Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Το δημαρχείο της αρχαίας Ελληνικής πόλης των Στύβερρων ανακαλύφθηκε στα Σκόπια

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ:  ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!


 Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ, αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ.


Δείτε ΕΔΩ τα σημαντικότερα άρθρα για το Σκοπιανό ζήτημα

 

Από σοβαρές πηγές πληροφορηθήκαμε ότι, οι Σκοπιανοί,


 με όπλο τους την αδιάψευστη ιστορία, ετοιμάζονται για… κάθοδο ως άλλοι Δωριείς, στην Αιτωλία και την Ηλεία, κρατώντας στα χέρια τους ως απόδειξιν την ιστορία βάσει της οποίας είναι Παίονες, απόγονοι του Παίονος αδελφού του Επειού, του Αιτωλού και της Ευρυκύδας!! Προς επίρρωσιν μάλιστα του πράγματος, ζητούν επιμόνως την αναγνώρισή τους ως Ελλήνων και τη συμμετοχή τους στους Ελληνικούς Ολυμπικούς Αγώνες!!!
Τους αναμένωμεν με ανοικτάς αγκάλας!!!
———————
Το δημαρχείο της αρχαίας Ελληνικής πόλης των Στύβερρων ανακαλύφθηκε στα Σκόπια

styberra 

Μνημειακό κτήριο με κοσμημένο δάπεδο, βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, Στύβερρα, στην περιοχή του Πρίλαπου, των Σκοπίων.
Σύμφωνα με τον επιμελητή και υπεύθυνο των ανασκαφών, Ντούσκο Τεμελκόσκι, προς το παρόν έχει αποκαλυφθεί ο ένας τοίχος σε όλο του το βάθος και η περαιτέρω έρευνα, που πιθανόν θα γίνει το επόμενο έτος, θα αποκαλύψει όλη την αρχαία δομή, εικάζεται, μάλιστα, ότι ήταν το δημαρχείο τηςαρχαίας πόλης Στύβερρα.
2
Είναι ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, γιατί είναι το πρώτο δημαρχείο που ανακαλύπτεται  σε πόλη  της αρχαιότητας,  που βρίσκονται στο νοτιοσλαβικό κράτος.
«Σύμφωνα με τα ευρήματα πιθανολογείται ότι είναι το Δημαρχείο της αρχαίας πόλης Στύβερρα που ανήκε στη αρχαία περιοχή της Δευριόπου ( Δευρίοπος κατά τον Στράβωνα, πόλη της Παιονίας ή Δερρίοπος οι κάτοικοι Δερρίοπες).
4
Ανακαλύφθηκαν, επίσης, κίονες με επιγραφές και σε μία από αυτές αναφέρεται «Δήμου Στύβερρα», που είναι αφιέρωμα ενός πολίτη προς τον Δήμο.
«Επιγραφές με «Δήμους» δεν έχουν βρεθεί ούτε στην Ηράκλεια, ούτε στους Στόβους», θα σημειώσει ο επιμελητής Ντούσκο Τεμελκόσκι.
Όπως σημειώνεται, κατά τα δύο τελευταία χρόνια οι ανασκαφές έχουν ανασταλεί  και από παλαιότερα ευρήματα μας είναι γνωστό ότι προστάτιδα της πόλης Στύβερρα ήταν η Θεά Τύχη.
5

Ένα σημαντικό, επίσης, αρχαιολογικό εύρημα είναι το άγαλμα της θεάς Νίκης. Μελλοντικά θα γίνουν περαιτέρω ανασκαφές, αφού ο αρχαιολογικός χώρος έχει ενταχθεί στα επενδυτικά σχέδια του σλαβικού υπουργείου Πολιτισμού.

[Σημ. Τα Στύβερρα βρίσκονται στην περιοχή της Πελαγονίας, στο χωριό Τσεπίγκοβο, 15 χλμ από τον Πρίλαπο- Πρίλεπ. Η πόλη αναφέρεται από τον 3ο αιώνα π.Χ. και φαίνεται να λεηλατήθηκε και να καταστράφηκε από τους Γότθους τον 3ο αιώνα μ.Χ.. Έχουν βρεθεί μαρμάρινα αγάλματα, χρυσά κοσμήματα και επιγραφές. Υπολογίζεται ότι η πόλη Στύβερρα είχε 20 χιλιάδες κατοίκους.]

 makedoniaeinaiella

3 σχόλια:

  1. Παντού μοιρίζει Ε Λ Λ Α Δ Α ! ! ! ! !
    https://www.youtube.com/watch?v=ZKg8grccbRQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια γλώσσα είναι αυτή ρε monkeydonski; Αρχαία monkeyodonika ή ελληνικά; Αφού οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Ελληνες, εγώ ως Ελλην πως μπορώ και διαβάζω τις επιγραφές τους; Υπάρχει κάποιος monkeydonski να μου το εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάδα μεγαλείο!
    https://www.youtube.com/watch?v=t3uOFLatQso
    https://www.youtube.com/watch?v=fFaljbyX1WY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!