Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα από το 1959 (Video)

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:    Είναι όλοι στο κόλπο και εφαρμόζουν το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδος ''ΦΑΙΔΩΡΑ'' (ΕΔΩ). Θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια μέχρι να το εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας!

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ
Μία πτυχή της ιστορίας που τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάσχιζαν να αφήσουν καλά κλεισμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.


Αφού εξήγησε ότι η μακεδονική γλώσσα είχε αναγνωριστεί ήδη επί ημερών Κωνσταντίνου Καραμανλή το μακρινό 1977 στην περιβόητη διάσκεψη του ΟΗΕ που μάλιστα έλαβε χώρα στην Ελλάδα, αφού επισήμανε ότι από τη συμφωνία αποσαφηνίζεται πλήρως ότι η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία μακεδονική ιστορία αλλά αποτελεί γλώσσα των νότιων σλαβικών χωρών και πως μαζί με αυτήν την ιστορική αποκατάσταση κατεβαίνουν τα αλυτρωτικά σύμβολα και αγάλματα των γειτόνων, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θα σας διαβάσω επί λέξει τι έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ σε απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1959, ως υπουργός των Εξωτερικών τότε:

"Κύριοι εις το ζήτημα της γλώσσης πολλά δύναται να λεχθούν. Πρώτον, εις την ελληνικήν Μακεδονίαν δεν ομιλείται η Μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις στα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συνταχτικόν. Ομιλείται ένα τοπικό ιδίωμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Μακεδονική γλώσσα"».

Και κατέληξε λέγοντας ο Aλ. Τσίπρας: «Αλήθεια λοιπόν… Άρα, τι ομιλείται στη γειτονική χώρα; Ομιλείται η μακεδονική γλώσσα, έλεγε τότε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, ενώ στην Ελλάδα ομιλούν ένα ιδίωμα». 
Δείτε το βίντεο:

DOCUMENTONEWS

3 σχόλια:

  1. στην σημερινη εποχη της διαστρευλωσης των παντων , της παραπληροφορησης , του ψευδους και της συκοφαντιας , τετοια θα βλεπουμε καθημερινα ,το ασπρο θα παρουσιαζεται μαυρο κλπ , ακομη και ετσι να ειναι , που δεν το πιστευω με τιποτε ,διοτι δεν θα ηταν κρυφο τοσο καιρο, δεν αλλαζει κατι στην πραγματικη ιστορια και αληθεια , οτι η Μακεδονια ειναι μονο Ελληνικη , οχι ενας πολιτικος να πει κατι διαφορετικο, αλλα και ολοι οι πολιτικοι μαζι και να μην ψαχνουμε αλλοθι και ψευδοεπιχειρηματα για να δικαιολογησουμε την προδοσια και να καθησυχασουμε την οποια συνειδηση μας απεμεινε . Για τον μεσο Ελληνα πατριωτη , εχει συντελεσθει η μεγαλυτερη προδοσια της χωρας μας και ευχομαι να λαβουν και εν ζωη αυτο που τους αξιζει. Αναστασιος απο Σερρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, ο Θεός έχει πάντα το σχέδιό του για την Ελλάδα, όπως έχει αποδειχθεί περιτράνως εδώ και πολλές δεκαετίες. Παρά τα "χαστούκια" και τις αντιξοότητες, παρά τις προδοτικές ξενόδουλες "ηγεσίες μας", παρά την - τεχνηέντως - οικονομική μας φτωχοποίηση, θά έλθουν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ημέρες με την χάρη Τού Χριστού και Της Παναγίας Μητέρας Του, ΑΛΛΑ όχι χωρίς κόστος, πόνο και στερήσεις...

      Διαγραφή
    2. να διευκρινησω οτι το σχολιο μου αφορα την κυβερνηση και κυριως τον Πρωθυπουργο και οχι το δημοσιευμα σαν γεγονος , αλλωστε θεωρω την ιστοσελλιδα ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV , το πρωτο σαιτ στην Ελλαδα σε εγκυροτητα , ενημερωση και υπευθυνοτητα και ευχομαι ο Θεος να σας το ανταποδωσει. Η προστασια του Θεου και της Παναγιας μας , κρατησε την πατριδα μας ορθια μεχρι σημερα και ετσι θα συνεχισει μεχρι συντελειας , οι καλυτερες μερες δεν ειναι σε αυτην την ζωη και σιγουρα θα χρειασθουν αυτα που στο τελος αναφερεσθαι , για την σωτηρια των ψυχων μας .

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!