Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μπορεί κανείς νά φαντασθεί, τί θά έλεγε ΣΗΜΕΡΑ στούς Επισκόπους ο μακαριστός Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ Καντιώτης ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

 



5 σχόλια:

  1. Ο μακαριστός μητρ. Φλωρίνης κυρός Αυγουστίνος, ε λ ά μ π ρ υ ν ε κατά μοναδικό τρόπο μέ τήν στιβαρή του παρουσία του όχι μόνον τήν Μητρόπολή του καί όλη τήν επαρχία του, αλλά αναμφίβολα ολόκληρη τήν Ελλαδική Εκκλησία, όσα χρόνια του επέτρεψε ο Θεός νά τήν ποιμένει.
    Δίδαξε ασταμάτητα, δίδαξε πρός κάθε κατεύθυνση, συνέγραφε συνεχώς καί ετοίμαζε άρθρα, βιβλία, εγκλυκλίους, επιστολές καί όντως πύρινες ομιλίες, μή αφήνοντας "νά πέσει κάτω" τίποτα απολύτως!
    " Ά ρ π α ζ ε" Βασιλείς, Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Πατριάρχες καί Αρχιεπισκόπους καί δέν άφηνε κανέναν σέ χλωρό κλαρί, άν μάθαινε, άν καταλάβαινε, ότι θίγεται τό Ορθόδοξο Δόγμα καί η Πίστις των Πατέρων μας!
    Τόν οδηγούσαν στά Δικαστήρια αρκετές φορές καί αποστόμωνε τούς δικαστές της έδρας, που δέν ήταν κάν σέ θέση νά τον "παρακολουθήσουν"!
    Κάποτε υπέβαλλε καί μήνυση κατά του Πατριάρχου !
    Στήν Ιερά Σύνοδο μέσα αφ΄ότου έγινε Μητροπολίτης Φλωρίνης τό 1967, ο θυμός του καί οι φωνές του ακούγονταν έξω!
    Δέν τολμούσε κανείς νά τόν διακόψει συμπεριλαμβανομένου του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου!
    Μας λείπεις απερίγραπτα Αυγουστίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς οι Χριστιανοί είμαστε τυχεροί γιατί μαζί με τον Θεό και με τον σαρκικό μας πατέρα που μας έφερε στον κόσμο έχουμε και πατέρες εξίσου αγαπητούς μέσα στην Εκκλησία. Πατέρες που αγαπούν και αγωνίζονται, ενίοτε και θυσιάζονται για το Ποίμνιό τους.

    Ποιοί εκτός Εκκλησίας μπορούν να καυχηθούν για κάτι τέτοιο;

    Ο πατέρας μας Αυγουστίνος Καντιώτης ήταν ένας από αυτούς. Μεγάλη μορφή, όπως εκείνες των μεγάλων Πατέρων που διαβάζουμε στα Συναξάρια.

    Τον μάθαμε μέσα από τις ομιλίες του και μέσα από τα βίντεο στο YouTube - ας έχει κι αυτό κάτι καλό να καυχηθεί.

    Ζούμε σκοτεινές ημέρες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους μεγάλους διώκτες του Χριστιανισμού. Καθώς έχει αφοριστεί κιόλας, καταλαβαίνετε ότι κινείται από δαιμόνια.

    Είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν καλό τέλος, ούτε αυτός ούτε όσοι ψήφισαν αυτό το προκλητικό και βρωμερό νομοσχέδιο.

    Αν ζούσε ο Καντιώτης, δεν θα το άφηνε αυτό έτσι. Θα ξεσήκωνε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που έλεγξε Βασιλείς θα είχε κουρελιάσει αυτά τα πολιτικά τσόλια, θα είχε στηλώσει το ηθικό των πιστών και θα προστάτευε τους αγωνιστές κληρικούς.

    Διαβάζουμε πως έχουν μαζευτεί οι πόρνες της δημοσιογραφίας και πολιτικής σαν τις ύαινες και τα κοράκια για να κατασπαράξουν τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος έπραξε και είπε το αυτονόητο.

    Γιατί ενοχλήθηκαν; Αφού αυτό που υποστηρίζουν πάει αντίθετα με την Εκκλησία επίσης, εκτός από την φύση;

    Δεν ανήκετε "κύριοι" και "κυρίες" στο σώμα της Εκκλησίας εφόσον υποστηρίζετε τέτοια πράγματα. Προς τι η δυσκολία να το αποδεχθείτε;

    Να σας πούμε γιατί λυσσάξατε; Γιατί ο εωσφορικός εγωισμός σας τυφλώθηκε μόλις κοιτάχθηκε στον καθρέφτη της αλήθειας των λόγων του πατρός Σεραφείμ Δημητρίου.
    Είδατε όλη την ασχήμια, την βρωμιά και την διαστροφή της ψυχής και του σώματός σας.

    Αν είχατε ταπείνωση θα σκύβατε το κεφάλι, και θα λέγατε, ναι! Έχετε δίκοιο, είμαστε αμαρτωλοί, όπως όλοι μας και δεν θα πολεμούσατε την αλήθεια.

    Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, πόνεσε τόσο πολύ που δεν την δέχθηκε η Παναγία στην Εκκλησία. Δείτε, ούτε κι εκείνη γινόταν δεκτή. Είδε και αποείδε μέχρι να μπει να προσκυνήσει, μέχρι που κατάλαβε τι έφταιγε και τότε μέσα στην απόλυτη ταπείνωση, συντριβή και μετάνοια, άνοιξαν οι πόρτες και για εκείνη.

    Πάρτε κι εσείς, κι εμείς από αυτό το παράδειγμα. Δεν χάνουμε τίποτε να δούμε την αλήθεια της βρωμιάς μας, να πέσουμε στα γόνατα και να ζητήσουμε συγγνώμη και έλεος από τον Κύριο μας. Όλοι μας λερωμένοι είμαστε. Κοινός ο δρόμος.

    Η πόρτα της Εκκλησίας είναι ανοιχτή όταν ταπεινωθούμε, μετανοιώσουμε και αποφασίσουμε να αγωνιστούμε βάσει αυτών που μας παρέδωσε ο Κύριός μας.

    Εσείς όμως, οι πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες, ενοχληθήκατε γιατί χρησιμοποιείτε την Εκκλησία μόνο για τις φιέστες σας, για ψήφους, και για να επιδειχθείτε σε γάμους και βαφτίσια.

    Φύγετε λοιπόν! Δεν ανήκετε εδώ! Δεν έχετε δικαίωμα να εμπαίζετε τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα.
    Φύγετε και επιστρέψατε όταν μετανιώσετε. Μέχρι τότε όμως, απλά βουλώστε το. Αρκετά ανεχτήκαμε το χάλι σας!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, θα ήθελα να πω ο μέρος του σώματος του Ποιμνίου ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει να φύγει.
    Θα πρέπει να αποσυρθεί στην μονή της μετανοίας του.
    Στάθηκε ανίκανος και ανάξιος του ρόλου του.
    Εγκατέλειψε Κλήρο και Ποίμνιο, πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας και παραπλάνησε ώστε να λάβουν τις θανατηφόρες ενέσεις, κυνήγησε κληρικούς επί ψευτοπανδημίας, και ενεπλάκη σε βρώμικες υποθέσεις.

    Φύγε Ιερώνυμε, φύγε! ΑΝΑΞΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!