Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ζήτω η Ελλάς: Το 90% των φόρων το πληρώνει το 19% των φορολογουμένων

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Και πόσο νομίζεται ότι μπορεί να αντέξει αυτό το 19% ;;;
Η διαταγή ''αφανίστε τούς Έλληνες με κάθε τρόπο'' εκτελείται κατά γράμμα! Να δείτε όμως και ΕΔΩ που είναι το πιο σημαντικό!  

Πρόκειται για ενέργειες της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ

Πολύ στενή φαίνεται να είναι η φορολογική βάση την Ελλάδα καθώς από τα ετήσια στατιστικά στοιχεία, που δημοσιεύει η ΑΑΔΕ, φαίνεται ότι λίγοι πληρώνουν πολλούς φόρους. Την ίδια ώρα σύμφωνα με μελέτη του Επίκουρου καθηγητή Βασίλη Ζουμπουλίδη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον Προϋπολογισμό, καταφαίνεται ότι όσοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους είναι πολύ λίγοι. αναλυτικά:


• Το 90% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων πληρώνεται από το 19% των φορολογούμενων

• Το 83% του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων το καταβάλλει το 4,5% των νομικών προσώπων
• Το 66% του φόρου κατοχής ακινήτων επιβαρύνει το 33% των ιδιοκτητών

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, μάλιστα, είναι και η αναγωγή σε απόλυτους αριθμούς: περίπου 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν τα 7,6 δις από τα προβλεπόμενα 8,5 δις ευρώ του φόρου εισοδήματος!
Αφορολόγητο και μειώσεις φόρων
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση αυτά τα δεδομένα το ΔΝΤ ζητεί διεύρυνση της φορολογικής βάσης με κατάργηση του αφορολογήτου. Θεωρεί δηλαδή ότι περίπου 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα καλύπτονται πίσω από το αφορολόγητο και δεν καταβάλλουν φόρους.

Πάντως σύμφωνα με τη μελέτη του Β. Ζουμπουλίδη μια μείωση της φορολογίας, ειδικά στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια θα έχει πιο έντονο θετικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση λόγω της μεγαλύτερης ροπής προς κατανάλωση αυτών των κλιμακίων σε σχέση με τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Επίσης αναφέρει ότι μια ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη των Harald Uhlig και Mathias Trabandt, αν το Κράτος μειώσει τους φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων, το 50% αυτής της μείωσης θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης
Γιώργος Αλεξάκης
  ΠΗΓΗ: REPORTER

DEFENCE POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!