Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Σχέσεις Ισραήλ - ΗΠΑ : Μία απερίγραπτη "σ χ έ σ η"... (4)

Αποτέλεσμα εικόνας για βενιαμίν ντισραέλι


"Κάτω από αυτήν την στέγη, βρίσκονται οι κεφαλές της οικογενείας Ρότσιλντ, ενός ονόματος διασήμου σε ολόκληρο τον κόσμο. Άν το επιθυμείτε, θα δ ι α ι ρ έ σ ο υ μ ε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο τμήματα, ένα για εσένα, Τζέϊμς και ένα για εσένα, Λάϊονελ..."

Βενιαμίν Ντισραέλι 

Στήν τελετή γάμου - 1857 - της Λεονώρα Λ. Ρότσιλντ με τον ξάδελφό της Αλφόνσο.

[Γράφει μεταξύ πολλών άλλων η (ελληνική) Βικιπέδια: Διετέλεσε δύο φορές Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας (1868 και 1874-1880) ενώ για τρεις περίπου δεκαετίες πρωταγωνίστησε στην αγγλική πολιτική.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της εποχής του ακολουθώντας αρχικά μια ήπια ειρηνική πολιτική όπου και κατέληξε στην συνέχεια σε σκληρή αποικιοκρατική. 

Αν και ήταν ιταλοεβραϊκής καταγωγής ο πατέρας του τον βάπτισε, σε ηλικία 12 ετών, χριστιανό κατά το αγγλικανικό δόγμα. Παρά το γεγονός αυτό, θεωρείται ο πρώτος πρωθυπουργός της Αγγλίας προερχόμενος από εβραϊκή οικογένεια].

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!