Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

1821 - ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ σήμερα θέλουν να εξαφανίσουν...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΔΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΙΔΑ

Σχετική εικόνα
Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου του 2019


ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Δείτε το θέμα:
(όσο συμβαίνει, θα το αναφέρουμε)
*************************************
1821 - Αγώνας για την Ελευθερία, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Από τα απομνημόνευματα Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης:
"Γλυκώτερον πράμα δεν είναι άλλο από την πατρίδα και θρησκεία. Όταν δι᾿ αυτά τον
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
άνθρωπον δεν τον τύπτη η συνείδησή του, αλλά τα δουλεύη ως τίμιος και τα προσκυνή, είναι ο πλέον ευτυχής και πλέον πλούσιος."
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε
"Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τας καρδίας των εχθρών μας άκραν δειλίαν και φόβον. Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…"

ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ:
"Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε… Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην τουρκική Ναυαρχίδα…
Οι Τούρκοι ήταν τόσοι, ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…
Ο πρεσβύτερος υιός μου έπεσε με τα όπλα ανά χείρας. Ευλογητός ο Θεός!
"Εις το όνομα του Κυρίου", φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…" ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ: " Έχασα τον σύζυγόν μου. Ευλογητός ο Θεός!
Αλλά θα νικήσωμεν, ή θα παύσωμεν μεν ζώντες, αλλά θα έχωμεν την παρήγορον ιδέαν, ότι εν τω κόσμω δεν αφήσαμεν όπισθεν ημών δούλους τους Έλληνας"
Ο δεύτερος και μόνος υιός μου, 14ετής την ηλικίαν, μάχεται μετά των Ελλήνων και πιθανώς να εύρη ένδοξον θάνατον. Ευλογητός ο Θεός! Υπό το σημείον του Σταυρού θα ρεύση επίσης το αίμα μου. Ευλογητός ο Θεός! ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ:
ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΑΤΡΙΣ."
" Το Ελληνικόν Έθνος, αφ’ ού υπέκυψεν εις τον βάρβαρον και σκληρότατον ζυγόν της Οθωμανικής τυραννίας, υστερήθη όχι μόνον την ελευθερίαν του, αλλά και παν είδος μαθήσεως… και ήτον ενδεχόμενον να εκλείψη διόλου από το Έθνος η Ελληνική γλώσσα, εάν δεν την διέσωζεν η Εκκλησία προς ήν οφείλεται και κατά τούτο ευγνωμοσύνη. Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: "Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του.!" ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
"Εσύ, Κύριε, θ᾿ αναστήσης τους πεθαμένους Έλληνες, τους απογόνους αυτεινών των περίφημων ανθρώπων, οπού στόλισαν την ανθρωπότη μ᾿αρετή. Και με την δύναμή σου και την δικαιοσύνη σου θέλεις να ξαναζωντανέψης τους πεθαμένους και η απόφασή σου η δίκια είναι να ματαειπωθή Ελλάς, να λαμπρυθή αυτείνη και η θρησκεία του Χριστού και να υπάρξουν οι τίμιοι και οι αγαθοί άνθρωποι, εκείνοι οπού ᾿περασπίζονται το δίκιον
"Πατρίς, να μακαρίζης όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ᾿αναστήσουνε, να ξαναειπωθής άλλη μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβυσμένη από τον κατάλογον των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζης..." ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ): " Έλληνες, ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω, ή να νικήσουμε, ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού...!!!" ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: και οι ανθρωποφάγοι- ο Άδης θα τους ρουφήση και οι άνθρωποι οι τίμιοι θα τους αναθεματούν κατά τα έργα τους και οι προδότες της πατρίδος και οι αγορασμένοι - κακόν μπελά να τους δώσης..." Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.! ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ...!!! Πηγές κειμένων: Ορθόδοξος Φιλόθεος Μαρτυρία - Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη” Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη:
Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα:
https://www.hellenicparliament.gr/Use...

Πηγές μέρους ηχητικών κειμένων:
https://www.youtube.com/watch?v=b7oHG...
Πηγές αποσπασμάτων βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=GdZlW... https://www.youtube.com/watch?v=mxMGj...
Απόσπασμα από την ελληνική ταινία "Η Μεγάλη Στιγμή του 21 - Παπαφλέσσας", για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.
Την ταινία μπορείτε να δείτε τμηματικά εδώ:
https://www.dailymotion.com/video/x71...
Στο βίντεο ακούγονται τα εμβατήρια:
"Σύνταγμα Μακρυγιάννη"
"Όλη η δόξα όλη η χάρη" (Εμβατήριο 25ης Μαρτίου 1821)
Όλα τα βίντεο παραγωγής του καναλιού μας είναι ελεύθερα για αναμετάδοση (ενσωμάτωση, ανέβασμα σε άλλα κανάλια).
Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός...

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!