Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών: «Πάρτε το εισόδημά τους, τα όπλα, σπάστε τα δίκτυά τους» (βίντεο)



Η έκκληση της Nancy Faeser για διευρυμένη κυβερνητική εξουσία υπό το πρόσχημα της προστασίας της δημοκρατίας είναι μια κατάφωρη αρπαγή εξουσίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές αρχές και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Σε πρόσφατη ομιλία της, η Nancy Faeser, η Γερμανίδα ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), έκανε ανησυχητικές δηλώσεις που έχουν προκαλέσει ευρεία ανησυχία και καταδίκη. Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη, η Faeser παραδέχτηκε ανοιχτά την ατζέντα της αριστερής κυβέρνησης να στοχεύει συντηρητικούς και διαφωνούντες με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, ρίχνοντας σκιά πάνω από τις δημοκρατικές αρχές.

Η αναγνώριση από την Faeser της εστίασης της κυβέρνησης στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση εκείνων που αντιτίθενται στην αριστερή ιδεολογία τους έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας. Χαρακτηρίζοντας συντηρητικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα (Alternative für Deutschland, AfD) ως «δεξιά εξτρεμιστικά» χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία πέρα από την ειρηνική αντίθεσή τους στην παράνομη μετανάστευση και τα ανοιχτά σύνορα, η Faeser ασκεί την εξουσία της για να καταστείλει τις αντίθετες απόψεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η έμφαση της Faeser στην παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών σε συντηρητικές ομάδες, μια τακτική που φαίνεται να είναι μια συγκαλυμμένη προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της πολιτικής αντιπολίτευσης. Η ιδέα ότι τα άτομα που υποστηρίζουν συντηρητικούς σκοπούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε τέτοιο έλεγχο και παρακολούθηση αποκλειστικά με βάση τις πεποιθήσεις τους είναι βαθιά ανησυχητική και σηματοδοτεί μια ανησυχητική ολίσθηση προς τον αυταρχισμό.

Η ρητορική της Faeser, χαρακτηρίζοντας τους συντηρητικούς ως υποστηρικτές μιας «ιδεολογίας που περιφρονεί τον άνθρωπο», έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω την οργή μεταξύ εκείνων που έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και πιστεύουν στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Επιπλέον, τα προτεινόμενα μέτρα της Faeser για την εξάρθρωση και τη «συντριβή» συντηρητικών δικτύων, την κατάσχεση όπλων και τον περιορισμό των ταξειδιών, εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την κυβερνητική υπέρβαση και τη διάβρωση των πολιτικών ελευθεριών. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τέτοιες αδέξιες τακτικές θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Εν μέσω της καταστολής των συντηρητικών, η Faeser υποστηρίζει την επέκταση και την εντατικοποίηση της εξουσίας των κυβερνητικών οργάνων. Συγκεκριμένα, στοχεύει να ενισχύσει το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, οπλίζοντάς το αποτελεσματικά, ενώ φαινομενικά υποστηρίζει την προστασία του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αυτή η εδραίωση της εξουσίας έχει θορυβήσει πολλούς, καθώς είναι ένα πρόσχημα για τη στόχευση της συντηρητικής αντιπολίτευσης υπό το πρόσχημα της προστασίας των κυβερνητικών θεσμών και του συντάγματος.


ΠΗΓΗ: German Interior Minister Wants to Criminalize Conservative Opposition: 'Take Away Their Income, Weapons, Smash Their Networks' (Video) - RAIR (rairfoundation.com)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΩΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ευαγγελική Εκκλησία στη Γερμανία: ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ AfD
Η Ευαγγελική Εκκλησία στη Γερμανία (EKD) προειδοποίησε για άλλη μια φορά τους υποστηρικτές της να μην ψηφίσουν «ακροδεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του AfD». Η Kirsten Fehr, πρόεδρος του Συμβουλίου της EKD, πρότεινε να προσφερθούν στους ψηφοφόρους του AfD «ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!