Στην ελληνική τηλέοραση παρακολουθούμε με οργή, εκπομπές που στηρίζουν την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα, και εξυμνούν τους εκπροσώπους του ψευδομακεδονισμού που σήμερα απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
Το κρατικό κανάλι και θερμός υποστηρικτής της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει το δρόμο στους Σκοπιανούς εθνικιστές για διακδικήσεις και επιτρέπει σε κάθε επίδοξο «Μακεδόνα” να διεκδικεί τα εδάφη της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας.
Ο κίνδυνος για τη χώρα μας βρίσκεται εντός των πυλών και βασικό εργαλείο είναι η κομμουνιστική και καθεστωτική πολιτική που επιχειρείται και αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

 




Συγκεκριμένα, σήμερα στην ΕΡΤ ύμνησαν και ξέπλυναν ιστορικά έναν από τους πιο ακραίους υπερμάχους του «μακεδονισμού”, έναν ανθέλληνα υποστηρικτή της απόσχισης της Μακεδονίας από την Ελλάδα και της ανεξαρτητοποίησής της, μαζί με τη Θράκη, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση και βουλγαρική επικυριαρχία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα 1924).

Ο Παντελής Πουλιόπουλος, τον οποίο δόξασε και εξήρε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι το καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό φερέφωνο της κυβέρνησης, έγραφε, να θυμίσουμε, στον Ριζοσπάστη στις 14/12/1924 και στο άρθρο Το Μακεδονικό Ζήτημα, προπαγανδίζοντας τη θέση του 3ου Συνεδρίου του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ:

«Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και του θρακικού λαού… Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε το ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει σ’εμάς”.
 
Επί είκοσι λεπτά στην εκπομπή του κρατικού καναλιού και κυβερνητικού εργαλείου, έπλεκαν το εγκώμιο αυτής της προσωπικότητας, του «πρώτου Έλληνα τροτσκιστή”.
Νομίζουν ότι είμαστε χαϊβάνια; Ανιστόρητοι; Χάπατα; Ότι ζούμε στο σκοτάδι και δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι που ενέπνευσαν τη σύγχρονη μακεδονική προδοσία; Ότι θα παίζουν στην υπόδουλη ΕΡΤ ό,τι τους καπνίσει κι εμείς δεν θα καταλαβαίνουμε τί γίνεται; Ότι θα αναβαπτίζουν και θα μας ταΐζουν τους εθνοπροδότες και τους εαμοβούλγαρους ταγούς τους κι εμείς θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο; Δε σφάξανε!
Αυτοί είναι, σ’αυτά πιστεύουν, σ’αυτά πίστευαν πάντα.  

Για αυτούς τους τύπους η Μακεδονία όχι απλά δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά δεν είναι και καθόλου ελληνική. Διότι έτσι ήθελε το κόμμα των ανθελλήνων μπολσεβίκων υποστηρικτών του Κεμάλ και των Γερμανών πρωτεργατών, όπως ο Έγνγκελς, που χαρακτήριζε τους Έλληνες «άθλια συντρίμμια πρώην εθνών”, «ληστοσυρφετό” και «νανοφυλή” (Επιστολή στον Vermorel, 27/8/1867), αναφέρει το meaculpa και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν σήμερα. Τα εγγόνια και τα δισέγγονα των συμμοριτών και των προδοτών επιδιώκουν ύπουλα μια συνειδητή ρεβάνς – και δη με το αζημίωτο.
Όπως αποκαλύψαμε σήμερα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο «ακρωτηριασμός» της ελληνικής Ιστορίας ξεκίνησε, καθώς απών & «παράνομος» κρίνεται ο Παύλος Μελάς για τα Ελληνικά σχολικά βιβλία, από την κοινή επιτροπή Ελλάδας-Σκοπίων για αλλοίωση και πλαστογράφηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα συμφωνιών που δίνουν δικαιώματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας των εδαφών μας και της ιστορίας μας και πυροδοτούν μια σειρά από εξελίξεις που θα ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά τη δομή της περιοχής.

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 της Συμφωνίας προβλέπεται ρητά ότι διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ. με βάση τα «νέα» δεδομένα από τη συμφωνία των δύο κρατών.

Σε αυτά τα πλαίσια, με οργή παρακολουθούμε τις σελίδες 65-66-67 του βιβλίου Ιστορίας της Γ Λυκείου, οι οποίες ανήκουν στο δεύτερο κεφάλαιο. Η ύλη αυτού του κεφαλαίου, όπως θα δείτε στις 3 σελίδες του εγγράφου του Υπουργείου (με ημερομηνία 18.10.2018) δεν συμπεριλαμβάνουν αυτήν την ενότητα. Πηγαίνουν απ’ ευθείας στους Βαλκανικούς Πολέμους και στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου.
«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας στο «κόψιμο» της ύλης που περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει οτι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου αν ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ’ Λυκείου.
Όλα τα παραπάνω και όσα θα ακολουθήσουν, δημιουργούν ένα τεράστιο παζλ αλυτρωτισμού και ανθελληνισμού που πηγάζει από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, το περήφανο δημιούργημα των κομμουνιστών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίο μόνο το εθνικό συμφέρον και την αξιοπρέπεια του έθνους μας δεν έχουν σαν προτεραιότητα.