Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

«Πρακτικές κινεζικού τύπου»: Η ΕΕ θέλει να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Ο Μεγάλος Αδελφός σας παρακολουθεί» – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να διαβάσει τις συνομιλίες μας στο messenger πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.


16 Σεπτεμβρίου 2023


Η ΕΕ θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μηνύματα και τις φωτογραφίες ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένας Γερμανός βουλευτής περιγράφει το έργο ως «επίθεση του Μεγάλου Αδελφού» στα περισσότερα προσωπικά δεδομένα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ξεκινήσει εκτεταμένη παρακολούθηση όλων των προσωπικών μηνυμάτων και φωτογραφιών στις υπηρεσίες αγγελιοφόρων ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, η ΕΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει υποχρεωτική επαλήθευση της ηλικίας. Αυτό είναι σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε από το Συμβούλιο της Ένωσης.

Η ισπανική Προεδρία σκοπεύει να θέσει γρήγορα σε ισχύ την αμφιλεγόμενη νομοθετική πρόταση, αναφέρει το "Reclaimthenet" (https://reclaimthenet.org/leaked-docs-show-eu-wants-mass-surveillance-of-messages). Όπως αναφέρεται στο έγγραφο (https://docs.reclaimthenet.org/Compromise-text-on-C-regulation-on-Sept-8.pdf), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να αποτρέψει και να καταπολεμήσει την απρόσκοπτη διάδοση παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο με εκτεταμένο έλεγχο (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/kinderpornografie-ehemaliger-leitender-abc-produzent-in-u-haft-bekennt-sich-schuldig-a4353449.html). Οι πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ ήθελαν να συναντηθούν γρήγορα για να εγκρίνουν το σχέδιο με την απαραίτητη πλειοψηφία.

Έντονη κριτική κατά του σχεδίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να επιβάλει έναν τέτοιο νόμο εδώ και αρκετό καιρό. Οι κριτικοί συχνά αναφέρονται σε αυτό το έργο ως "έλεγχος συνομιλίας". Ταυτόχρονα, βλέπουν τη νέα τεχνολογία ως εισβολή στην ελευθερία της έκφρασης (https://www.epochtimes.de/etplus/klimastudien-darum-verschleiern-wissenschaftler-die-ganze-wahrheit-a4406538.html). Ζητούν τη διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των ιδιωτικών επικοινωνιών.

Ήδη από τον Ιούλιο, το σχέδιο της ΕΕ συνάντησε αντίσταση από ακαδημαϊκούς κύκλους. 300 επιστήμονες από περισσότερες από 30 χώρες εξέφρασαν «σοβαρές επιφυλάξεις» σε ανοιχτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ειδικότερα, προβάλλουν τεχνικά επιχειρήματα κατά της σχεδιαζόμενης συστηματικής εποπτείας (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/300-wissenschaftler-lehnen-anlasslose-chatkontrolle-der-eu-kommission-ab-a4339452.html).

Στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στο Κοινοβούλιο, ο γερμανός ευρωβουλευτής Patrick Breyer διαδραματίζει ρόλο. Είναι ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές του νομοσχεδίου. Όταν ο Breyer έμαθε για το έργο, προειδοποίησε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα «προπέτασμα καπνού» όσον αφορά το ζήτημα της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Ο Breyer είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί το Κόμμα των Πειρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περιέγραψε ότι με την επιβολή αυτού του νόμου, πολλές πλατφόρμες αγγελιοφόρων (https://www.epochtimes.de/panorama/tech/so-lesen-geheimdienste-chats-auch-ohne-staatstrojaner-a4358875.html), από το WhatsApp έως το Signal, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έλεγχο πελατών. Αυτό σημαίνει ότι τα τηλέφωνα των ανθρώπων θα μετατραπούν σε "σαρωτές επιρρεπείς σε σφάλματα".

Δεν πείθεται από τα «λόγια»

Ο Breyer δεν έχει πειστεί από τα «λόγια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κρυπτογράφηση. Πιστεύει ότι ο μελλοντικός νόμος θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ασφαλούς κρυπτογράφησης και, συνεπώς, το τέλος των ιδιωτικών επικοινωνιών. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει αυτό που αποκαλεί «αναποτελεσματικό μπλοκάρισμα δικτύου και λογοκρισία από τις μηχανές αναζήτησης» (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/finanz-journalist-ab-august-wird-eu-zum-schiedsrichter-ueber-wissen-und-wahrheit-a4325438.html).

Μία από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπει τη σάρωση της αποθήκευσης στο cloud για καταχρηστικό υλικό. Αυτός είναι ο δεδηλωμένος κύριος στόχος της ΕΕ πίσω από την πρόταση. Ο Breyer είναι πεπεισμένος ότι ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει μαζική παρακολούθηση ιδιωτικών φωτογραφιών.


Εκτός από τα μηνύματα συνομιλίας μας, ο νέος νόμος θα δώσει επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών μας.
Φωτογραφία: iStock

Breyer: Ο νόμος αγνοεί άλλη προσέγγιση

Ωστόσο, η νομοθεσία δεν απαιτεί από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να βελτιώσουν το έργο τους αναφέροντας τέτοιο υλικό. Ομοίως, το σχέδιο δεν θέτει πρότυπα σε επίπεδο ΕΕ για την πρόληψη, την υποστήριξη και την παροχή συμβουλών στα θύματα, καθώς και για «αποτελεσματικές ποινικές έρευνες». Σύμφωνα με τον Breyer, ωστόσο, αυτά τα βήματα θα ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο ευρωβουλευτής βλέπει επίσης τους προγραμματισμένους ελέγχους ηλικίας ως έναν άλλο τρόπο κατάργησης της ανώνυμης επικοινωνίας. Σύμφωνα με το νόμο, αυτοί οι έλεγχοι πρόκειται να καταστούν υποχρεωτικοί για τις υπηρεσίες επικοινωνίας, αναφέρει το "Uncut News" (https://uncutnews.ch/durchgesickerte-dokumente-zeigen-dass-die-eu-massenhaft-nachrichten-und-fotos-ueberwachen-und-eine-online-altersueberpruefung-durchsetzen-will/).

«Κράτος επιτήρησης βασισμένο στο κινεζικό μοντέλο»

Ο Breyer συνοψίζει τα αποτελέσματα του επερχόμενου νόμου με μια σύγκριση: «Ένα κράτος επιτήρησης βασισμένο στο κινεζικό μοντέλλο» (https://www.epochtimes.de/politik/ausland/chinas-spionierende-studenten-europas-universitaeten-beginnen-umzudenken-a4292478.html). Ο ευρωβουλευτής περιγράφει τον νόμο ως «επίθεση του Big Brother στα κινητά μας τηλέφωνα, τα προσωπικά μηνύματα και τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αλγόριθμους επιρρεπείς σε σφάλματα».

«Ο έλεγχος των συνομιλιών είναι σαν το άνοιγμα και τη σάρωση όλων των επιστολών από το ταχυδρομείο – αναποτελεσματικός και παράνομος. Ακόμη και οι πιο προσωπικές γυμνές φωτογραφίες και σεξουαλικές συνομιλίες θα μπορούσαν ξαφνικά να καταλήξουν στους υπαλλήλους της εταιρείας ή στην αστυνομία», εξηγεί ο ευρωβουλευτής.

Και καταλήγει: «Όλοι εξαρτόμαστε από την ασφάλεια και το απόρρητο των ιδιωτικών επικοινωνιών. Αυτό περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θύματα κακοποίησης, παιδιά, την οικονομία και επίσης τις κρατικές αρχές».


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/eu-will-unsere-chats-und-fotos-ueberwachen-und-unser-alter-wissen-a4410560.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-17&src_cmp=nl-morning_2023-09-17&utm_medium=email&est=sY5YUsUI76tmzpWoo39MSfY8rSpXTx%2BGvDeHolb9bkrX7ObCQZcO%2FHOmO7M%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

4 σχόλια:

  1. ¨Δεν ήταν ατύχημα...¨
    https://www.youtube.com/watch?v=tj3bYIzjSvU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Ο παρακολουθήσας, του παρακολουθήσαντος, τω παρακολουθήσαντι καί πάει ...λέγοντας, αλλά ΠΑΝΤΑ μέ βάση τό κινεζικό 'μοντέλλο', ήτοι τήν δεύτερη α π ε χ θ έ σ τ ε ρ η κομμουνιστική δικτατορία μετά τήν Βόρειο Κορέα!
    ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, δέν θά πάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://twitter.com/KristenCyron/status/1702692705543856639/photo/1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://twitter.com/ronin19217435/status/1704172534852202831

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!