Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Λογοτεχνικό ("λέει") βιβλίο, αλλά με πολύ "καυτό" και π α ρ ά ξ ε ν ο περιεχόμενο...


ΜΕΔΟΥΣΑ ( ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )



Τό έχουμε ξαναγράψει, ότι παρουσιάσεις βιβλίων δεν κάνουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και εξαιρέσεις. Και επειδή οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τους κανόνες, όπως λέγεται, άς δούμε γιατί σήμερα, θα σταματήσουμε σε μία τέτοια περίπτωση. 
(Καί ΔΕΝ κάνουμε διαφήμιση!)
Πρόκειται εν πρώτοις, για ένα βιβλίο "λογοτεχνικό" και όχι ιστορικό. (Επειδή πρώτη προτεραιότητα επιβάλλεται να δίνουμε στα ιστορικά βιβλία, σε αυτούς τους καιρούς...)
Ναί, έτσι "λέει", αλλά εμάς μας "μοιάζει" και "ιστορικό", αλλά κυρίως παράξενα προφητικό...
Τίτλος του; 'Μέδουσα'!

Άν πρώτη ερώτηση, έστω εκ περιεργείας των αναγνωστών, είναι ποιός είναι ο συγγραφέας, απαντάμε ότι ...δέν έχει συγγραφέα! 

Ή μάλλον προτιμά να μείνει ανώνυμος, για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει, βάζοντας μία υπογραφή ως 'John X'...

Εξεδόθη τον Μάρτιο του 2008.

Καί περί τίνος κάνει λόγο το ..."λογοτεχνικό" αυτό βιβλίο;

"Μία πανίσχυρη δύναμη κρούσεως του 6ου (αμερικανικού) στόλου ετοιμάζεται να εξαπολύσει παράλληλες επιθέσεις σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Πρόσχημα, μία υποτιθέμενη τρομοκρατική πράξη. 
Λευκός Οίκος (9 π.μ. ώρα ΗΠΑ). 
Ο πρόεδρος Τζιμ Κάρεϋ, μπήκε βιαστικά. 
Ήταν δύσθυμος, νευριασμένος. 

Οι σύμβουλοί του, όλα τα μέλη του πανίσχυρου Εθνικού Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ήταν εκεί. 

- «Κύριοι», είπε ο πρόεδρος και η φωνή του πρόδιδε την ένταση της στιγμής, «ο ναύαρχος ζητάει το πράσινο φως για την επιχείρηση "Γουήκ Εντ"»! (. . .) 

Ένα θρίλερ συνωμοσίας και ίντριγκας, που κρατάει κομμένη την ανάσα από την πρώτη σελίδα, με φόντο τα πετρέλαια του Αιγαίου." (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

[Όπως και να έχει, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι παρόμοιο σενάριο θα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ καταστροφικό για την γενικώτερη περιοχή της Μεσογείου, πέραν του Αιγαίου Πελάγους μας, βάζοντας φωτιά σε ένα κομβικότατο σημείο, που σήμερα επιβάλλεται να παραμείνει ειρηνικό, για ευρυτέρους γεωστρατηγικούς & γεωπολιτικούς λόγους ισορροπιών.
Και ελληνικούς, αλλά και των 2 υπερδυνάμεων...

Μία "φωτιά" στο Αιγαίο, όταν μάλιστα το διαπλέουν τελευταίως πολεμικά σκάφη επιφανείας και μή, "διαφόρων" προελεύσεων, θά ήταν ΟΛΕΘΡΙΑ!

Όσο για τον "ευφάνταστο" συγγραφέα, τον 'John X', θα του λέγαμε...'κάνε μας την χάρη χριστιανέ μου'!]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!