Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Ο John Whitehead χαρακτηρίζει την Αμερική ως ένα ανερχόμενο «Τέταρτο Ράϊχ»: Οι «τακτικές της Γκεστάπο» του FBI φέρουν τα χαρακτηριστικά εκείνου του ολοκληρωτικού καθεστώτος της δεκαετίας του 1930


Δεν θέλουμε Γκεστάπο ή Μυστική Αστυνομία.  

Το FBI τείνει προς αυτή την κατεύθυνση». —Χάρρυ Τρούμαν 

(https://www.trumanlibrary.gov/library/truman-papers/longhand-notes-presidential-file-1944-1953/may-12-1945)

Από τον John Whitehead, Rutherford.org


Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δανείζεται ένα ακόμη φύλλο από το εγχειρίδιο της ναζιστικής Γερμανίας: τη μυστική αστυνομία (https://www.ushmm.org/outreach/en/article.php?ModuleId=10007675). Μυστικά δικαστήρια. Μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Επιτήρηση. Λογοκρισία. Εκφοβισμός. Παρενόχληση. Βασανίζω. Βαρβαρότητα. Εκτεταμένη διαφθορά. Παγίδευση. Κατήχηση. Επ' αόριστον κράτηση.

Αυτές δεν είναι τακτικές που χρησιμοποιούνται από συνταγματικές δημοκρατίες, όπου κυριαρχεί το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Αντίθετα, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αυταρχικών καθεστώτων, όπου η μυστική αστυνομία ελέγχει τον πληθυσμό μέσω εκφοβισμού, φόβου και επίσημης ανομίας εκ μέρους κυβερνητικών πρακτόρων.


Αυτός ο αυταρχικός κίνδυνος τίθεται τώρα από το FBI, του οποίου η ερωτική σχέση με τον ολοκληρωτισμό ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό. Πράγματι, σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θαύμαζε τόσο πολύ το ναζιστικό καθεστώς που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που στρατολόγησε κρυφά και επιθετικά τουλάχιστον χίλιους Ναζί (http://www.nytimes.com/2014/10/27/us/in-cold-war-us-spy-agencies-used-1000-nazis.html), συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα υψηλότερα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ ως μέρος της Επιχείρησης Συνδετήρας. Από τότε, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να κρατήσουν αυτούς τους πρώην Ναζί στη μισθοδοσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ (http://www.nytimes.com/2014/10/27/us/in-cold-war-us-spy-agencies-used-1000-nazis.html).

Αν η συγκεκαλυμμένη, χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους απασχόληση των Ναζί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν αρκετά κακή (https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2014/10/28/how-u-s-intelligence-agencies-used-1000-nazis-as-cold-war-spies-then-covered-it-up/), οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ - το FBI, η CIA και ο στρατός - υιοθέτησαν πολλές από τις καλά διαμορφωμένες τακτικές αστυνόμευσης του Τρίτου Ράϊχ και τις χρησιμοποίησαν εναντίον Αμερικανών πολιτών.

Πράγματι, ο κατάλογος των εγκλημάτων κατά του αμερικανικού λαού του FBI περιλαμβάνει παρακολούθηση, παραπληροφόρηση, εκβιασμό, παγίδευση, τακτικές εκφοβισμού, παρενόχληση και κατήχηση, κυβερνητική υπέρβαση, κατάχρηση, ανάρμοστη συμπεριφορά, καταπάτηση, ενεργοποίηση εγκληματικής δραστηριότητας και καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, και αυτό βασίζεται μόνο σε όσα γνωρίζουμε.

Συγκρίνετε τις εκτεταμένες εξουσίες του FBI να παρακολουθεί, να κρατά, να ανακρίνει, να ερευνά, να διώκει, να τιμωρεί, να αστυνομεύει και γενικά να ενεργεί ως νόμος για τον εαυτό του – εξουσίες που έχουν αυξηθεί από την 11η Σεπτεμβρίου, μετατρέποντας το FBI σε μια τεράστια ομοσπονδιακή υπηρεσία αστυνόμευσης και επιτήρησης που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως εξουσία από μόνη της, πέρα από την εμβέλεια των καθιερωμένων νόμων, δικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών εντολών – με τους ναζί ομολόγους της, την Γκεστάπο (https://goo.gl/ONDCLq) – και στη συνέχεια προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος.

Ακριβώς όπως η Γκεστάπο, το FBI έχει τεράστιους πόρους, τεράστιες εξουσίες έρευνας και τεράστια διακριτική ευχέρεια για να καθορίσει ποιος είναι εχθρός του κράτους (http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/monitoring-america/print/).

Σήμερα, το FBI απασχολεί περισσότερα από 35.000 άτομα και λειτουργεί περισσότερα από 56 τοπικά γραφεία σε μεγάλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και 400 υπηρεσίες κατοίκων σε μικρότερες πόλεις και περισσότερα από 50 διεθνή γραφεία. Εκτός από την «πανεπιστημιούπολη δεδομένων», η οποία στεγάζει περισσότερα από 96 εκατομμύρια σύνολα δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, το FBI έχει επίσης δημιουργήσει ένα τεράστιο αποθετήριο «προφίλ δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών και νόμιμων κατοίκων που δεν κατηγορούνται για κανένα έγκλημα. Αυτό που έχουν κάνει είναι να φαίνεται να ενεργούν ύποπτα σε έναν σερίφη της πόλης, έναν τροχονόμο ή ακόμα και έναν γείτονα» (http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/monitoring-america/print/). Οι αυξανόμενες βάσεις δεδομένων του FBI για τους Αμερικανούς όχι μόνο προστίθενται και χρησιμοποιούνται από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά διατίθενται επίσης στους εργοδότες για ελέγχους ιστορικού σε πραγματικό χρόνο (http://www.pbs.org/newshour/bb/employers-can-use-fbi-database-real-time-background-checks/).

Όλα αυτά καθίστανται δυνατά από τους σχεδόν απεριόριστους πόρους της υπηρεσίας (οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του προέδρου Μπάιντεν διαθέτουν 10,8 δισεκατομμύρια δολλάρια για το FBI), το τεράστιο τεχνολογικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, τη διασύνδεση των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω κέντρων συγχώνευσης - υπηρεσίες συλλογής δεδομένων σε όλη τη χώρα που παρακολουθούν συνεχώς τις επικοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Αμερικανών πολιτών). Τα πάντα, από τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο έως τα μηνύματα κειμένου, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως η Γκεστάπο κατασκόπευε το ταχυδρομείο και τα τηλεφωνήματα (https://www.cnn.com/2022/08/17/politics/joe-biden-fbi-republicans/index.html), οι πράκτορες του FBI έχουν εν λευκώ πρόσβαση στις πιο προσωπικές πληροφορίες των πολιτών.

Δουλεύοντας μέσω του Ταχυδρομείου των ΗΠΑ, το FBI έχει πρόσβαση σε κάθε κομμάτι αλληλογραφίας που περνά από το ταχυδρομικό σύστημα (http://www.nytimes.com/2013/07/04/us/monitoring-of-snail-mail.html): περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια κομμάτια σαρώνονται και καταγράφονται ετησίως. Επιπλέον, οι Επιστολές Εθνικής Ασφάλειας της υπηρεσίας (http://www.foxnews.com/tech/2013/03/06/fbi-ecretly-spying-on-google-users-company-reveals/), μία από τις πολλές παράνομες εξουσίες που εξουσιοδοτούνται από τον Πατριωτικό Νόμο των ΗΠΑ, επιτρέπουν στο FBI να απαιτεί κρυφά από τις τράπεζες, τις τηλεφωνικές εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις να τους παρέχουν πληροφορίες πελατών και να μην αποκαλύπτουν αυτές τις απαιτήσεις στον πελάτη. Ένας εσωτερικός έλεγχος της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι η πρακτική του FBI να εκδίδει δεκάδες χιλιάδες NSL κάθε χρόνο για ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τηλεφωνικά και οικονομικά αρχεία, συχνά σε περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης, είναι γεμάτη με εκτεταμένες συνταγματικές παραβιάσεις (http://www.foxnews.com/politics/2013/03/16/judge-rules-secret-fbi-letters-unconstitutional/).

Όπως και τα εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης της Γκεστάπο, οι δυνατότητες κατασκοπείας του FBI μπορούν να εμβαθύνουν στις πιο προσωπικές λεπτομέρειες των Αμερικανών (και να επιτρέψουν στην τοπική αστυνομία να το κάνει επίσης).

Εκτός από την τεχνολογία (η οποία μοιράζεται με τις αστυνομικές υπηρεσίες) που τους επιτρέπει να ακούν τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα κειμένου και να παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο, η παρακολούθηση του FBI διαθέτει μια επεμβατική συλλογή εργαλείων κατασκοπείας που κυμαίνονται από συσκευές Stingray που μπορούν να παρακολουθούν τη θέση των κινητών τηλεφώνων έως συσκευές Triggerfish που επιτρέπουν στους πράκτορες να παρακολουθούν τηλεφωνικές κλήσεις (http://www.slate.com/blogs/future_tense/2013/10/08/fbi_wireless_intercept_and_tracking_team_files_reveal_new_information_on.html). Σε μια περίπτωση, το FBI κατάφερε πραγματικά να επαναπρογραμματίσει εξ αποστάσεως την ασύρματη κάρτα διαδικτύου ενός «υπόπτου» (http://www.wired.com/2013/04/verizon-rigmaiden-aircard/all/), έτσι ώστε να στέλνει «δεδομένα τοποθεσίας κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο στη Verizon, η οποία διαβίβασε τα δεδομένα στο FBI». Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν επίσης λογισμικό παρακολούθησης κοινωνικών μέσων για την παρακολούθηση των αναρτήσεων στο Facebook, το Twitter και το Instagram (http://www.eastbayexpress.com/oakland/oakland-cops-quietly-acquired-social-media-surveillance-tool/Content?oid=4747526). Επιπλέον, οι μυστικοί κανόνες του FBI επιτρέπουν επίσης στους πράκτορες να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους χωρίς σημαντική δικαστική εποπτεία (https://theintercept.com/2017/01/31/secret-rules-make-it-pretty-easy-for-the-fbi-to-spy-on-journalists-2/).

Όπως η ικανότητα της Γκεστάπο να σκιαγραφεί το προφίλ της με βάση τη φυλή και τη θρησκεία και την παραδοχή της ενοχής μέσω συσχέτισης (http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/13/the-gestapo-still-sets-the-bar-for-evil.html), η προσέγγιση του FBI στο προ-έγκλημα της επιτρέπει να σκιαγραφεί το προφίλ των Αμερικανών με βάση ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της φυλής και της θρησκείας.

Η βιομετρική βάση δεδομένων του οργανισμού έχει αυξηθεί σε τεράστιες διαστάσεις (http://www.computerworld.com/article/2486963/security0/gotcha-fbi-launches-new-biometric-systems-to-nail-criminals.html), η μεγαλύτερη στον κόσμο, που περιλαμβάνει τα πάντα, από δακτυλικά αποτυπώματα, παλάμες, σαρώσεις προσώπου και ίριδας έως DNA (http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15311718) και μοιράζεται όλο και περισσότερο μεταξύ ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε μια προσπάθεια να στοχεύσουν πιθανούς εγκληματίες πολύ πριν διαπράξουν έγκλημα (https://www.policeone.com/police-products/police-technology/articles/285662006-Jaw-dropping-biometric-advancements-for-law-enforcement-are-coming-sooner-than-you-think/). Αυτό είναι γνωστό ως προ-έγκλημα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ενέργειές σας που θα σας βάλουν σε μπελάδες. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι επίσης οι άνθρωποι που γνωρίζετε (http://www.motherjones.com/politics/2008/02/department-pre-crime) - έστω και ελάχιστα - και πού βρίσκονται οι συμπάθειές σας που θα μπορούσαν να σας προσγειώσουν σε μια κυβερνητική λίστα παρακολούθησης. Επιπλέον, όπως αναφέρει το Intercept (https://theintercept.com/2017/01/31/despite-anti-profiling-rules-the-fbi-uses-race-and-religion-when-deciding-who-to-target/), παρά τις απαγορεύσεις κατά της κατάρτισης προφίλ, το γραφείο «διεκδικεί σημαντικό περιθώριο για να χρησιμοποιήσει τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνικότητα και τη θρησκεία για να αποφασίσει ποιους ανθρώπους και κοινότητες θα ερευνήσει».


Όπως η δύναμη της Γκεστάπο να καταστήσει οποιονδήποτε εχθρό του κράτους, το FBI έχει τη δύναμη να χαρακτηρίσει οποιονδήποτε εγχώριο τρομοκράτη.

Στο πλαίσιο του λεγόμενου συνεχιζόμενου πολέμου της κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας, η de facto μυστική αστυνομική δύναμη του έθνους έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τους όρους «αντικυβερνητικός», «εξτρεμιστής» και «τρομοκράτης» εναλλακτικά (http://fas.org/irp/eprint/rightwing.pdf). Επιπλέον, η κυβέρνηση συνεχίζει να προσθέτει στον αυξανόμενο κατάλογο των χαρακτηριστικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό ενός ατόμου (ειδικά οποιουδήποτε διαφωνεί με την κυβέρνηση) ως δυνητικού εγχώριου τρομοκράτη. Για παράδειγμα, ενδέχεται να είστε εγχώριος τρομοκράτης στα μάτια του FBI (και του δικτύου ρουφιάνων του) εάν:

  • Eκφράζετε ελευθεριακές φιλοσοφίες (δηλώσεις, αυτοκόλλητα προφυλακτήρα) (http://www.networkworld.com/article/2228920/microsoft-subnet/ridiculous-dhs-list--you-might-be-a-domestic-terrorist-if---.html)
  • εκθέτετε απόψεις προσανατολισμένες στη Δεύτερη Τροπολογία (συμμετοχή σε NRA ή λέσχη όπλων)
  • Διαβάζετε λογοτεχνία επιβίωσης, συμπεριλαμβανομένων αποκαλυπτικών φανταστικών βιβλίων
  • παρουσιάζετε σημάδια αυτάρκειας (αποθήκευση τροφίμων, πυρομαχικών, εργαλείων χειρός, ιατρικών προμηθειών)
  • φοβάστε μια οικονομική κατάρρευση
  • Αγοράζετε χρυσό και αντικείμενα ανταλλαγής
  • προσυπογράφετε τις θρησκευτικές απόψεις σχετικά με το βιβλίο της Αποκάλυψης
  • εκφράζετε φόβους για τον Μεγάλο Αδελφό ή τη μεγάλη κυβέρνηση
  • Εξηγείτε για τα συνταγματικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες
  • πιστεύετε σε μια συνωμοσία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης


Όπως η Γκεστάπο διείσδυσε στις κοινότητες για να κατασκοπεύσει τους Γερμανούς πολίτες, το FBI διεισδύει συστηματικά σε πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες, καθώς και σε επιχειρήσεις.

Όπως γράφει η Cora Currier για το Intercept (https://theintercept.com/2017/01/31/hidden-loopholes-allow-fbi-agents-to-infiltrate-political-and-religious-groups/): «Χρησιμοποιώντας κενά που έχει κρατήσει μυστικά για χρόνια, το FBI μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να παρακάμψει τους δικούς του κανόνες προκειμένου να στείλει μυστικούς πράκτορες ή πληροφοριοδότες σε πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις, καθώς και σχολεία, συλλόγους και επιχειρήσεις ...» Το FBI πληρώνει ακόμη και τεχνικούς της Geek Squad στο Best Buy για να κατασκοπεύουν τους υπολογιστές των πελατών χωρίς ένταλμα (http://www.zdnet.com/article/are-geek-squad-techs-working-for-the-fbi/).


Ακριβώς όπως η Γκεστάπο ένωσε και στρατιωτικοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας σε μια εθνική αστυνομική δύναμη, οι αστυνομικές δυνάμεις της Αμερικής έχουν σε μεγάλο βαθμό ομοσπονδιοποιηθεί και μετατραπεί σε εθνική αστυνομική δύναμη.

Εκτός από τα κυβερνητικά προγράμματα που παρέχουν στις αστυνομικές δυνάμεις του έθνους στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση, το FBI λειτουργεί επίσης μια Εθνική Ακαδημία που εκπαιδεύει χιλιάδες αρχηγούς αστυνομίας κάθε χρόνο και τους κατηχεί σε μια νοοτροπία υπηρεσίας που υποστηρίζει τη χρήση τεχνολογίας επιτήρησης και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τοπικών, πολιτειακών, ομοσπονδιακών και διεθνών οργανισμών (http://www.foxnews.com/politics/2016/04/29/exclusive-look-inside-fbis-leadership-academy-for-law-enforcement-executives.html).

Ακριβώς όπως τα μυστικά αρχεία της Γκεστάπο για πολιτικούς ηγέτες χρησιμοποιήθηκαν για εκφοβισμό και εξαναγκασμό, τα αρχεία του FBI για οποιονδήποτε ύποπτο για «αντικυβερνητικό» συναίσθημα έχουν επίσης κακοποιηθεί (http://www.historyplace.com/worldwar2/triumph/tr-gestapo.htm).

Όπως καθιστούν σαφές αμέτρητα έγγραφα, το FBI δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τις εκτεταμένες εξουσίες του για να εκβιάσει πολιτικούς, να κατασκοπεύσει διασημότητες (http://dailycaller.com/2011/04/08/fbi-opens-the-vault-ufos-jimi-hendrix-and-malcolm-x-fly-out/) και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους (http://www.theguardian.com/film/2012/jan/01/j-edgar-hoover-secret-fbi) και να εκφοβίσει και να προσπαθήσει να δυσφημίσει αντιφρονούντες όλων των αποχρώσεων (http://www.nytimes.com/2006/09/21/opinion/21thu4.html). Για παράδειγμα, όχι μόνο το FBI ακολούθησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και έβαλε κοριούς στα τηλέφωνά του και στα δωμάτια του ξενοδοχείου, αλλά οι πράκτορες του έστειλαν επίσης ανώνυμες επιστολές ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ και πίεσαν ένα κολλέγιο της Μασαχουσέτης να απορρίψει τον Κινγκ ως ομιλητή έναρξης (http://www.latimes.com/nation/la-na-fbi-mlk-history-lesson-20160814-snap-story.html).


Ακριβώς όπως η Γκεστάπο διεξήγαγε επιχειρήσεις παγίδευσης, το FBI έχει γίνει κύριος στην τέχνη της παγίδευσης.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, το FBI όχι μόνο στόχευσε ευάλωτα άτομα, αλλά τα παρέσυρε ή τα εκβίασε σε ψεύτικα τρομοκρατικά σχέδια (http://boingboing.net/2017/01/31/leaked-fbi-manual-reveals-agen.html), ενώ στην πραγματικότητα τους εξόπλισε με την οργάνωση, τα χρήματα, τα όπλα και τα κίνητρα για να πραγματοποιήσουν τις συνωμοσίες – παγίδευση – και στη συνέχεια να τους φυλακίσει ή να τους απελάσει για τη λεγόμενη τρομοκρατική συνωμοσία τους.

Αυτό είναι που το FBI χαρακτηρίζει ως «προληπτικές διώξεις» (http://www.theguardian.com/world/2011/nov/16/fbi-entrapment-fake-terror-plots). Εκτός από τη δημιουργία ορισμένων εγκλημάτων προκειμένου στη συνέχεια να τα «λύσει», το FBI δίνει επίσης σε ορισμένους πληροφοριοδότες την άδεια να παραβιάζουν το νόμο (http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/08/04/fbi-informant-crimes-report/2613305/), «συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από την αγορά και πώληση παράνομων ναρκωτικών έως τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων και τη συνωμοσία ληστειών», σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία τους σε άλλα μέτωπα.

Η USA Today εκτιμά ότι οι πράκτορες του FBI έχουν εξουσιοδοτήσει εγκληματίες να εμπλέκονται σε έως και 15 εγκλήματα την ημέρα (http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/08/04/fbi-informant-crimes-report/2613305/). Μερικοί από αυτούς τους πληροφοριοδότες πληρώνονται αστρονομικά ποσά (http://www.theguardian.com/world/2011/nov/16/fbi-entrapment-fake-terror-plots): ένας ιδιαίτερα δυσάρεστος άνθρωπος, που αργότερα συνελήφθη επειδή προσπάθησε να πατήσει έναν αστυνομικό, πληρώθηκε στην πραγματικότητα 85.000 δολλάρια για τη βοήθειά του στο στήσιμο της παγίδας για ένα σχέδιο παγίδευσης.

Όταν και αν ποτέ γραφτεί μια αληθινή ιστορία του FBI, όχι μόνο θα παρακολουθεί την άνοδο του αμερικανικού αστυνομικού κράτους, αλλά θα καταγράφει επίσης την παρακμή της ελευθερίας στην Αμερική, με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθήθηκε η ενδυνάμωση της μυστικής αστυνομίας της Γερμανίας με την άνοδο του ναζιστικού καθεστώτος.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΩΣ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ Γ' ΡΑΪΧ;

Το έκανε αυτό δημιουργώντας ένα εξελιγμένο σύστημα επιτήρησης και επιβολής του νόμου που βασίστηκε για την επιτυχία του στη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας, της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών, των παρατηρητών της γειτονιάς, των κυβερνητικών υπαλλήλων για τα ταχυδρομεία και τους σιδηροδρόμους, των απλών δημοσίων υπαλλήλων και ενός έθνους ρουφιάνων που τείνουν να αναφέρουν «φήμες, αποκλίνουσα συμπεριφορά ή ακόμα και απλά χαλαρά λόγια» (http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/13/the-gestapo-still-sets-the-bar-for-evil.html).

Με άλλα λόγια, απλοί πολίτες που συνεργάστηκαν με κυβερνητικούς πράκτορες βοήθησαν στη δημιουργία του τέρατος που έγινε η ναζιστική Γερμανία. Γράφοντας για τους New York Times, ο Barry Ewen σκιαγραφεί ένα ιδιαίτερα ανατριχιαστικό πορτρέτο του πώς ένα ολόκληρο έθνος γίνεται συνένοχο στη δική του πτώση κοιτάζοντας από την άλλη πλευρά (http://www.nytimes.com/books/00/02/20/reviews/000220.20gewent.html):

Σε αυτό που μπορεί να είναι η πιο προκλητική δήλωσή του, [συγγραφέας Eric A.] Ο Τζόνσον λέει ότι «οι περισσότεροι Γερμανοί μπορεί να μην είχαν καν συνειδητοποιήσει μέχρι πολύ αργά στον πόλεμο, αν όχι ποτέ, ότι ζούσαν σε μια άθλια δικτατορία» (http://www.nytimes.com/books/00/02/20/reviews/000220.20gewent.html). Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούσαν το Ολοκαύτωμα· Ο Τζόνσον αποδεικνύει ότι εκατομμύρια Γερμανοί πρέπει να γνώριζαν τουλάχιστον μέρος της αλήθειας. Αλλά, καταλήγει, «μια σιωπηρή φαουστική συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των πολιτών». Η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια όταν διαπράττονταν μικροεγκλήματα. Οι απλοί Γερμανοί έκαναν τα στραβά μάτια όταν οι Εβραίοι συλλαμβάνονταν και δολοφονούνταν. Συνέργησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα όχι μέσω της ενεργού συνεργασίας αλλά μέσω της παθητικότητας, της άρνησης και της αδιαφορίας.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, «ΕΜΕΙΣ ο λαός» ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ, ΠΟΛΩΜΕΝΟΙ, ΑΦΕΛΕΙΣ, ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΘΟΝΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.

Αν η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να μας ρίξει σε μια τέτοια κατάσταση ξαφνικά, θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μια εξέγερση. 

Αντ' αυτού, ο αμερικανικός λαός έχει λάβει τη θεραπεία του βρασμένου βατράχου, βυθισμένος σε νερό που θερμαίνεται αργά - βαθμό προς βαθμό - έτσι ώστε να μην παρατηρήσει ότι παγιδεύεται και μαγειρεύεται και εξοντώνεται.

«Εμείς οι άνθρωποι» βρισκόμαστε τώρα σε ζεστό νερό.

Το Σύνταγμα δεν έχει καμμία πιθανότητα απέναντι σε έναν ομοσπονδιακό, παγκοσμιοποιημένο μόνιμο στρατό κυβερνητικών μπράβων που προστατεύονται από νομοθετικούς, δικαστικούς και εκτελεστικούς κλάδους που βρίσκονται όλοι στην ίδια πλευρά, ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις που προσυπογράφουν: αρκεί να πούμε ότι δεν είναι με το μέρος μας ή με το μέρος της ελευθερίας.

Από τους προέδρους Κλίντον μέχρι τον Μπους, μετά από τον Ομπάμα μέχρι τον Τραμπ και τώρα από τον Μπάιντεν, είναι σαν να έχουμε παγιδευτεί σε ένα χρόνιο βρόχο, αναγκασμένοι να ξαναζήσουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά: τις ίδιες επιθέσεις στις ελευθερίες μας, την ίδια περιφρόνηση για το κράτος δικαίου, την ίδια υποταγή στο βαθύ κράτος και την ίδια διαφθορά, Ιδιοτελής κυβέρνηση που υπάρχει μόνο για να συσσωρεύει δύναμη, να πλουτίζει τους μετόχους της και να εξασφαλίζει τη συνεχή κυριαρχία της.

Μήπως, το Τέταρτο Ράϊχ συμβαίνει εδώ;

Όπως επισημαίνω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People (https://www.amazon.com/Battlefield-America-War-American-People/dp/1590795229/) και στο φανταστικό ομόλογό του The Erik Blair Diaries (https://www.amazon.com/Erik-Blair-Diaries-Battlefield-Dead/dp/1954968027/), συμβαίνει ήδη ακριβώς κάτω από τη μύτη μας.


ΠΗΓΗ: https://leohohmann.com/2023/08/30/john-whitehead-makes-his-case-for-america-as-a-rising-fourth-reich-fbi-gestapo-tactics-bear-hallmarks-of-that-1930s-totalitarian-regime/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!