Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

«Ολόκληρη η υπόθεση Assange βασίζεται σε έναν αναπόδεικτο ισχυρισμό! Θα στήσω ένα άγαλμα για τον Assange!»


Αυτό γράφει ο προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ Robert F. Kennedy Jr. στο 'X'. Αυτός ο ισχυρισμός είναι η κατηγορία της CIA και της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι ο Julian Assange συνωμότησε με το πρώην μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Chelsey Manning για να χακάρει και στη συνέχεια να κλέψει άκρως απόρρητες πληροφορίες.

«Η CIA και η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζονται ότι ο Julian Assange συνωμότησε με την Chelsey Manning για να την «χακάρει» και έτσι να κλέψει άκρως απόρρητες πληροφορίες». Ο Kennedy Jr., ο οποίος μπήκε στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ως ανεξάρτητος υποψήφιος, γράφει στο 'X':

«Ολόκληρη η υπόθεσή σας βασίζεται σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ποτέ. Και η Chelsey Manning έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι αυτό είναι λάθος και ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να «χακάρει» τίποτε».

Η Manning είναι πρώην μέλος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και ειδικός πληροφορικής, η οποία συνελήφθη τον Μάϊο του 2010 ως ύποπτος για αντιγραφή βίντεο και εγγράφων και διαρροή τους στον ιστότοπο WikiLeaks. Σύμφωνα με τον Kennedy Jr., είπε ότι είχε πλήρη και εύκολη πρόσβαση στις ίδιες τις πληροφορίες που είχε διαβιβάσει στο WikiLeaks.

Με αυτό κατά νου, ο Kennedy Jr, αν ήταν πρόεδρος, θα έκανε τα εξής:

«Θα δώσω χάρη στον Assange και τον Snowden από την πρώτη μέρα. Θα στήσω ένα άγαλμα για τον Assange κάπου κοντά στο Washington Press Club και ένα άγαλμα για τον Snowden μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της CIA στο Langley, για να διδάξω στη δημοκρατία ένα μάθημα πολιτικής αγωγής».

Έτσι, στην ουσία, η Chelsey Manning είναι αυτή που διέπραξε το έγκλημα της διαρροής κρατικών μυστικών. Γι' αυτό, πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή. Αλλά ο εκδότης στον οποίο διέρρευσε τις πληροφορίες δικάζεται τώρα και πρέπει να φοβάται ότι θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 175 ετών.

Με την ειρωνική ερώτηση "Ακούγεται δίκαιο ... Έτσι δεν είναι;» καταλήγει ο 70χρονος στην εισήγησή του στο 'Χ'.


ΠΗΓΗ: «Der gesamte Assange-Fall beruht auf einer unbewiesenen Behauptung! Ich (...) - Transition News (transition-news.org)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!