Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΔΕΙΤΕ τί είπε γιά τήν ΠΙΣΤΗ και τόν ΧΡΙΣΤΟ !



Άστραψε και βρόντηξε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν στην ομιλία του κατά την επέτειο της Ουγγρικής επανάστασης του 1848.

Αποτέλεσμα εικόνας για viktor orban

Σχετική εικόνα

Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει «να δουν και να αντιληφθούν πως στην Ευρώπη δεν θα υπάρχει ελεύθερη ζωή χωρίς την Χριστιανική κουλτούρα» είπε ο Βίκτωρ Όρμπαν.

«Αν δεν προστατεύσουμε την Χριστιανική μας κουλτούρα θα χάσουμε την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν θα ανήκει πλέον στους Ευρωπαίους» πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η Χριστιανοσύνη είναι εξίσου σημαντική για μια ελεύθερη Ουγγαρία και προειδοποίησε πως «όλοι μας θα χάσουμε την ελευθερία μας εντός μιας φιλελεύθερης αυτοκρατορίας. Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν αποτελεί συστατικό μιας αυτοκρατορίας από ότι αν αποτελεί παιδί ενός ελεύθερου έθνους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για viktor orban

Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να είναι ευτυχισμένοι μόνο εάν θα μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη τους και το μέλλον του έθνους τους».

Το ιδανικό της ελευθερίας «έχει τις ρίζες του στην Χριστιανοσύνη επειδή όλοι οι άνθρωποι και όλα τα έθνη είναι ίσα ενώπιον του Θεού» τόνισε ο Βίκτωρ Όρμπαν.

Σχετική εικόνα

Σε σχέση με την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κάλεσε τα «ισχυρά έθνη – κράτη και τους νέους και ισχυρούς ηγέτες» που «θα αναλάβουν, να φέρουν βοήθεια, αντί να φέρουν προβλήματα».

«Θέλουμε μια νέα αρχή, να σταματήσει η πτώση της Ευρώπης και να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη των ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Όρμπαν.

«Επιζητούμε απλά πράγματα, όπως το 1848: την δικιά μας πατρίδα, καλούς γείτονες, κατανόηση, αγάπη στην οικογένεια, εργασία με νόημα και απόλαυση» τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και κατέληξε: «Πρώτα η Ουγγαρία, ο Θεός πάνω απ’ όλα, ζήτω η Ουγγαρία, ζήτω οι Ούγγροι».

Σχετική εικόνα

Παρών στην ομιλία του Βίκτωρ Όρμπαν ήταν και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, που τόνισε πως οι δύο χώρες είναι φίλες για περισσότερο από 1.000 χρόνια και πολέμησαν μαζί για ένα κοινό μέλλον και «υποστηρίζουν την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τα ίσα δικαιώματα, όπως έκαναν το 1848-49».

Αποτέλεσμα εικόνας για viktor orban

«Τώρα μαχόμαστε για μια καλύτερη Ουγγαρία, για μια καλύτερη Πολωνία, για μια καλύτερη Ευρώπη. Για όλους όσους πιστεύουν στην Ευρώπη των Εθνών που θα υπηρετεί τον μέσο πολίτη και όχι τις ελίτ» κατέληξε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από το Hungary Journal

Πηγή: Cosmostatus


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!