Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

1938: Ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ...Ε Ξ Ο Ρ Υ Ξ Η ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν ΠΕ-ΤΡΕ-ΛΑΙ-ΩΝ !!!!!

ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ!

"ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ"!

Η "ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ" ΜΙΑΣ (ΛΙΑΝ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ!) 'ΔΡΑΚΑΣ' ΠΑΝΑΘΛΙΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ...


Διαχρονικό κείμενο του Γ. Δημητρακόπουλου, Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού
Συμπληρώθηκαν προχθές 82 χρόνια από την ευλογημένη ημέρα που επεβλήθη στην Ελλάδα το εθνικό καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936. Επέλεξα σήμερα να αναφερθώ σε μια σχετικώς άγνωστη πτυχή της ιστορίας, που έχει να κάνει με την πρώτη προσπάθεια  ε ξ ο ρ ύ ξ ε ω ς ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  στην Ελλάδα του Ιωάννου Μεταξά!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεταξάς Ιω


Τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, λοιπόν, ενεφανίσθησαν διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι-«ερευνητές» και άλλοι… «ειδήμονες» κι άρχισαν να ομιλούν με ύφος περισπούδαστο για τον πλούτο που κρύβει μέσα της η ευλογημένη ελληνική γη, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.τ.λ.

Ποια είναι η αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι έμμισθοι παπαγάλοι του συστήματος της «δημοκρατίας»-ξενοκρατίας; 
Το ελληνικό κράτος  ε γ ν ώ ρ ι ζ ε   για την ύπαρξη των πετρελαίων από τα…  π ρ ο π ο λ ε μ ι κ ά   χρόνια!

Σχετική εικόνα

Πιο συγκεκριμένα, είχα εις την κατοχήν μου ένα λεύκωμα του έτους 1939, έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού. Επρόκειτο για τα πεπραγμένα του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939.

Εις το μέσον του βιβλίου, υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Εθνικού Κυβερνήτου στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; 
Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων!!!

Ιδού και οι σχετικές λεζάντες:

Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.

… Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί…

… Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το  π ε τ ρ έ λ α ι ο ν, το  π ο λ ύ τ ι μ ο ν   αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…».

Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια έμειναν θαμμένα στο υπέδαφος. 

Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον συμμοριτοπόλεμο, μιας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους…) τα διάφορα σχέδια Μάρσαλ, υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο! 

Μέχρι που ήρθε στην εξουσία το εθνικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, το οποίο ξεκίνησε (το 1973) την εξόρυξη πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου και λίγο αργότερα (όλως τυχαίως…) α ν ε τ ρ ά π η !

Συμπέρασμα: Δύο «δικτατορίες» -συμφώνως με την τρέχουσα «πολιτικώς ορθή» λογική- ξεκίνησαν την άντληση του εθνικού μας πλούτου, η οποία θα άλλαζε την μοίρα της χώρας, που θα γινόταν πλουσία, άρα οικονομικώς και πολιτικώς ανεξάρτητη. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεταξάς Ιω

Και πολλές «δημοκρατίες» έθαψαν τον εθνικό μας πλούτο, για να είμαστε φτωχοί, άρα οικονομικώς και πολιτικώς εξηρτημένοι από τους διεθνείς τοκογλύφους! 

Ακόμα δε και τώρα, που κατήντησαν την Ελλάδα έρμαιο του Μνημονίου, οι πολιτικάντηδες –με διάφορες δικαιολογίες- παραπέμπουν στις καλένδες την εκμετάλλευση του ανεξάντλητου εθνικού μας πλούτου, ψελλίζουν διάφορα περίεργα περί «συνεννοήσεως με τους γείτονες» (εννοώντας συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους – αυτό που ο Ερντογάν-Πασάς απεκάλεσε «καζάν-καζάν»…), ενώ διαδίδουν κιόλας ότι και να ξεκινήσει η διαδικασία, θα φέρει οικονομικά αποτελέσματα σε… πολλά έτη, άρα μην περιμένετε κ.τ.λ. 

Αυτό είναι τεράστιο ψεύδος, διότι με δεδομένη την ύπαρξη αυτού του θησαυρού, μπορεί η Ελλάς να επιτύχει διακρατική συμφωνία και να λάβει «έναντι». 
Όχι βεβαίως η σημερινή Ελλάς των αθλίων υπηρετών της ξενοκρατίας...

[Πηγή: Απόσπασμα αναρτήσεως απο την ιστοσελίδα 'εθνικισμός']

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!