Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΟΠΟΥ "Γ Ο Υ Σ Τ Α Ρ Ο Υ Ν" ψαρεύουν! Και "εμείς" ....σ ι ω π ο ύ μ ε ....(Καταλάβαμε;)





Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Ο !
Μία ολόκληρη αρμάδα μεγάλων τουρκικών αλιευτικών σκαφών, ψαρεύει συστηματικά εντός των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ χωρικών υδάτων. (ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ...ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ; ; ;)

Συχνά δε, ακόμα και σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από τις ελληνικές ακτές, απόσταση στην οποία απαγορεύεται να ψαρεύουν ακόμα και οι ελληνικές μηχανότρατες.

Μάλιστα, στα ολοένα και περισσότερα περιστατικά που καταγγέλλουν Ελληνες αλιείς αλλά και παραθεριστές στην «Κ», μοιάζει να υπάρχει και μια 'de facto' σιωπηρή ΑΝΟΧΗ των ελληνικών αρχών, καθώς η έλλειψη μέσων και προσωπικού σε συνδυασμό με τον ΦΟΒΟ κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  α π ο τ ρ έ π ο υ ν   τους συστηματικούς ελέγχους και, ακόμα περισσότερο, τις συλλήψεις.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, εφέτος όμως έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο, αναφέρουν στην «Κ» μάρτυρες των γεγονότων αυτών στην θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται βορείως από την Σάμο και την Ικαρία και νοτίως από την Κω, ενώ δυτικά από την Πάτμο.

Σε όλο αυτόν τον θαλάσσιο χώρο μπαίνουν  κ α θ η μ ε ρ ι ν ά   εντός ελληνικών χωρικών υδάτων περί τις 15 με 20 τουρκικές μηχανότρατες, αναφέρουν ντόπιοι ψαράδες.

«Βάσει σχεδίου»
Αλλες τόσες μπαίνουν από την Κω μέχρι τη Σύμη και περισσότερες βορειότερα, στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη.

Ομως δεν κινούνται μόνον στην παραμεθόριο αλλά και στο δυτικό Αιγαίο σε περιοχές που υπάρχουν διεθνή ύδατα (που απέχουν δηλαδή περισσότερο από 6 ναυτικά μίλια από τη φυσική ακτογραμμή, δηλαδή από την παραλία), χωρίς όμως να περιορίζονται σε αυτά, αλλά πλησιάζοντας ελληνικά νησιά και βραχονησίδες σε αποστάσεις ακόμα και μικρότερες του ενός μιλίου, αμφισβητώντας εμπράκτως την εθνική κυριαρχία.

Οι μαρτυρίες είναι πολλές και δεν περιορίζονται σε καταγγελίες ψαράδων, αλλά περιλαμβάνουν και ιδιώτες με σκάφη που συχνά συναντούν τέτοια αλιευτικά.

«Οι Τούρκοι έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο και το υλοποιούν  σ υ σ τ η μ α τ ι κ ά», εκτιμά ο πρόεδρος της Ενωσης Μέσης και Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου «Ποσειδών», Κώστας Σαρούκος. «Ετσι έκαναν και στα Ιμια και γκρίζαραν την περιοχή», συμπληρώνει μιλώντας στην «Κ».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/08/blog-post_855.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!