Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Μια τρομερή προειδοποίηση: Το σχέδιο των ΗΠΑ να κάνουν την Ουκρανία το «μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης



Από τον Tyler Durden
3 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00 μ.μ.


Στην περίφημη ομιλία του κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ο αείμνηστος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα George McGovern είπε στους συναδέλφους του ηγέτες του Κογκρέσου: «Αυτή η αίθουσα μυρίζει αίμα». Το Σάββατο, ο δημοσιογράφος Max Blumenthal άνοιξε μια σκληρή ομιλία στην διάσκεψη στο Ινστιτούτο Ron Paul "Which Way America...?" στην Ουάσινγκτον παραθέτοντας αυτά τα λόγια, αλλά τα εφάρμοσε στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσσίας στην Ουκρανία.

Ο Blumenthal είπε ότι στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον συνεχίζει «να σπαταλά τις ζωές και τα σώματα περισσότερων από 150.000 ανδρών, και αυτό είναι σύμφωνα με το Πεντάγωνο». Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον τεράστιο αριθμό Ουκρανών που έχουν χάσει άκρα μετά από ενάμιση χρόνο μαχών (που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα ποσοστά του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου https://www.wsj.com/story/ukraine-amputations-may-be-reaching-world-war-i-scale-04f614bd), είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στις 500.000 - γεγονός που σηματοδοτεί μια μνημειώδη τραγωδία και καταστροφή.


Ο δημοσιογράφος του GrayZone μίλησε για το σημερινό Κογκρέσο ότι «αυτή η αίθουσα» όχι μόνο «μυρίζει αίμα» αλλά... «έχουν διαλύσει την ουκρανική κοινωνία με τον μανδύα της αντιρωσικής υστερίας» - καθώς οι νομοθέτες που βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στο Κίεβο.

Οι φιλελεύθερες ελίτ του Beltway, υποστήριξε ο Blumenthal, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ρωσσία πρέπει να τιμωρηθεί, δεδομένου ότι θεωρούν ότι η Μόσχα έφερε τον «κακό πορτοκαλί άνθρωπο» στην εξουσία το 2016. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδεολογική πτυχή σε αυτό που παρακινεί τα γεράκια, είπε.

Επιπλέον, ο Blumenthal εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ έχει «στρατιωτικοποιήσει τους πολιτιστικούς πολέμους, ενώ απεικονίζει την Ουκρανία ως την "αφυπνισμένη πλευρά" έναντι της Ρωσσίας την οποία χαρακτηρίζει ως οπισθοδρομική και καταπιεστική».

Αλλά το πιο σημαντικό, οι πραγματικοί «νικητές» είναι οι μεγάλοι εργολάβοι άμυνας των ΗΠΑ και τα εξαρτήματά τους, όπως οι νεοσυντηρητικές εταιρείες λόμπυ της οδού K (*). Ο Blumenthal τόνισε ότι αυτοί, και η κυβέρνηση Μπάιντεν, λειτουργούν με το μεγαλύτερο όραμα κατά νου να μετατρέψουν την Ουκρανία στο «μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης.

Με αυτό εννοούμε ένα μόνιμα στρατιωτικοποιημένο «σπαρτιατικό» κράτος εν καιρώ πολέμου, το οποίο χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον στο διηνεκές και διαθέτει όλη την τελευταία λέξη της δυτικής αμυντικής τεχνολογίας. Αλλά όπως και με την κατάσταση των πραγμάτων που είναι εδώ και καιρό εμφανής στο εσωτερικό του Ισραήλ (ιδιαίτερα την καταπίεση τόσο των Παλαιστινίων όσο και των ισραηλινών πολιτικών διαφωνούντων), η δημοκρατία πρέπει να διαβρωθεί στο εσωτερικό για να συμβεί αυτό. Ωστόσο, οι έμποροι αμυντικής τεχνολογίας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα θα «κερδίσουν» ανεξάρτητα από το πόσο θυσιάζεται η ουκρανική κοινωνία και ο λαός της.

«Προκειμένου να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στην Ουκρανία, η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί στο εσωτερικό», πρόσθεσε. Ο Blumenthal τόνισε, αντλώντας διδάγματα από τα τρέχοντα παραδείγματα καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στη Δύση, ιδιαίτερα σε σχέση με τη σύγκρουση Ρωσσίας-Ουκρανίας.

Σημείωσε εδώ ότι η δημοφιλής πλατφόρμα GoFundMe έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του δικού του ερευνητικού μέσου ενημέρωσης, The GrayZone. Το Gray Zone εξήγησε πριν από μέρες [έμφαση ZH] (https://thegrayzone.com/2023/08/28/gofundme-freezes-grayzone-fundraiser/):

Μέχρι εκείνο το σημείο, είχαμε συγκεντρώσει πάνω από 90.000 δολλάρια από περισσότερους από 1100 συνεισφέροντες. Οι γενναιόδωρες συνεισφορές από το ακροατήριό μας συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες μηνύματα διαχυτικής υποστήριξης για την πραγματική δημοσιογραφία μας, κρατώντας την αυτοκρατορική εξουσία υπόλογη.

Και τώρα, το Gofundme κρατά τις δωρεές ομήρους, αρνούμενη να τις μεταφέρει σε εμάς, ενώ δεν ενημερώνει τους δωρητές ότι έχει ουσιαστικά κατασχέσει τα χρήματά τους. Ο κερδοσκοπικός ιστότοπος αρνήθηκε ομοίως να εξηγήσει το πάγωμα των δωρεών τους, εκδίδοντας τίποτα περισσότερο από έναν αόριστο υπαινιγμό - "ορισμένες εξωτερικές ανησυχίες" - στην πίεση από ισχυρές εξωτερικές δυνάμεις.

Το οικονομικό σαμποτάζ του Gofundme ακολουθεί τις de facto κυρώσεις που επέβαλε η Venmo και η PayPal στον αρχισυντάκτη μας, Wyatt Reed, κατόπιν αναφοράς μας για την στόχευση αμάχων από τον ουκρανικό στρατό από την αυτονομιστική πλευρά της περιοχής του Ντονμπάς (https://twitter.com/wyattreed13/status/1578846583827083264).

Και πάλι, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Blumenthal θα μπορούσε να αντλήσει από την πρόσφατη προσωπική εμπειρία λέγοντας στο ακροατήριο του συνεδρίου Ron Paul ότι «η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί» στην Αμερική, προκειμένου να διατηρηθούν απεριόριστα δολλάρια φορολογουμένων που ρέουν στα ταμεία της κυβέρνησης Zelensky.

Ο Blumenthal συνέχισε... αλλά «τώρα η Ρωσσία δεν έχει κανένα κίνητρο να διαπραγματευτεί», δεδομένου ότι έχει τη σαφή στρατιωτική δυναμική εν μέσω μιας αποτυχημένης αντεπίθεσης στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πιθανώς ένα παράθυρο ευκαιρίας κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου για να ανοίξουν πιο εύκολα σοβαρές διπλωματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό ματαιώθηκε ενεργά (https://www.zerohedge.com/geopolitical/western-allies-led-uks-johnson-sabotaged-tentative-ukraine-russia-peace-deal).

«Δεν μπορούμε να έχουμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ενώ ο πόλεμος ενθαρρύνεται [από τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον] σε αυτό το σημείο», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε νεοσυντηρητικούς όπως ο Bill Kristol, ο οποίος ηγείται μιας προσπάθειας να φιμωθούν τυχόν διαφωνούσες απόψεις μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων και πολιτικών για την Ουκρανία (https://responsiblestatecraft.org/2023/08/17/bill-kristol-leads-charge-to-make-republicans-think-right-on-ukraine/).


«Αυτοί οι πράκτορες χρειάζονται συνεχείς ευκαιρίες» τις οποίες επιτρέπει ένας μόνιμος πόλεμος δι' αντιπροσώπων στην Ευρώπη, συνέχισε ο Blumenthal - ακριβώς όπως και με τη συνεχή και ιστορική βοήθεια δισεκατομμυρίων που ρέει στο Ισραήλ, η οποία χρησιμεύει κυκλικά για να τροφοδοτήσει κυκλικά τη συνοδευτική παγκόσμια εμβέλεια και την τεράστια επιρροή του ισραηλινού λόμπυ.

Σε αυτό το ερώτημα εάν οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές ακόμη και από την οπτική γωνία του Κιέβου, το Zero Hedge ρώτησε τον Blumenthal τι πιστεύει ότι θα συμβεί στο απίθανο σενάριο ότι ο ίδιος ο Zelensky ξαφνικά επιδιώξει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ρώσους. Ο Blumenthal απάντησε ως εξής:

«Αν ο Ζελένσκι επεδίωκε ειρηνευτικές συνομιλίες τώρα πριν επανεκλεγεί... Λόγω του είδους των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν εξαπολυθεί από το Μαϊντάν, θα αντιμετωπίσει μια ακροδεξιά ναζιστική εξέγερση στη χώρα του και θα γίνει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός μεταξύ μερικών από τις πιο βίαιες και στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις.

... Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήγε και συναντήθηκε με τον Andriy Biletsky, τον ιδρυτή του Azov. Ο Ζελένσκι εξελέγη με βάση μια πλατφόρμα ειρήνης από το 73% του πληθυσμού, επειδή υπήρχε ακόμα ο εθνοτικός ρωσικός πληθυσμός που συμμετείχε στην ουκρανική κοινωνία. Έχουν εκδιωχθεί εντελώς και η εκλογική περιφέρεια με την οποία συνεργάζεται είναι εντελώς διαφορετική τώρα».

Τον περασμένο μήνα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είχε επαφές με έναν από τους πιο διαβόητους νεοναζί στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, τον ιδρυτή του Τάγματος Αζόφ Andriy Biletsky.


Η μετατροπή της Ουκρανίας σε «ένα μεγάλο Ισραήλ» θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και την τοποθέτηση «του αβύθιστου αεροπλανοφόρου της Αμερικής όχι στη Μέση Ανατολή αλλά στην Ευρώπη», δήλωσε ο Blumenthal.

Αλλά καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σφαγιάζονται, δεν θα είναι μια ευτυχής κατάσταση για μια χώρα να γίνει ένα «μεγάλο Ισραήλ», κατέληξε ο Blumenthal.

* * *

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Daniel Shapiro (από το 2011 έως το 2017) βοηθά στην προώθηση αυτής της έννοιας της Ουκρανίας ως «μεγάλου Ισραήλ», επεσήμανε ο Blumenthal.



Ένας μερικός κατάλογος των βασικών στοιχείων του οδικού χάρτη του Shapiro για την Ουκρανία δημοσιεύθηκε προηγουμένως από το Ατλαντικό Συμβούλιο ως εξής (https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/zelenskyy-wants-ukraine-to-be-a-big-israel-heres-a-road-map/):

  • Πρώτα η ασφάλεια: Κάθε ισραηλινή κυβέρνηση υπόσχεται, πρώτα απ' όλα, ότι θα προσφέρει ασφάλεια - και γνωρίζει ότι θα κριθεί με βάση αυτή τη δέσμευση. Οι απλοί πολίτες, όχι μόνο οι πολιτικοί, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις απειλές για την ασφάλεια - τόσο από διασυνοριακά όσο και από εσωτερικές πηγές - και μεγάλο μέρος του κοινού επιλέγει ποιον θα εκλέξει μόνο με αυτή τη μέτρηση.
  • Το σύνολο του πληθυσμού παίζει ρόλο: Το ισραηλινό μοντέλλο πηγαίνει πιο πέρα από το όραμα του Zelenskyy για τις υπηρεσίες ασφαλείας που αναπτύσσονται σε πολιτικούς χώρους: Οι περισσότεροι νέοι Ισραηλινοί ενήλικες υπηρετούν στο στρατό και πολλοί απασχολούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την ασφάλεια μετά την υπηρεσία τους. Ένας κοινός σκοπός ενώνει τους πολίτες, καθιστώντας τους έτοιμους να υπομείνουν κοινές θυσίες. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την ευθύνη τους να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να συμβάλλουν στον σκοπό. Μερικοί μάλιστα οπλίζονται (αν και υπό αυστηρή επίβλεψη) για να το πράξουν. Η ευρεία κινητοποίηση της ουκρανικής κοινωνίας στη συλλογική άμυνα υποδηλώνει ότι η χώρα έχει αυτή τη δυνατότητα. Στα σχόλιά του, ο Zelenskyy αντανακλούσε αυτή την πραγματικότητα όταν είπε ότι η ασφάλεια θα «προέλθει από τη δύναμη κάθε σπιτιού, κάθε κτιρίου, κάθε ατόμου».
  • Η αυτοάμυνα είναι ο μόνος τρόπος: Αν υπάρχει κάποια αρχή που εμψυχώνει το δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ, είναι ότι το Ισραήλ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, από μόνο του – και δεν θα βασιστεί σε καμμία άλλη χώρα για να δώσει τις μάχες του. Οι τραγωδίες της εβραϊκής ιστορίας έχουν ενσωματώσει αυτό το μάθημα βαθιά στην ψυχή του έθνους. Το τραύμα της ίδιας της Ουκρανίας, αναγκασμένη να πολεμήσει μόνη της ενάντια σε έναν μεγαλύτερο επιτιθέμενο, ενισχύει ένα παρόμοιο συμπέρασμα: Μην εξαρτάστε από τις εγγυήσεις των άλλων.
  • Ωστόσο, διατηρήστε ενεργές αμυντικές συνεργασίες: Αυτοάμυνα δεν σημαίνει απόλυτη απομόνωση. Το Ισραήλ διατηρεί ενεργές αμυντικές συνεργασίες, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρέχουν γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια, αλλά και με άλλα έθνη με τα οποία μοιράζεται πληροφορίες, τεχνολογία και εκπαίδευση. Ενώ η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα, μπορεί να εμβαθύνει τους συνεταιρισμούς ασφαλείας με τα μέλη της Συμμαχίας και να λάβει βοήθεια, όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση για να ενισχύσει την αυτοάμυνά της.
  • Κυριαρχία υπηρεσιών πληροφοριών: Από τις πρώτες μέρες του, το Ισραήλ έχει επενδύσει βαθιά στις δυνατότητες πληροφοριών του για να διασφαλίσει ότι έχει τα μέσα να εντοπίσει και να αποτρέψει τους εχθρούς του - και, όταν χρειάζεται, να ενεργήσει προληπτικά για να τους χτυπήσει. Η Ουκρανία θα πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες πληροφοριών της για να ανταγωνιστεί τις ρωσικές δυνατότητες και να διασφαλίσει ότι είναι έτοιμη να αποτρέψει και να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις.
  • Η τεχνολογία είναι το κλειδί: Αν και βασίζεται στη βοήθεια των ΗΠΑ, το Ισραήλ επιλέγει επίσης εγχώριες τεχνολογικές λύσεις για πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του. Οι πολυστρωματικές πυραυλικές και πυραυλικές άμυνες, τα συστήματα αντι-drone και η τεχνολογία ανίχνευσης σηράγγων είναι μόνο πρόσφατα παραδείγματα. Η Ουκρανία -που ήδη φιλοξενεί λαμπρά τεχνολογικά μυαλά- θα γνωρίζει ποιες απειλές αντιμετωπίζει περισσότερο από οποιονδήποτε εταίρο. Η επένδυση στις δικές της λύσεις θα της επιτρέψει να ανταποκρίνεται καλύτερα και να προσαρμόζεται στις νέες απειλές.

ΠΗΓΗ: https://www.zerohedge.com/geopolitical/dire-warning-against-us-plan-turn-ukraine-europes-big-israel


(*) K Street (Washington, D.C.) https://en.wikipedia.org/wiki/K_Street_(Washington,_D.C.)




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!