Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Εσύ ψέκασες με (τό ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ) ....'Roundup' ; ΣΟΚ !Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο επέβαλε στην Bayer να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολλάρια σε έναν εβδομηντάρη που κατήγγειλε ότι η χρήση ενός ζιζανιοκτόνου του ''Roundup', ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Η γερμανική εταιρεία είναι αντιμέτωπη με χιλιάδες παρόμοιες προσφυγές σε βάρος της. 
Το σώμα των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι η εταιρεία φέρει ευθύνη για το λέμφωμα μη-Χότζκιν από το οποίο πάσχει ο Έντουιν Χάρντεμαν. 

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Ο Χάρντεμαν, 70 ετών, διαγνώστηκε ότι πάσχει από λέμφωμα μη-Χότζκιν το 2015 και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εταιρείας την επόμενη χρονιά, υποστηρίζοντας πως η ασθένειά του οφειλόταν στο Ράουνταπ, το οποίο χρησιμοποιούσε επί 25 χρόνια και πλέον σε μια ιδιοκτησία του στην Καλιφόρνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που σώμα ενόρκων σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκε ότι το Ράουνταπ αποτελούσε την αιτία εμφάνισης ενός καρκίνου αλλά και ότι η παρασκευάστρια Monsanto - έχει εξαγοραστεί από την Μπάγερ - φέρει ευθύνη, διότι δεν έκανε τίποτε για να προληφθούν οι κίνδυνοι εξαιτίας της χρήσης του προϊόντος της, που είναι βασισμένο στη γλυφοσάτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup


Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Η απόφαση ορίζει ότι η 'Μπάγερ' θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 75 εκατ. δολλαρίων, 5 εκατ. σε αποζημίωση και 200.000 $ για τα ιατρικά κόστη του Χάρντεμαν.

Η ετυμηγορία χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για τον γερμανικό κολοσσό, που εξαγόρασε πέρυσι την 'Μονσάντο' έναντι 63 δισεκ. δολλαρίων και έχει δει τις μετοχές της να υποχωρούν πολύ εξαιτίας της δίκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Η 'Μπάγερ' είναι αντιμέτωπη με πάνω από 11.200 παρόμοιες δικαστικές υποθέσεις μόνο στις ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για hardeman roundup

Η επόμενη δίκη της για το 'Ράουνταπ' θα αρχίσει στην Καλιφόρνια σήμερα άλλες τουλάχιστον δύο δίκες αρχίζουν στο Μισσούρι το φθινόπωρο.


"IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!