Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ιαπωνική πρωϊνή εκπομπή στήν τηλεόραση, αφιερώνει ειδική αναφορά γιά τήν ΒΛΑΒΗ του εμβολίου 'Covid' ! ( ΕΚΕΙ έτσι κάνουν! ΕΔΩ ; ; ; )




Μια ειδική εκπομπή στην ιαπωνική τηλεόραση πρωϊνού προκάλεσε σάλο μεταξύ χιλιάδων πολιτών.

Το Υπουργείο Υγείας αντέδρασε ακόμη και με μια ξαφνική δήλωση σχετικά με τις ουσίες mRNA.


2 Σεπτεμβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,4 λεπτά


Στην Ιαπωνία, οι καταστροφικές συνέπειες της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του Covid έχουν φτάσει στην επικρατούσα τάση. 

Την περασμένη εβδομάδα, η ιαπωνική τηλεόραση πρωινής εκπομπής μετέδωσε μια ειδική εκπομπή στο NHK, τον μεγαλύτερο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας. 

Υπήρξαν αναφορές ατόμων που έχουν υποστεί ή εξακολουθούν να υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου. Η αντίδραση ήταν συντριπτική.

Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι εμφανίστηκαν αμέσως, διαμαρτυρόμενοι για βλάβες από τα εμβόλια, μερικές από τις οποίες ήταν σοβαρές.



Βλάβες παντού

Η κίνηση της πρωινής εκπομπής "Asaichi" ήρθε ως έκπληξη. Υπάρχει – και αυτό συχνά ξεχνιέται από ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί από την επικρατούσα τάση – περισσότερη πολιτική επιρροή στην τηλεόραση από την πρωινή τηλεόραση. 

Η ομάδα-στόχος των πρωινών εκπομπών παρακολουθεί αυτά τα προγράμματα πιο συχνά από το μέσο όρο, τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις γερμανόφωνες χώρες. 

Στο παρελθόν, το "Asaichi" ήταν επίσης στη γραμμή και επέκρινε τους σκεπτικιστές του εμβολιασμού. Τώρα η εστίαση είναι στις παρενέργειες του εμβολίου mRNA.

Ένας Αυστραλός παρατηρητής, ο οποίος παρείχε στο άρθρο αγγλικούς υπότιτλους, γράφει: «Αυτή η αλλαγή στάσης σηματοδοτεί μια αποφασιστική καμπή στη συνεχιζόμενη εθνική συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια και τη διαφάνεια του πειραματικού mRNA».


Η ίδια η παρουσιάστρια φάνηκε έκπληκτη από το κύμα ανταπόκρισης που προκάλεσε με το θέμα μεταξύ των θεατών: «Λάβαμε περισσότερα από 2000 μηνύματα από θεατές σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ». 

Θα ήταν αρκετά συναρπαστικό αν μια γερμανόφωνη τηλεόραση πρωινού οργάνωνε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πόσοι άνθρωποι – μεταξύ εκείνων που παρακολουθούν πρωινές εκπομπές – θα τηλεφωνούσαν;




Στη συνέχεια, οι θεατές περιγράφουν τις εμπειρίες τους και τη ζωή τους από τον εμβολιασμό. «Οι πονοκέφαλοί μου έγιναν σοβαροί. Αν και έχουν υποχωρήσει από την αρχή, τα συμπτώματα έχουν πλέον διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια. Υποφέρω από τις συνέπειες του εμβολιασμού εδώ και δυόμισι χρόνια», λέει ένας θεατής για τη ζημιά του μετά τον τρίτο εμβολιασμό. 

Επικρίνει επίσης τις ιαπωνικές αρχές: «Λόγω του πόνου στα πόδια μου, είναι δύσκολο να παραλάβω έγγραφα, γι' αυτό εύχομαι επειγόντως να απλοποιηθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό».

Ένας άλλος θεατής είπε για μια πολύ προσωπική τραγωδία: «Αμέσως μετά τον εμβολιασμό, η μητέρα μου αρρώστησε σοβαρά και πέθανε. Κατά τη διάρκεια της συλλογής εγγράφων αίτησης μετά την ασθένεια και το θάνατο της μητέρας μου, αντιμετώπισα επανειλημμένα άκαρδα σχόλια μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησα τη σχέση με το εμβόλιο».

Δύο ημέρες μετά την εθνική μετάδοση, ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Keizō Takemi έκανε μια απροσδόκητη δήλωση: «Όσον αφορά το ερώτημα εάν η βλάβη στην υγεία από το εμβόλιο COVID-19 συνιστά βλάβη που σχετίζεται με το εμβόλιο, δεν θέλουμε να σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή».

Το ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό δεν λέγεται πλέον στην Ιαπωνία. 

Στην Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι σιγά-σιγά προετοιμάζονται για τον νέο γύρο αναμνηστικών δόσεων.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!