Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Σέρβοι και Αλβανοί μια ΑΝΑΣΑ από την ΟΛΙΚΗ ανάφλεξη – Μαζικές μ ε τ α κ ι ν ή σ ε ι ς δυνάμεων – Ανατινάζονται τα Βαλκάνια;;;

ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ...



Mαζικές μετακινήσεις δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κοσσυφοπέδιο, με Σέρβους και αλβανούς να βρίσκονται μια ανάσα από την ΟΛΙΚΗ ανάφλεξη. 
Οι δυνάμεις και των δύο πλευρών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αντιπαράθεσης, ενώ όλα δείχνουν πως η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για serbian flag

Σχετική εικόνα

Τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να εκραγούν και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές…
Αρκετές δεκάδες οχημάτων της ειρηνευτικής δύναμης του 'ΝΑΤΟ- KFOR', από το ουγγρικό σώμα, παρατηρήθηκαν να μετακινούνται στον αυτοκινητόδρομο Πρίστινα - Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, με κατεύθυνση προς το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, σύμφωνα με το ιστολόγιο 'echedoros'.

Σχετική εικόνα

Το κομβόϊ περιείχε στρατιωτικά τζίπς, φορτηγά και ορισμένα τεθωρακισμένα οχήματα. Επιπρόσθετα ακολουθούσαν βαριά μηχανήματα καθώς και οχήματα για επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Σχετική εικόνα

Η διοίκηση της 'KFOR'ανακοίνωσε προγραμματισμένη άσκηση σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αποτέλεσμα εικόνας για kfor

Η διεξαγωγή της άσκησης αποβλέπει στη διατήρηση της ετοιμότητος και της επιχειρησιακής ικανότητος, ώστε να εξασφαλισθεί ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον και να προστατευθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, σύμφωνα με την 'KFOR'.

Αποτέλεσμα εικόνας για kfor

Οι πληροφορίες για αποσταθεροποίηση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί αλλαγής των συνόρων, έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου όσο και την 'KFOR'.

Αποτέλεσμα εικόνας για kfor

Αλβανοί και Σέρβοι σε ετοιμότητα αντιπαράθεσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ramush haradinaj

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάϊ (πρώην άγριος δολοφόνος 
του 'UCK'
 αθώων Σέρβων), μετά από συνάντηση έκτακτης ανάγκης με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, αξιολόγησε ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην χώρα είναι ήρεμη. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ramush haradinaj



Ερωτηθείς σχετικά με τις προειδοποιήσεις για ανακήρυξη αυτονομίας στο βορρά, ο Χαραντινάϊ δήλωσε ότι πρόκειται για ρητορική από το Βελιγράδι.
Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι δυνάμεις σε περιοχές που υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης αναταραχών.

Σχετική εικόνα

Πρόσθεσε ότι αν κάποιος παραβεί τη διεθνή συμφωνία θα λάβει απάντηση από τους φορείς επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα της Πρίστινα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας το Σάββατο λόγω πληροφοριών που αναφέρουν ότι «στις επόμενες 48 ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσει αποσταθεροποίηση του Κοσσόβου αρχής γενομένης από την Μιτρόβιτσα».

Σχετική εικόνα

Επίσης, οι δυνάμεις KFOR έχουν αναφέρει ότι μέρος τους έχει μεταφερθεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχει η σερβική μειονότητα.

Αναστέλλονται οι άδειες των δυνάμεων ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο!
Η αστυνομική διεύθυνση του Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλονται όλες οι άδειες των αστυνομικών.

«Λόγω επιχειρησιακών δεσμεύσεων, οι άδειες των αστυνομικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η αστυνομική διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου που υπογράφεται από τον Ρασίτ Τσελιάϊ.

Σχετική εικόνα

Η πύλη ‘Kallxo’ ζήτησε πρόσθετες εξηγήσεις για αυτήν την απόφαση, αλλά δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση.
«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, αναλαμβάνει τη διευθέτηση του προσωπικού για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων της», ήταν η απάντηση.


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!