Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Υπάλληλοι που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και μήνυσαν τους εργοδότες τους κερδίζουν τα δικαστήρια, βάσει του απορρήτου, θρησκευτικών και ιατρικών λόγων.


Το MSM δεν καλύπτει το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι μηνύουν και κερδίζουν αποζημιώσεις με τους προηγούμενους εργοδότες τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πετυχαίνουν και οι καρδιές μας είναι κοντά στους γενναίους πελάτες και νομικούς συμβούλους οι οποίοι έδωσαν τον αγώνα τους αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δικαιοσύνη. Πολλοί από τους τελευταίους θα ασκήσουν έφεση και θα μας βοηθήσουν όλους ανατρέποντας κακές αποφάσεις επαρχιακών δικαστηρίων. Ακολουθούν μερικές δικαστικές νίκες:

Δρ Christopher Rake συλλογική αγωγή: Διαταγή για Demurrer και Motion to Strike. Μια παραπομπή από την υπόθεση: Υπάρχει μια βάση για την προσδοκία της ιδιωτικής ζωής. (Pettus v. Cole (1996) 49 Cal.App.4th 402, 459 ["δεν γνωρίζουμε κανένα νόμο ή πολιτική που να υποδηλώνει ότι ένα άτομο χάνει το δικαίωμά του για ιατρική αυτοδιάθεση συνάπτοντας σχέση εργασίας"]· Loder v. Πόλη του Glendale (1997) 14 Cal.4th 846, 895.


Υπόθεση Varkonyi κατά Καλιφόρνιας: Ο Varkonyi: ισχυρίζεται ότι η άρνηση του ULA να χορηγήσει θρησκευτική εξαίρεση συνιστά διάκριση βάσει του τίτλου VII του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964. Η ULA κινείται τώρα για συνοπτική κρίση σχετικά με τους δύο εναπομείναντες ισχυρισμούς του Varkonyi, υποστηρίζοντας κυρίως ότι η παροχή θρησκευτικών απαλλαγών θα επέβαλλε αδικαιολόγητες δυσκολίες. Dkt. No. 54. Επειδή ένα λογικό σώμα ενόρκων θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κόστος χορήγησης των εξαιρέσεων δεν συνιστά αδικαιολόγητη δυσκολία, το Δικαστήριο απορρίπτει την πρόταση. Η υπόθεση Groff άλλαξε το πεδίο της μάχης και αποτέλεσε βασική βάση για την απόφαση.


Wahl κατά ABC-General Hospital.pdf (documentcloud.org): Εδώ, η σύγχρονη ιερά εξέταση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του ενάγοντος απέτυχε. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αρνείται τη συνοπτική κρίση του ζητήματος εάν οι ενάγοντες είχαν γνήσιες θρησκευτικές πεποιθήσεις. O όμιλος ABC παρείχε την δυνατότητα εξαιρέσεων  στους ενάγοντες έως ότου οι ενέσεις έγιναν διαθέσιμες το φθινόπωρο του 2021. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το εταιρικό επιχείρημα ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες να παρέχει την δυνατότητα εξαιρέσεων στους υπαλλήλους. Τα μέτρα που επιθυμούσαν να ακολουθήσουν οι ενάγοντες ίσχυαν από τον Ιούλιο του 2020 έως το φθινόπωρο του 2021, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσουν την παραγωγή λόγω έξαρσης της νόσου COVID-19. Με βάση αυτό το αρχείο, «τα χέρια του Δικαστηρίου είναι δεμένα», όπως λένε. Υπάρχουν αρκετά αμφισβητούμενα γεγονότα που οι ένορκοι, όχι ο δικαστής, πρέπει να αποφασίσουν εάν οι ενάγοντες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν χωρίς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία για τον εναγόμενο.


Και στο Όρεγκον: Thompson εναντίον Assante - Το Δικαστήριο τόνισε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν χρειάζεται να είναι οδυνηρά λεπτομερείς - κάτι που ζητούν αυτοί οι μισαλλόδοξοι εργοδότες. Ένα δικαστήριο θα πρέπει γενικά να δέχεται τον ισχυρισμό μιας ειλικρινούς θρησκευτικής πίστης. Το περιφερειακό δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο γενικός ισχυρισμός του ενάγοντος ότι η καθολική πίστη του υποκίνησε την αντίρρησή του για το εμβόλιο ήταν ικανοποιητικός στο στάδιο του υπομνήματος για να ισχυριστεί θρησκευτική σύγκρουση με καθήκον απασχόλησης. Ο ενάγων δεν χρειάστηκε να εξηγήσει λεπτομερώς πώς το εμβόλιο έρχεται σε σύγκρουση με την καθολική πίστη του.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!