Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

«Πόλεμος» Ουάσιγκτον-Μόσχας για την Κύπρο! – Κρεμλίνο: «Θα απαντήσουμε σε στρατιωτικοποίηση του νησιού από τις ΗΠΑ» - Το ''χιλιάρμενο'' του Πατροκοσμά ''φορτώνει''

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση για τους υποψιασμένους και διαβασμένους.

Οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας έρχονται λίγες μέρες μετά την συμφωνία (ΕΔΩ) της δημιουργίας τους αγωγού East Med ο οποίος ουσιαστικά απειλεί καίρια τα ρωσικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα Φαίνεται ότι φτάσαμε στο σημείο καμπής όπου αν η Ρωσία δεν αντιδράσει θα της ξεφεύγει η κατάσταση. Είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει και τον προσωρινό σύμμαχο της προς αυτή την κατεύθυνση, την Τουρκία…
Ολες τις πληροφορίες για το παιχνίδι των αγωγών θα τις δείτε στα άρθρα ΕΔΩ
Δείτε τη σύγκλιση των Γεωπολιτικών γεγονότων με τίς προρρήσεις των γερόντων και αγίων μας ΕΔΩ

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ

 

Πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας. Το Κρεμλίνο δεν επιθυμεί να πέσει η Κύπρος στα χέρα των ΗΠΑ και για αυτό πριν από λίγο έβγαλε ανακοίνωση μέσω της Μ. Ζαχάροβα, για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί.
Προφανώς η Ρωσία αντίτιθεται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Α. Μεσογείου.
Φοβάται πως θα χάσει από αυτό το παιχνίδι και παίρνει αποφάσεις.
Η ανακοίνωση αυτή όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή. Το ζήτημα είναι τι μέτρα θα πάρει πλέον η Ρωσία.
ΑΝΑΛΥΤΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Μ. ΖΑΖΑΡΟΒΑ 

 

 Από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ταss.

«Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες πηγές σχετικά με τις δραστήριες ενέργειες της Ουάσινγκτον να διασφαλιστεί η δυνατότητα οικοδόμησης στρατιωτικής παρουσίας της στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στην περιοχή υπό το πρίσμα της επιτυχούς εφαρμογής της επιχείρησης της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία», είπε η Ζαχάροβα.

«Η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και η συμμετοχή του στην εφαρμογή αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών σχεδίων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο», τόνισε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας: «Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των σχεδίων. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση εφαρμογής τους».
: We have repeatedly pointed out to the leadership of Cyprus that further militarisation of the island and dragging it into the US and NATO plans for the region will inevitably lead to dangerous destabilising consequences for Cyprus

Oπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, που είχε επιβληθεί το 1987, κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν λίγους μήνες  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αναφέρει χαρακτηριστικά πως το Κογκρέσο εντόπισε τα εξής:

1) Η Κύπρος είναι ένας ζωτικός στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

2) Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κρίσιμο μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού Αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

3) Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται στενά με την Κυπριακή Δημοκρατία, βάσει της συνεργασίας ανταλλαγής πληροφοριών.

4) Υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι των ΗΠΑ βοήθησαν την Κυπριακή Δημοκρατία στη δημιουργία της στρατηγικής εθνικής τους ασφάλειας.

5) Οι ΗΠΑ παρέχουν εκπαίδευση σε Κύπριους αξιωματούχους σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η αντιτρομοκρατία, η διαχείριση εκρηκτικών πυρομαχικών και αποθεμάτων.

6) Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα αξιόλογο μέλος της Πρωτοβουλίας Ασφάλειας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Διακίνησης Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

7) Η Κύπρος συνεχίζει να εργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και περιφερειακούς εταίρους στην Ευρώπη, για:
– (Α) την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την υιοθέτηση του νόμου,
– (Β) την αντιμετώπιση των βίαιων εξτρεμιστικών προγραμμάτων,
– (Γ) την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσω χρηματοδοτικών μηχανισμών.

8) Οι ΗΠΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρούν στενές διμερείς σχέσεις, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, των χρηματιστικών υπηρεσιών και των λογιστικών.

9) Η εκμετάλλευση στην ενέργεια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα χωρικά της ύδατα:
(Α) Περιλαμβάνει την συμμετοχή εταιρειών των ΗΠΑ.
(Β) Ικανοποιεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, παρέχοντας εναλλακτική στο ρωσικό φυσικό αέριο για τους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ.
(Γ) Θα πρέπει να υιοθετηθεί από άλλα κυρίαρχα κράτη.

10) Η εκμετάλλευση της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να διασφαλιστεί ενάντια στις απειλές που προέρχονται από τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Χεσμπολάχ και άλλων.

11) Παρά τις εύρωστες σχέσεις σε επίπεδο ασφάλειας και οικονομίας με τις ΗΠΑ, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί αντικείμενο εμπάργκο των ΗΠΑ για πώληση αμυντικών οπλικών συστημάτων από το 1987.

12 Το εμπάργκο όπλων του 1987 σχεδιάστηκε για να περιορίσει την πώληση και μεταφορά αμερικανικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου που θα εμπόδιζε τις προσπάθειες επανένωσης.

13) Τουλάχιστο 300,000 τουρκικά στρατεύματα σταθμεύουν στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, με αμερικανικά όπλα που προέρχονται μέσω της Τουρκίας.

14) Καθώς οι ΗΠΑ έχει, ως θέμα πολιτικής, αποφύγει την παροχή αμυντικών οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυβέρνηση της Κύπρου επιδιώκει να αποκτήσει αυτό τον αμυντικό εξοπλισμό από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών τα οποία αποτελούν πρόκληση για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στον κόσμο.

15) Η ασφάλεια των εταίρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντική για την ασφάλεια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Με αυτά τα δεδομένα, η Γερουσία θεωρεί πως
Η απευθείας πώληση και μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία θα ενισχύσει τα αμυντικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, βοηθώντας στη μείωση της εξάρτησης της Κύπρου από άλλες χώρες που αποτελούν πρόκληση για τις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά πίσω από την αμερικανική απόφαση για πάγωμα της παράδοσης αμυντικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, και άρση του στην Κύπρο, βρίσκεται το Ισραήλ.

Το σενάριο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ είναι πάρα πολύ πιθανό ειδικά αν οι Τούρκοι δεν πάρουν μερίδιο ή κλιμακώσουν με στρατικοποίηση της κρίσης στην Α.Μεσόγειο.

 ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!