Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λήθη της Εκκλησίας αποτελεί επίμονον επιδίωξιν των δαιμόνων.

 

Προφητεία Μεγάλου Αθανασίου
ΒΕΠΕΣ, 32



Η απιστία, το μίσος, η φιληδονία και η κοσμικότης θα συσκοτίσουν τον νουν των ανθρώπων, δια να μη βλέπουν το φως της Αληθείας, την λαμπρότητα της Χάριτος και το κάλλος της Ορθοδοξίας.


Η Ορθόδοξος Εκκλησία θα κρυβεί από των οφθαλμών των ανθρώπων όπισθεν του κονιορτού των πλανών των αιρέσεων, της ορθολογιστικής σκέψεως της θετικοκρατικής αντιλήψεως και των ποικίλλων άθεων και υλιστικών θεωριών, αι οποίαι θα διαφημίζονται εν ονόματι της ανθρωπίνης επιστημονικής γνώσεως. 

Άγνοια θα καλύπτει την Ορθοδοξίαν και ένεκα τούτου αύτη, ή θα εξισώνεται προς τας αιρέσεις και θα νοείται ως εν τμήμα του κοσμικώς νοούμενου «Χριστιανισμού», ή θα θεωρείται ως γεγονός παρωχημένων εποχών. 

Θα λογίζεται ως υπάρξασα κάποτε, μη υπάρχουσα όμως σήμερον, ως βοηθήσασα άλλοτε την ανθρωπότητα, μη ούσα όμως χρήσιμος εις το παρόν.

Και η ιστορική ακόμη γνώσις ταύτης θα κρίνεται ανωφελής και επομένως στερουμένη ενδιαφέροντος.

 Τοιουτοτρόπως, δια την έλλειψιν γνώσεως περί αυτής, ή την ύπαρξιν μόνον πεπλανημένων πληροφοριών, η Ορθόδοξος Εκκλησία θα περιέλθει εις λήθην δια τους πολλούς των ανθρώπων.

Η λήθη της εκκλησίας αποτελεί επίμονον επιδίωξιν των δαιμόνων.

Οι δαίμονες συνεργάζονται εις το πονηρόν έργον των, του οποίου σκοπός είναι να απωλεσθεί η ψυχή του ανθρώπου, να επιφέρουν εις ημάς αιωνίαν πνευματικήν πανωλεθρίαν και να παραδώσουν εις την λήθην το εν τω κόσμω εργαστήριον της εν Χριστώ σωτηρίας, ήγουν την Ορθόδοξον του Θεού Εκκλησίαν. 

Εάν λησμονηθεί η Εκκλησία εν τω κόσμω, τότε αίρεται και το έτερον εμπόδιον, δια την έλευσιν του Αντιχρίστου. 

Λήθη της Εκκλησίας σημαίνει λήθην του Ευαγγελικού κυρήγματος, η δε λήθη αυτού αποτελεί προυπόθεσιν και της σποράς, αλλά κυρίως της καρποφορίας των αντιχρίστων ζιζανίων.

7 σχόλια:

  1. Ο Αντίχριστος που ψήφισε τον νόμο τόν λοατκι μέσα στον Ναό φτύνει κατάμουτρα όλους τους παρόντες,θα το καταπίνουν αμασητα οι έχων τα κλειδιά του παραδείσου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδού δόξης πεδίο λαμπρό,να πάνε από την θεωρία στην πράξη,να κλείσουν την πόρτα στου βέβηλος μέχρι να μετανοήσουν και να αποσυρθούν τον νόμο!

      Διαγραφή
  2. ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
    ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 175 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!
    ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ....ΚΕΦΑΛΟΣΚΑΛΟ!
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά προσέχουμε τίς διατυπώσεις σέ ότι γράφουμε παιδιά.
    Δέν θά τούς "πετάξουμε έξω", διότι αυτό αφήνει νά εννοηθεί ότι κατάφεραν καί μπήκαν μέσα!
    Λάθος!
    Δέν θά τούς αφήσουμε νά φ θ ά σ ο υ ν καί δέν θά τούς επιτρέπεται η είσοδος!
    Αφού θέλετε απλά ελληνικά, έτσι πρέπει νά γίνει.
    Καί άν δέν τό καταλαβαίνουν οι (εκβιαζόμενοι όπως λέγεται εντόνως) Μητροπολίτες, οι Ιερείς που είναι ψυχωμένοι, νά μήν επιτρέπουν τήν είσοδο!
    Ανοχές καί επιείκιες τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καί είναι σημαντικό, μήν πεταχθεί κανείς Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ή ο ίδιος ο τραγικώς απαξιωμένος καί ανύπαρκτος Ιερώνυμος καί ψελλίσουν - ως δικαιολογία γιά νά τούς αφήσουν - τίποτε μέ εκείνο τό σαθρό 'κατ' οικονομίαν'!
      Ούτε γιά αστείο!
      Νά κάτσουν καί νά διαβάσουν π ρ ο σ ε κ τ ι κ ά τό Συναξάρι του Αγ. Αμβροσίου Μεδιολάνων, γιά τό πώς α π α γ ό ρ ε ψ ε τήν είσοδο στήν Εκκλησία στόν εμβρόντητο αυτοκράτορα, λίγες ημέρες μετά που αυτός κατέσφαξε χιλιάδες ανθρώπους μέσα στό Ιππόδρομο!

      Διαγραφή
    2. Εδώ κατέσφαξε ένα ολόκληρο έθνος

      Διαγραφή
  4. Όχι δεν θα πέσει σε λήθη ή Εκκλησία θα κάνει ΜΠΑΜ και θα ακουστεί σέ Όλα τα πλάτη της γης δεν έχει πει την τελευταία λέξη Εδώ χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!