Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Νέοι απλήρωτοι φόροι €972 εκατ. τον Οκτώβριο

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  Η διαταγή ''αφανίστε τούς Έλληνες με κάθε τρόπο'' εκτελείται κατά γράμμα! Να δείτε όμως και ΕΔΩ που είναι το πιο σημαντικό!  
Πρόκειται για ενέργειες της  ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΕΔΩ) με σκοπό να μας οδηγήσουν στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση ΕΔΩ
Νέοι απλήρωτοι φόροι €972 εκατ. τον Οκτώβριο
Του Σπύρου Δημητρέλη
Νέο άλμα πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο οι απλήρωτοι φόροι. Σύμφωνα με τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που αφορούν σε φόρους που βεβαιώθηκαν εντός του 2018, αυξήθηκαν κατά €996 εκατομμύρια και διαμορφώθηκαν σε €8,883 δισ. 


Μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα των νέων οφειλών είναι φορολογικές. Από τις νέες απλήρωτες υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση τα €972 εκατ. οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά €507,3 εκατ., οι οφειλές από φόρους στην περιουσία (κατά κύριο λόγο ο ΕΝΦΙΑ) κατά €173,6 εκατ., οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά €203,1 εκατ. και οι οφειλές από φορολογικά πρόστιμα κατά €47 εκατ..

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο στα €103,368 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά €276 εκατ. Σε ότι αφορά στους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 4,19 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση κατά περίπου 113.000.
Συνεχίζει όμως να αυξάνεται και ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κατασχέσεις ανήλθε στο 1,155 εκατομμύριο παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 7.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Σημειώνεται ότι τα πιο συνηθισμένα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον των οφειλετών είναι τα εξής: 

- η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, η κατάσχεση του υπολοίπου τους και η απόδοσή του στο δημόσιο ταμείο. Ισχύει ειδικό ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν λογαριασμό ανά φορολογούμενο και μόνο εφόσον τον έχει δηλώσει στο taxisnet. 

- η δέσμευση και κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων. Η φορολογική διοίκηση αποστέλλει κατασχετήριο για οφειλές του φορολογούμενου στον πελάτη ή ενοικιαστή του δίνοντάς του την εντολή να αποδίδει στο δημόσιο ταμείο το ενοίκιο ή την οφειλή του. 

- η δέσμευση και πώληση με αναγκαστικό πλειστηριασμό ακινήτων του οφειλέτη. 
Υπενθυμίζεται ότι μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στα χέρια του οφειλέτη επιτρέπονται μόνο για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ, ενώ για κατασχέσεις στα χέρια τρίτων μπορεί να εκδοθεί κατασχετήριο από το πρώτο ευρώ οφειλής. Σε κάθε περίπτωση η φορολογική διοίκηση πριν προχωρήσει στο έσχατο μέτρο των κατασχέσεων σταθμίζει την "συμπεριφορά" του οφειλέτη και προχωρά σε κατασχέσεις για σημαντικές οφειλές (π.χ. άνω των 3.000 ευρώ) για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία πληρωμή για χρονικό διάστημα μερικών μηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!