Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Επιδημία «υπηρετριών»: Πώς η ενοικίαση μήτρας δημιουργεί μια τάξη «εκτροφέων» για την ελίτ.


Από την Cassy Fiano-Chesser | 5 Νοεμβρίου 2023, 11: 30 π.μ.

Μια ακόμη ιστορία μιας πλούσιας διασημότητας που χρησιμοποιεί παρένθετες μητέρες για να αποκτήσει παιδιά εγείρει ερωτήματα σχετικά με μια επιδημία "Handmaid's Tale" - όχι λόγω άμβλωσης, αλλά επειδή τα σώματα των γυναικών χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά για τη δημιουργία απογόνων για την πλούσια ελίτ.

Ο σταρ του Broadway Kyle Dean Massey είπε στο PEOPLE σε αποκλειστικό ότι αυτός και O σύζυγός του, ηθοποιός Taylor Frey, αποκτούν το δεύτερο παιδί τους. Η κόρη τους, Rafa, γεννήθηκε χρησιμοποιώντας παρένθετη μητέρα και η νεώτερη κόρη τους είναι στο δρόμο χάρη σε μια άλλη παρένθετη μητέρα. Αλλά κατέχουν επίσης το Elevate, μια επιχείρηση ανάκτησης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας. Έτσι, και οι δύο χρησιμοποιούν τα σώματα των γυναικών για να κάνουν τα δικά τους παιδιά και επωφελούνται επίσης από την όλη διαδικασία.

«Χρειάζεται τεράστιος προγραμματισμός», είπε ο Frey για την παρένθετη μητρότητα. «Κάθε βήμα είναι εσκεμμένο και σχεδιασμένο και ήμουν τόσο υπομονετικός να πάω ξανά, επειδή η προτεραιότητά μας ήταν να ταιριάξουμε τους πελάτες μας με παρένθετες μητέρες πριν από εμάς. Ρωτούσα συνεχώς τον Kyle – ο οποίος εργάζεται περισσότερο στην πλευρά της παρένθετης μητρότητας της επιχείρησής μας – "υπάρχει κάποιος για εμάς;"».

https://www.upi.com/Entertainment_News/2021/11/03/Kyle-Dean-Massey-birth-child/1931635944049/


😂😂😂😂😂
https://www.tumblr.com/fuckyeahtaylorfrey/162897514851/taylor-frey

😂😂😂😂https://instinctmagazine.com/things-you-probably-didnt-know-about-out-actor-taylor-frey/


Το ζεύγος: https://www.broadway.com/photos/theyre-sexy-and-they-know-it-kyle-dean-massey-miriam-shor-more-star-in-broadway-bares-xxii-happy-endings/176096/broadway-bares-xxii-brian-patrick-murphy-constantine-rousouli/


Το ζεύγος σε....τρυφερά ενσταντανέ )https://www.justjared.com/tags/taylor-frey/)


Το ιππικό: https://www.justjared.com/photo-gallery/4376965/kyle-dean-massey-taylor-frey-halloween-05/

(Δηλαδή τώρα τί παράδειγμα θα δώσουν αυτά τα υποκείμενα στα ταλαίπωρα παιδιά που έπεσαν στα χέρια τους;;;)

Σε αντίθεση με άλλα διάσημα ζευγάρια - όπως ο Lance Bass και ο σύντροφός του - ο Massey και ο Frey τουλάχιστον αναγνώρισαν την παρένθετη μητέρα τους και την επαίνεσαν. Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να θέτει υπό αμφισβήτηση την αυξανόμενη επικράτηση της παρένθετης μητρότητας, ιδιαίτερα μεταξύ της πλούσιας ελίτ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: Η Jennifer Lahl μοιράζεται τους κινδύνους της δωρεάς ωαρίων και της παρένθετης μητρότητας για γυναίκες και παιδιά

Οι γυναίκες που επιλέγουν να γίνουν παρένθετες μητέρες δεν είναι συνήθως πλούσιες οι ίδιες. Είναι συχνά φτωχές γυναίκες, που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάστασή τους μέσα από κάτι που θεωρούν γενναιόδωρο (!!!!!!!!!!!!!!!!) και αλτρουιστικό (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Οι χώρες που χρησιμοποιούνται περισσότερο για εμπορική παρένθετη μητρότητα είναι εκείνες με υψηλά ποσοστά φτώχειας, όπως η Ουκρανία, επειδή είναι ένας τρόπος να κερδίσουν δεκάδες χιλιάδες δολλάρια - αλλά ακόμη και οι παρένθετες μητέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συχνά χαμηλού εισοδήματος.

Και οι πλούσιοι πελάτες τους πολύ συχνά τείνουν να αντιμετωπίζουν το σώμα τους ως ιδιοκτησία, αγοράζοντας ασφάλιση σε περίπτωση που το σώμα της γυναίκας δεν λειτουργεί κατά παραγγελία όπως αναμένεται ή αναγκάζοντας μια παρένθετη μητέρα σε άμβλωση εάν το αγέννητο παιδί που κυοφορεί έχει αναπηρία, εάν η γυναίκα κυοφορεί περισσότερα μωρά ή ακόμη και αν το μωρό είναι το «λάθος» φύλο.

Οι διασημότητες παίζουν μεγάλο ρόλο στο να κάνουν την παρένθετη μητρότητα να φαίνεται σαν ένας φυσιολογικός, έγκυρος τρόπος για να ξεκινήσετε μια οικογένεια, ακόμη και για τις γυναίκες που απλά δεν θέλουν να κυοφορήσουν τα δικά τους παιδιά. Η λίστα είναι φαινομενικά ατελείωτη: εκτός από τους προαναφερθέντες Bass και Massey, άλλες διασημότητες που αγοράζουν τα γυναικεία σώματα για δική τους χρήση περιλαμβάνουν την Kim και την Khloe Kardashian, την Priyanka Chopra και τον Nick Jonas, την Paris Hilton, την εγγονή του Elvis Presley, Riley Keoughτην Chrissy Teigen και τον John Legend, τη Sherri Shepherd και πολλούς άλλους.

Η Taslima Nasreen, φεμινίστρια και ανθρωπίστρια ακτιβίστρια, συνόψισε τέλεια τα ηθικά ζητήματα με την παρένθετη μητρότητα σε μια πρωτοσέλιδη δήλωση πέρυσι.

«Η παρένθετη μητρότητα είναι δυνατή επειδή υπάρχουν φτωχές γυναίκες. Οι πλούσιοι άνθρωποι θέλουν πάντα την ύπαρξη φτώχειας στην κοινωνία για τα δικά τους συμφέροντα. Εάν έχετε μεγάλη ανάγκη να μεγαλώσετε ένα παιδί, υιοθετήστε ένα άστεγο», είπε. 

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την παρένθετη μητρότητα μέχρι να δω και πλούσιες γυναίκες να γίνονται παρένθετες μητέρες... [Οι άνθρωποι] μου επιτίθενται για τα σχόλιά μου σχετικά με την παρένθετη μητρότητα. Ισχυρίζονται ότι οι ιδέες μου κατά της ενοικίασης μήτρας για την παραγωγή βρεφών είναι αναχρονιστικές. Προτείνω να υιοθετήσουμε άστεγα παιδιά [και] να μην εκμεταλλευόμαστε/εισβάλλουμε στο σώμα των φτωχών γυναικών. Στην πραγματικότητα αναχρονιστικές είναι οι ιδέες της αναπαραγωγής μωρών με οποιονδήποτε τρόπο».


ΠΗΓΗ: https://www.liveaction.org/news/handmaid-epidemic-renting-wombs-class-breeders/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!