυτή ότι ένας δήμος περιορίζει ή ακόμη και σβήνει εντελώς τον οδικό φωτισμό του σε συγκεκριμένες ώρες της νύχτας. Ωστόσο, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική σε μια μικρή πόλη με 11.500 κατοίκους. Και η αιτιολόγηση της διοίκησης πρέπει επίσης να σας κάνει να καθίσετε και να λάβετε υπόψη σε αυτή την περίπτωση: «Η οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της πόλης αυξάνεται. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική την υπεύθυνη χρήση των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας.»

Δεν πρόκειται, επομένως, όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, για ένα πολιτικά ορθό –και σε χωριά 300 κατοίκων ίσως ακόμη και λογικό– μέτρο, αλλά απλώς για μια φαινομενικά επείγουσα ανάγκη. Δεν είναι σαφές από το δελτίο τύπου ποια πρόσθετα «οικονομικά βάρη» οδηγούν το μέτωπο του ταμία να αυλακώνεται από ρυτίδες ανησυχίας. Σύμφωνα με την περιφερειακή πύλη "Tag24", αυτά λέγεται ότι είναι κυρίως "αυξανόμενο κόστος για ενέργεια και υλικά" καθώς και "οι τελευταίες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα" (https://reitschuster.de/post/die-folgen-eines-gruenen-irrtums/).

Ο υπολογισμός της πόλης έχει ως εξής: Η απενεργοποίηση του οδικού φωτισμού τη νύχτα σε όλη την πόλη θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 160.000 kWh, δηλαδή περίπου 60.000 ευρώ ετησίως σε τρέχουσες τιμές ενέργειας. Ενόψει του επικείμενου ελλείμματος έως και δύο εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, αυτή είναι φυσικά μόνο η περίφημη σταγόνα στον ωκεανό.


Κίνδυνος για τους περαστικούς; Η αστυνομία υποβαθμίζει την κατάσταση...

Η αστυνομία προσπαθεί να διασκεδάσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με μια κατάσταση αυξημένης απειλής. Εκτός από το γεγονός ότι οι πεζοί είναι «λιγότερο ικανοί να αναγνωρίσουν πιθανά επικίνδυνα σημεία», υπάρχει απειλή νυχτερινών προβλημάτων ελλείψει οδικού φωτισμού, αλλά και από άτομα με εγκληματικές προθέσεις.

Αλλά το δημαρχείο μας καθησυχάζει: «Πριν από τη σύνταξη της απόφασης, η αστυνομία ρωτήθηκε εάν και σε ποιες νυχτερινές ώρες η εγκληματικότητα ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δηλώσεις σχετικά με αυτό από τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας».

Με άλλα λόγια, δεν ξέρουν τί τους γίνεται! Αυτό που υποτίθεται ότι ακούγεται ξεκάθαρο στον ανυποψίαστο αναγνώστη δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από την ελπίδα ότι τίποτα δεν θα συμβεί. Ομοίως σε σύγχυση και η δήλωση από το δελτίο τύπου: «Δεν υπάρχει επίσης βάση δεδομένων σχετικά με την αποδεδειγμένη επίδραση του ενεργού οδικού φωτισμού στο ποσοστό εγκληματικότητας».

Φυσικά, αυτό θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν με κοινή λογική απλά δεν απαιτούν μελέτες ή τη συλλογή αντίστοιχων δεδομένων.



Πράσινη ιδεολογία που λαμβάνεται εις άτοπον απαγωγή - ενάντια στη θέλησή τους!;

Ωστόσο, το δελτίο τύπου αφήνει ένα σημαντικό ερώτημα αναπάντητο (https://www.ebersbach-neugersdorf.de/fileadmin/user_upload_stadt/allgemein/Kurzzeitiges/Pressemitteilung_Stra%C3%9Fenbeleuchtung.pdf): Είναι πραγματικά μόνο οι οικονομικοί περιορισμοί που ευθύνονται για τους σκοτεινούς δρόμους στο Ebersbach-Neugersdorf; Ή μήπως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό;

Η εισαγωγή αναφέρει: «Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια στον δημόσιο, εμπορικό και ιδιωτικό τομέα λόγω της αυξανόμενης ευκολίας των τεχνικών συσκευών αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τη μετατροπή του ενεργειακού εφοδιασμού σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (https://reitschuster.de/post/warum-brennholz-ploetzlich-keine-erneuerbare-energie-mehr-sein-soll/). Η μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μελλοντικού ενεργειακού εφοδιασμού στο σύνολό του.»

Αυτές οι προτάσεις επιτρέπουν μόνο δύο λογικές ερμηνείες. Είτε η «μετατροπή του ενεργειακού εφοδιασμού σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» δεν είναι συμβατή με την «αυξανόμενη άνεση των τεχνικών συσκευών» στο σύνολό της, είτε είναι απλώς υπερβολικά δαπανηρή. Για επιβεβαίωση, το δημαρχείο προσθέτει: «Όλοι καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας το συντομότερο δυνατό».

Ποια ερμηνεία ισχύει εδώ, πιθανώς μόνο η διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο του Ebersbach-Neugersdorf γνωρίζουν. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: μια επικείμενη τρύπα στον προϋπολογισμό αξίας εκατομμυρίων δύσκολα μπορεί να καλυφθεί με ένα μέτρο που υποτίθεται ότι εξοικονομεί περίπου 60.000 ευρώ. Σίγουρα θα υπήρχαν πολύ πιο αποτελεσματικοί μοχλοί που θα είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά λιγότερες παρεμβάσεις στη ζώνη άνεσης των πολιτών.

Πηγή εικόνας: https://iselida.gr/index.php/eidiseis/eidiseis-ellada/item/2085-skotadi-pissa-gia-deyteri-nyxta-sto-k-limanaki


Πηγή εικόνας: https://www.tsago.gr/el/eshop/69-1569-tyflomyga-25x25cm.html


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/blackout-light-in-kleinen-staedten-gehen-die-lichter-aus/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. ....Δηλαδή, μέ δύο λόγια, νά μήν βλέπει κανείς τήν ...τύφλα τους!
    Η "επιχείρηση ΠΑΡΑΝΟΙΑ" μέ απίθανες καί ΑΝΟΗΤΕΣ ψευτοδικαιολογίες, συνεχίζεται ακάθεκτα καί στήν Αγγλία, αλλά καί σέ άλλες "πρόσφορες" ευρωπαϊκές χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέ λίγο θά....συμβεί καί σέ μάς,
    νά τό θυμάστε αυτό,...μέ μόνο μία διαφορά από τήν Αγγλία...
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ (ΤΡΑΓΙΚΑ) ΓΕΓΟΝΟΤΑ απ'ότι οί διαβολοάγγλοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΑ
    « ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ - ΕΝΑ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΝΑ ΣΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ..ΝΑ ΑΝΑΠΤΎΣΣΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟ- ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
    ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας μιλούσε για γενική επιστράτευση μετά τα χοντρά καμώματα των τούρκων»

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_75.html?m=1&fbclid=IwAR0LEJGqH4paXJzvf_ZMhYCjIq0gGbTcPc0hLTJpOO48AHHcKGcXKEvmmVI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΡΑΓΜΑ.!..Πληρωμές μόνο μέ εφαρμογή παλάμης σέ σκάνερ. Πάμε σέ απόλυτη κατάργηση μετρητών...Ταυτοποίηση μέσω αιμοσφαιρίνης.


    ΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.

    Το χάραγμα είναι κοντά…. Λανσάρουν νέα εφαρμογή όπου θα πληρώνεις μόνο εφαρμόζοντας την παλάμη σε σκάνερ στα σούπερ μάρκετκ κ. α μαγαζιά. Με δυνατότητα ψηφιακής ενσωμάτωσης και πιστωτικής κάρτας.

    Το μηχάνημα θα σε ταυτοποιεί με βάση την αιμοσφαιρίνη.. Χρηματικός βαμπιρισμός…Ο πολίτης εξοικειώνεται στην ταυτοποίηση μόνο από παλαμοσκόπηση. Το χάραγμα λέγεται ότι θα τεθεί ως τσιπάκι κάποια στιγμή στο χέρι…

    Και όλα αυτά με δικαιολογία την ασφάλεια και την ευκολία. Η ασφάλεια θα μας δέσει και η ευκολία θα μας σκοτώσει… τόση έγνοια για τον πληθυσμό να μην ταλαιπωρείται.

     Έωλο και το κίνητρο…. Kι αν το χάραγμα θα είναι ηλεκτρονικό κατά την παλαμοσκόπηση; εν ύπνω χάραγμα..

    ”Πληρώστε με την παλάμη του χεριού σας; Δεν είναι πια επιστημονική φαντασία

    Η εταιρεία Ingenico έχει αναπτύξει ένα σύστημα που σας επιτρέπει να πληρώνετε για τις αγορές σας απλά περνώντας την παλάμη σας πάνω από έναν αναγνώστη/σκάνερ.

    Η υπέρυθρη ακτινοβολία διακρίνει την αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στις φλέβες. Επομένως, είναι αδύνατο να προσπαθήσετε να εξαπατήσετε παρουσιάζοντας μια φωτογραφία ενός χεριού.

    Με το κινητό σας, το συνδεδεμένο ρολόι σας ή μια εφαρμογή… Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πληρώσετε για τις αγορές σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε την τραπεζική σας κάρτα. Και αύριο;

    Θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο, ακόμα πιο απλό, χρησιμοποιώντας απλά… την παλάμη του χεριού σας. Η λύση υπάρχει ήδη. Τέθηκε σ΄εφαρμογή από την εταιρία Ingenico έναν παγκόσμιο επικεφαλή στα τερματικά εμφυτεύματα πληρωμής στο Suresnes.”

    Aναφέρονται τα πλεονεκτήματα όπως ευκολία πληρωμής δεν χρειάζεσαι κάρτα τραπεζική ή smartphone ή πολύ περισσότερο τσιπάκι στο χέρι κ.α αρκεί μια χειρονομία και γλιτώνεις από ουρές και ψάξιμο σε πορτοφόλι, τσάντα.

    Για να λειτουργήσει θα πρέπει ο χρήστης να συσχετίσει την εικόνα της παλάμης του με την τραπεζική κάρτα ”θέτει το χέρι του σε έναν μηχανισμό που το σκανάρει συμπληρώνει το email του ή το νούμερο του τηλεφώνου του…oι πληροφορίες έπειτα συσχετίζονται, κρυπτογραφούνται κι αποστέλλονται σε cloud διασφαλισμένο ( χώρο ψηφιακού στοκαρίσματος)..

    Θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο ασφαλείς συναλλαγές ακόμη κι από την ιριδοσκόπηση. Το σκανάρισμα της παλάμης είναι υπερακριβείας με 5.000.000 σημεία χαρτογραφημένα και με μια υπέρυθρη ακτινοβολία που διακρίνει την αιμοσφαιρίνη”. Γαλλικός τύπος 8/9/23.

    πηγή :
    oimos-athina.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!